Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Bagażnik otwieranie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    159 1.9 Jtdm 16V

Domyślnie Bagażnik otwieranie

Mam problem dziś naciskam przyciskiem otwieranie bagażnika słychać pyk, ale bagażnik sie nie otwiera. Za trzecim razem zaskoczył. Potem juz w ogóle nie chciał się otworzyć z pilota lub przycisku, chyba ze docisnę klapę na dół wtedy sie otwiera. Jakieś pomysły od czego zacząć ? (z kluczyka otwiera sie bez problemu)
    Miłośnik pizzy i samochodów włoskich

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Szamotuly
    Auto
    alfa 166 2.6 v6 :))

Domyślnie

hello.. fajny temat to sie przyłacze mi od zakupu nie dziala z pilota nie wiem czy to jest opcja ze schowka działa kluczyk tez..moze kable sie przetarły juz mozna opuscic troche klape na tych gumach co sa w rogach

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    159 1.9 Jtdm 16V

Domyślnie

Cytat Napisał maciejka511 Zobacz post
    hello.. fajny temat to sie przyłacze mi od zakupu nie dziala z pilota nie wiem czy to jest opcja ze schowka działa kluczyk tez..moze kable sie przetarły juz mozna opuscic troche klape na tych gumach co sa w rogach
    Jak ci działa z przycisku to kable masz ok. Prawdopodobnie padł pilot lub centralka.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Szamotuly
    Auto
    alfa 166 2.6 v6 :))

Domyślnie

Ani jeden ani drugi pilot nie otwiera a co do centralki bo mam problem z alarmem być może że Central nie dajr już rady

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzysostry
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Była: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 140KM, Jest: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 150 KM

Domyślnie

Ja tak miałem i kabel był przetarty. I wziąłem kupiłem po 2 m kilka przewodów i wymieniłem w wiązce. Fakt trochę pracy(dłubaniny) ale nie mam już problemów z zamkiem.

Jak docikasz klapę - dociska się wiązka na zgięciu. Patent nie z tej ziemi [emoji1]

Użytkownik Romeo Avatar madmax-y
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    AR166 2,0TS.;HS VT600;AR 145 1.4 Bx Była

Domyślnie

He he .... dobre pytanie z tym bagażnikiem .U mnie 3lata temu wymieniłem uszczelkę w bagażniku i .......... bagażnik przestał się otwierać (czasem ma jakieś przebłyski i się otworzy ale raczej muszę docisnąć klapę )taki stan trwa już do dnia dzisiejszego .I nie żebym z tym nic nie robił.Na jednym zlocie166 chłopaki cuda wyprawiali,byłem nawet zamknięty w bagażniku i próbowaliśmy coś robić ... i nic.Później przy okazjonalnej wizycie u Qby też było coś tam robione .Chwila moment i znowu przestał działać .W ubiegłym roku przy zmianie rozrządu kolega Darek z Będzina też udało mu się naprawić ,niestety po przyjeździe do domu-Żywca znów się nie otwierało .Dałem już sobie z tym spokój i chce to się otworzy a nie to muszę docisnąć klapę .Myślę jeszcze wymienić raz uszczelkę ,może moja jest za gruba ,nie wiem? No coż to tylko Ala ,widocznie jej śliczny tyłeczek też potrzebuje dotyku dłoni

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    159 1.9 Jtdm 16V

Domyślnie

Cytat Napisał madmax-y Zobacz post
    He he .... dobre pytanie z tym bagażnikiem .U mnie 3lata temu wymieniłem uszczelkę w bagażniku i .......... bagażnik przestał się otwierać (czasem ma jakieś przebłyski i się otworzy ale raczej muszę docisnąć klapę )taki stan trwa już do dnia dzisiejszego .I nie żebym z tym nic nie robił.Na jednym zlocie166 chłopaki cuda wyprawiali,byłem nawet zamknięty w bagażniku i próbowaliśmy coś robić ... i nic.Później przy okazjonalnej wizycie u Qby też było coś tam robione .Chwila moment i znowu przestał działać .W ubiegłym roku przy zmianie rozrządu kolega Darek z Będzina też udało mu się naprawić ,niestety po przyjeździe do domu-Żywca znów się nie otwierało .Dałem już sobie z tym spokój i chce to się otworzy a nie to muszę docisnąć klapę .Myślę jeszcze wymienić raz uszczelkę ,może moja jest za gruba ,nie wiem? No coż to tylko Ala ,widocznie jej śliczny tyłeczek też potrzebuje dotyku dłoni
    To mnie pocieszyłeś ale ja to i tak naprawie, pewno szwankuje siłownik, instalacja odpada bo ruch klapa przy dociskaniu jest prawie żaden.
    Ostatnio edytowane przez EGONZGIERZ ; 28-03-2016 o 18:59

Użytkownik Romeo Avatar madmax-y
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    AR166 2,0TS.;HS VT600;AR 145 1.4 Bx Była

Domyślnie

W zamku są dwie sprężyny ,jedna od otwierania a druga od zabezpieczenia przed otwarciem .I jest coś takiego jak takie dwie blaszki ,które podczas sterowania z pilota dostają sygnał do otwarcia i powodują otwarcie bagażnika (podobne to jest do tych starych latarek na tą dużą kwadratową baterię ).Jak naprawisz to daj znać ,również będę próbował.Powodzenia .

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    159 1.9 Jtdm 16V

Domyślnie

Za namową kolego sprawdzę jednak wiązkę bo jeśli kabel jest przerwany to może w nim gubić prąd stąd zamek nie ma siły. Może ktoś wie jaki kolor kabla od zamka klapy ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Majkelek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 CF2 `2000

Domyślnie

A próbowałeś regulować tymi odbojami klapy ?

Na pewno sprawdź wiązkę, jeśli będzie cała to sprawdź odboje, a na końcu zostaje regulacja zamka..