Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Zdarzają się. Napaliłem się na taką 60 tys. prawdziwie udokumentowanego (wpisy w VIN nawet miała regularne) za nieduże pieniądze, bo i wyposażeniem nie grzeszyła. No i koleś mnie uprzedził. Jakoś to przeżyłem.

Tu możesz zdekodować VIN auta lub wyszukać czy został już prześwietlony.

Ta z ogłoszenia generalnie podejrzana. Ktoś miał niezłą fantazję przyklejając tylne emblematy. Na zachodnich portalach auta z niskimi przebiegami często stoją dość długo w oczekiwaniu aż ktoś je wyklepie... Ta może mocno bita nie była (kwestia dokładnego przeglądu), ale wyposażenie kiepskie.
    Ostatnio edytowane przez magil ; 28-03-2016 o 18:26
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Kimi Räikkönen
    Auto
    Mazda 323 F

Domyślnie

a ta 6003147643 otomoto

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał Kimi Räikkönen Zobacz post
    chyba normalne pytania, nie miałem nigdy alfy i wszyscy mi odradzają ale oni też nie mieli. dlatego pytam tu a Ty jak masz łąske robić ze odpowiesz i patrzeć z góry to wogóle nie pisz. gdzieś kiedyś czytałem artykuł ze JTS 2.2 chyba - to jeden z sześciu najgorszych silników
    podałem Ci temat o JTS-ie ,mało , może przeczytac do poduszki ? coraz więcej wygodnictwa , a jak człowiek nie pomoże, nie odpisze tego czego sie spodziewaja , obraza majestatu , pospadaja korony jak samemu sie cos znajdzie ?

Auto
    Mazda 323 F

Domyślnie

człowieku po kiego wała tu zaglądasz? żeby obrażać kogoś kto o coś chce zapytać?? zachowaj swoje durne poglądy dla siebie!!!!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Dobrze Ci napisał. Teraz wszyscy liczą na podanie odpowiedzi na złotej tacy zamiast poszukać. Na forum jest multum wiedzy, ale coraz częściej widać ludzi oczekujących powtarzania tych zasobów tylko dlatego że oni chcą. Tyle wykrzykników i pytajników też nie jest potrzebnych.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Raforza
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v Disinctive-High

Domyślnie

Cytat Napisał adad Zobacz post
    A byłby ktoś w stanie mi coś powiedzieć na temat tego egzemplarza ?
    olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-prywatnie-CID5-IDetIfz.html
    Byłem, oglądałem ją. Wygląda ładnie z zewnątrz, troche zniszczony środek. Jeśli chodzi o silnik to kalpy wirowe, dpf i egr na miejscu. Koleś dorzuca ładne czarne fele 17" szprychy z dobrym ogumieniem. Jedynie co niepokoi to dosyć głośno chądząca jednostka, albo mi się wydawało. Ja ostatecznie kupiłem 159 JTDm 8V gdyż zwróciłem uwagę na dużo wyższą kulturę pracy tego silnika no i rocznik 2009 a nie 2006r. Ale jużprawie brałem tą czerwoną. Niedaleko jest salon i serwis Fiata gdzie można ją za 250zł przejrzeć. Pozdrawiam

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar adad
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    szukam 159

Domyślnie

Cytat Napisał Raforza Zobacz post
    Byłem, oglądałem ją. Wygląda ładnie z zewnątrz, troche zniszczony środek. Jeśli chodzi o silnik to kalpy wirowe, dpf i egr na miejscu. Koleś dorzuca ładne czarne fele 17" szprychy z dobrym ogumieniem. Jedynie co niepokoi to dosyć głośno chądząca jednostka, albo mi się wydawało. Ja ostatecznie kupiłem 159 JTDm 8V gdyż zwróciłem uwagę na dużo wyższą kulturę pracy tego silnika no i rocznik 2009 a nie 2006r. Ale jużprawie brałem tą czerwoną. Niedaleko jest salon i serwis Fiata gdzie można ją za 250zł przejrzeć. Pozdrawiam
    Byłem i też oglądałem. Nie miałeś wrażenia ,że ze sprzeglem jest coś nie tak? Dodatkowo coś podczas jazdy mi strasznie huczalo, nie wiem co to było do końca..

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Auto
    Mazda 323 F

Domyślnie

nieźle macie nawalone we łbach. jestem ciekaw który z was ma czas i ochotę wykopywać jedno mądre zdanie spośród 1290 stron wypocin o niczym isotnym. alfoholicy - masakra jakaś. za kogo wy sie uważacie??? a w ogóle dzięki magil za jakąś normalną odpowiedź, chyba rzadkość tutaj...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Kimi Räikkönen Zobacz post
    nieźle macie nawalone we łbach. jestem ciekaw który z was ma czas i ochotę wykopywać jedno mądre zdanie spośród 1290 stron wypocin o niczym isotnym.
    Skoro Ty nie masz czasu znaleźć sobie informacji, która była tutaj wałkowana wiele razy i którą spokojnie można znaleźć nawet przez google nie licz na to, że ktoś będzie marnował swój czas i odpowiadał setny raz na to samo pytanie.

Ponadto prosząc kogoś o radę, dobry obyczaj podpowiada aby zachowywać się kulturalnie a nie roszczeniowo. Obrażanie ludzi w odwecie na zwracanie uwagi też Ci raczej nie pomoże. To w Twoim interesie leży uzyskanie informacji na dany temat a nie forumowicza żeby Ci odpowiedzieć.
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Użytkownik Znawca Avatar IamICEman
    Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto
    czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT

Domyślnie

Nie wiem czego wy się tak spinacie. Chłopak pyta,to nie prościej odpowiedzieć jak coś wiecie niż wyzywać ? Ja mu się nie dziwię ,też wolę powtórzyć pytanie jak spędzić dwa dni przy czytaniu forum.... Panowie , myślałem że my tutaj to "jedna wielka rodzinka" :-D spokój mi tu!

SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
    DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
    Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !