Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Prośba o numery części Alfa 159 2,2 JTS

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Od 04.2021 159 SW 2.0 jtdm+, WCZEŚNIEJ; 159 2.2 JTS , 159 1.9 jtdm 8v, soft @sdero

Domyślnie

Moja miała w aso robiony przy 107tys, a przy 145 jak kupiłem musiałem od razu wymienić łańcuch, wiele wskazuje na to że od wymiany rozrządu do mojego zakupu olej nie był zmieniany...Jak narazie żadnych błędów, wczoraj po 10tys km wymieniłem olej na ten który wojtekf polecał (LM synthoil) jak narazie po 300km nie widzę różnicy względem LM top tec 4100, tamtego dolałem 0.3l przez cała eksploatacje.

Kolego jak chcesz namiary do osób które mi oferowały elektrozawory to odezwij sie na Priv

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Oleśnica
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,2 JTS

Domyślnie

Niestety jeszcze nie testowałem akumulatora, ale w środę mam wolne to sprawdzę.

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Wg informacji zapisanych w VIN moja miała wymieniany kpl rozrząd i elektrozawór na wałku ssącym już przy 27 000 km Cuda, cuda
    Pewnie była cały czas na fabrycznym oleju Pewnie gdyby była na trzeciej zmianie oleju, to by nie było potrzeby

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał pawelf6 Zobacz post
    Tak zrobię, a jak radzicie wymienić od razu dwa?, Czy tylko ssący? Błąd pokazuje na osi ssawnej.
    A wspomnę jeszcze o czujniku temperatury oleju, pokazuje błąd B1012, tzn. że czujnik do wymiany? Odnośnie Hill Holder i VDC to mam coś takiego C1131 - czujnik ciśnienia i C1116 Wyłącznik hamulca; popsuty lub zablokowany - co to może oznaczać?
    Odnosnie C1116 - nie wiem czy to chodzi o czujnik nacisniecia pedalu hamulca? Sprawdz w MESie albo innym programie diagnostycznym czy komputery widza poprawnie stan wcisniecia/zwolnienia pedalu hamulca (teraz nie mam jak sprawdzic ale chyba jest w kompie ECU taki parameter, a jak nie to w kompie od ABS/VDC). U mnie byl przypadek ze przy wyciaganiu pedalow (wymiana plasticzku przy sprezynie pedalu sprzegla - klikalo), cos stalo sie z polaczeniem elektrycznym od czujnika polozenia pedalu sprzegla (nie bylo przejscia do kompa, I mialem wlasnie brak VDC/HH itp I bledy.

Nie wiem czy masz swoj kabelek/program, czy jezdzisz do mechanika - jesli nie to kup sobie chcby ELM327 BT lub USB(z wylutowanym rezystorem - niewlasciwa terminacja lini, albo sam go usun), do tego kup licencje MES na laptopa (albo Alfa OBD na Androida gdy uzywaz BT), do tego potrzebne przejsciowki (np typ 1 dla ABS/VDC) - to niezbednik posiadacza auta w dzisiejszych czasach (przynajmniej takiego co nie chce za wszystko placic mechanikowi).
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 01-04-2016 o 13:21

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Odnosnie C1116 - nie wiem czy to chodzi o czujnik nacisniecia pedalu hamulca?
    Dlatego pytałem z jakiego programu te opisy błędów, MES by od razu wskazał, że to problem z sygnałem tego czujnika, a te ogólne opisy to nie wiadomo do czego się odnoszą...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Oleśnica
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,2 JTS

Domyślnie

Elektrozawory wymienione jednak błędy rozrządu dalej są także wymiana rozrządu będzie Ale różnicę w jeździe czuć po wymianie elektrozaworów.

- - - Updated - - -

Elektrozawory wymienione jednak błędy rozrządu dalej są