tak, tylko przy jezdzie im szybciej tym bardziej, moze to byc lozysko na polosi ?
tak, tylko przy jezdzie im szybciej tym bardziej, moze to byc lozysko na polosi ?
Był gdzieś wątek w podobnym temacie.. i tam coś była mowa o niskim poziomie czynnika w klimie. I właśnie opisywany był taki dźwięk
Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka
to brzęczy bez klimy również, przynajmniej u mnie.
hmmm w sumie tego nie sprawdzałem a faktycznie klima juz ledwo śmigała, po świętach nabije, jeszcze jeden jakiś koleś mówił mi cos o łożysku na mechanizmie różnicowym albo na dyfrze, ale średnio wiem o co chodzi
Bardzo łatwo sprawdzić czy to klima. Jak zacznie tak brzęczeć w trakcie jazdy to wyłącz klime. Jeśli nagle przestanie to na bank to.
aaaa to nie nie. myslalem ze caly czas, teraz zimno to nie jezdze na kilmie. brzeczenie caly czas, cieply zimny silnik, bez znaczenia
serio nikt nie mial czegoś takiego, nikt nit wie co to ?
Drogi Alfisto. Gdybanie na podstawie opisu jest naprawde ciężkie. A dodatkowo jesli to opis dzwięku... Przesłuchalem filmik, ale niewiele słychac. Powodów może być pincet osiem. Zwłaszcza że to raczej nie jest jakaś typowa dolegliwość alf. Wątpie czy ktoś da Ci jakąs rzetelną odpowiedz. Jeździj, słuchaj, kombinuj, wykluczaj możliwości na podstawie obserwacji. Jak znajde przyczyne u siebie - dam znac, może u Ciebie tez bedzie to samo.
Pozdrawiam
Tapatalk - Asus a androidem. Czasem brak ągonków.
U mnie był dziwny rezonans, brzęczenie jak dodałem delikatnie gazu potem po przejściu obrotów cichło a winowajcą był gumowy elemet trzymający to co zaznaczone na zdjęciu po owinięciu taśmą na próbę dźwięk ucichł ten dźwięk powodowała ta guma co jest osadzona w metalowym mocowaniu
Zdjęcie to wersja 8v u mnie jest 16v ale ta obudowa taka sama
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
U mnie również występuje ten dźwięk, myślałem że to łożysko ale wszystkie sprawdzone i sprawne. Ktoś kiedyś powiedział mi że może to być sprzęgło alternatora lecz wydaje mi się że na w wolnych obrotach a takiego czegoś nie ma. Jeśli ktoś znalazłby przyczynę proszę o posta.
- - - Updated - - -
Jako że jestem człowiekiem zajmującym się klimatyzacją problem z brakiem czynnika na 100% bym odrzucił.