Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 194

Temat: Dołożenie Blue&Me - UDAŁO SIĘ!

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Świeradów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive

Domyślnie

B&M było w opcji tego auta. Poprzedni właściciel kupił auto z niestandardowym radiem,zmienił na oryginalne ale moduł nie ożył. Dlatego moje pytanie czy radio z przyciskiem SRC zamiast MUTE może powodować to że B&M nie działa.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Triboll Zobacz post
    B&M było w opcji tego auta. Poprzedni właściciel kupił auto z niestandardowym radiem,zmienił na oryginalne ale moduł nie ożył. Dlatego moje pytanie czy radio z przyciskiem SRC zamiast MUTE może powodować to że B&M nie działa.
    Zmienił na oryginalne, ale o takim samym numerze jakie było oryginalnie, czy jakieś inne (nie do końca kumam czy pisząc że stare z SRC zamiast Mute masz na myśli że oryginalnie było takie z Mute, a teraz założone jest starsze z SRC, czy po prostu że był/jest starszy typ z SRC)? Do starych też była centralka B&M.
    Można spróbować co ePer powie - podaj VIN, wyjmij radio, podaj numer z radia (albo zdjęcia z naklejek jak nie wiesze który), wyjmij centralkę B&M i też podaj numer. Wyjmowanie radia - są specjalne druciki - jak nie wiesz o co chodzi to poszukaj o tym na forum/googlach/youtubie (ja kupowałem jako do wyjmowania radia w oplu, inni robili z elektrod spawalniczych, inni z drutu od wieszaków na ubrania itp). Sprawdź czy wszystko jest podłączone - może ktoś grzbał przy instalacji, albo odłączył B&M?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Wracając do mojej sprawy i komunikatu to:
    nie podpiąłem mikrofonu jak pisałem ale miałem zamiar to zrobić w kostce przy nogach pasażera i wiecie co? Potem zapomniałem jej spiąć a chciałem osoiwac ,może tu jest problem ,zaraz idę zepnę i jeszcze raz próba.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    jesli z tej centralki nie ma dźwieku stereo (może potrzebny tylko gdy jest Media Player), to wtedy możliwe że połączenie jest na piny 7,8,9 centralki z pinów 7, 23, 25 radia. Dorób je i zobaczysz czy coś tam dźwiękowo ożyje.

Dziwna sprawa z tym komunikatem z MESa. Masz najnowszą wersję - pytam bo gdzieś chyba czytałm o problemach z obsługa B&M w starszych niż bodajże 2.3.

Jeśli masz stare radio, to ewentualnie sprawdź z nim.
    Więc tak:
    na tą chwilę po podpięciu kostki której zapomniałem wpiąć przy podłączaniu mikrofonu centralka ożyła ale nie do końca .
    Pobrała kontakty ,reaguje na mój głos nożna się dodzwonić, można zadzwonić .Nie działa usb które wyprowadziłem ale to chyba dlatego że mam wersję bez Media p.
    Jednak przy osiowaniu pojawia się wcześniej opisany błąd "konfiguracja nie obsługiwana przez system"
    Myślałem ze trzeba może przepiąć te przewody jak pisałeś ale jak zajrzałem do kości mini iso tej środkowej zielonej ( bo zgodnie ze schematem to tam trzeba by się wpiąć - przepiąc zamiast do żółtej ) ale ja tam właśnie mam 3 przewody już nie wiem od czego.
    Chyba muszę krzyknąć POMOCY!!!!

mes-a mam 2.2
    Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 25-03-2016 o 16:28

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Więc tak:
    na tą chwilę po podpięciu kostki której zapomniałem wpiąć przy podłączaniu mikrofonu centralka ożyła ale nie do końca .
    Pobrała kontakty ,reaguje na mój głos nożna się dodzwonić, można zadzwonić .Nie działa usb które wyprowadziłem ale to chyba dlatego że mam wersję bez Media p.
    Jednak przy osiowaniu pojawia się wcześniej opisany błąd "konfiguracja nie obsługiwana przez system"
    Myślałem ze trzeba może przepiąć te przewody jak pisałeś ale jak zajrzałem do kości mini iso tej środkowej zielonej ( bo zgodnie ze schematem to tam trzeba by się wpiąć - przepiąc zamiast do żółtej ) ale ja tam właśnie mam 3 przewody już nie wiem od czego.
    Chyba muszę krzyknąć POMOCY!!!!

mes-a mam 2.2
    No to juz jakis postep.
    Czy jak wlozysz pendrive z mp3 (tylko nie kazdy dziala, to kolejny problem) nacisniesz sluchawke, klikajac w dol bodajze 3 czy 4 razy na kierownicy przyciskam dolnym z prawej strony, masz pozycje Media albo cos takiego? Jesli tak to sluchawka, powinno byc min. Random, I jakies tam inne pozycje kliknik sluchawke I wtedy powinno byc odtwarzanie - na ekranie miedzy licznikami powinno wyswietlac ID3 taga (wykonawca/utwor) przez pare sekund.

Tylko wlasnie problem jest z tymi pendrivami - niby stare maja dzialac, a np u mnie nie dzialal Kingsotn 512MB z ok 2005r, natomiast dziala swietnie darmowy 4GB jaki dostalem ostatnio od dostawcy jako reklamowke z logo firmy.

Masz legalna inaczej wersje MESa ze nie mozesz jej po prostu zupgradowac do najnowszej (teraz chyba 2.9)?
    Ja wyszedlem z zalozenia ze trzeba gosciom za to co robia MESa podziekowac, I juz pare lat temu kupilem licencje - warto - np zony Giulietta nie byla poprawnie obslugiwana (tzn jeden z modulow - ABS -wywalalo ze ten kod sterownika nie jest obslugiwany czy cos takiego) mimo ze ogolnie Giulietta 2013 (przed FL) powinna bo byla na liscie, wyslalem raport gosciom, a jak po paru miesiacach probowalem z ciekawosci nowsza wersja MESa to juz sie ladnie laczyl. Polecam, upgrady za free I zawsze tam jakis support jakby cos nie dzialalo.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 25-03-2016 o 16:41

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Masz legalna inaczej wersje MESa ze nie mozesz jej po prostu zupgradowac do najnowszej (teraz chyba 2.9)?
    No właśnie nie mogę.Wiesz o co chodzi.
    Cały czas szukam odpowiedzi czy ta centralka jaką mam czyli z usb na przodzie (chyba bez m.p.) jest dobrze wpięta .Czy nie powinna być w drugiej opcji ze schematu .Centralkę mam dobraną dobrze. Ręce mi opadły i poddaję się. do tego jeszcze ten angielski -nic nie kumam żeby nie syn to bym z miejsca nie ruszył ,zna biegle ten język.Z penem spróbuje wieczorem już mi nogi w d..e weszły od chodzenia na 4 piętro.
    Swoją drogą ciekawy jestem co mam wpięte w piny 7,8,9 w kości mini iso, nie mam schematów.
    Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 25-03-2016 o 17:44

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Nie daje za wygraną, jak patrze na foty kostek iso i mini iso w naszych alfach to widzę że nikt nie ma w zielonej mini żadnych przewodów wpiętych a ja mam. Może to jest część instalacji wpięta już tak jak powinno być w mojej centralce ( bez media p.) czyli te 7,8,9 no bo jak inni nie mają a u mnie jest i nie było B$M (chyba) to po co one.Może je wypiąć i wpiąć z wiązki co dorobiłem przepinając oczywiście tez w gnieździe 32 pin odpowiednio?

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Nie daje za wygraną, jak patrze na foty kostek iso i mini iso w naszych alfach to widzę że nikt nie ma w zielonej mini żadnych przewodów wpiętych a ja mam. Może to jest część instalacji wpięta już tak jak powinno być w mojej centralce ( bez media p.) czyli te 7,8,9 no bo jak inni nie mają a u mnie jest i nie było B$M (chyba) to po co one.Może je wypiąć i wpiąć z wiązki co dorobiłem przepinając oczywiście tez w gnieździe 32 pin odpowiednio?
    jeśli faktycznie nie ma Media Playera, to spodziewam się że połączenie jest właśnie przez zieloną kostkę (nie używane przy B&M z Media) - masz mono telefon i sygnał jakiś sterujący - pewnie wyciszenie albo zmiana napisu na radio.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

jeśli faktycznie nie ma Media Playera, to spodziewam się że połączenie jest właśnie przez zieloną kostkę (nie używane przy B&M z Media) - masz mono telefon i sygnał jakiś sterujący - pewnie wyciszenie albo zmiana napisu na radio.
    Ok zamienię to ale muszę wcześniej z zielonej kostki wypiąć kable bo już tam siedzą piny 7,8,9 .Nie wiem od czego inni nie mają tam kabli i jest zagadka co to.Tak czy inaczej mogą to być właśnie te same co ja wepnę tylko że ja wepnę z mojej robionej od nowa wiązki a te może fabryczne-nie wiem.

Auto

Domyślnie

no ale co zamienisz. masz schemat? jeśli go jakoś pominąłeś to wróć do mojego postu 44, tam jest podlinkowany schemat w pdfie. wg schematu z eLearna na zieloną kostkę piny 7-9 idą inne -piny z kostki centralki B&M - sygnał jest mono tel +, tel - i jakiś tam sygnał pewnie przełączający na tel (a na żółtej kostce stereo L, R, masa), więc nie wiem jak to chcesz przełączyć.