Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Zakupię drzwi i zderzak w rzadko spotykanmy kolorze 566/a do Alfy 159

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie Zakupię drzwi i zderzak w rzadko spotykanmy kolorze 566/a do Alfy 159

Niestety fatum świąteczny odbił się na mojej Alfie w przeciągu 4 dni zostały uszkodzone 3 elementy: drzwi przednie i tylne lewe a także tylny zderzak Potrzebuje tych właśnie elementów w niespotykanym kolorze: Grigorio vesuvio; Kod koloru to 566/A. Jeżeli ktoś posiada albo wie gdzie mogę nabyć poszczególne części karoserii proszę o szybką odpowiedź.

Użytkownik Rowerzysta Avatar porterneon
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

Szybciej bedzie kupic drzw iw dowolnym kolorze i je przemalowac w dobrym zakladzie.

Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Biorę to pod uwagę ale jeżeli trafiła by się opcja w kolorze to chętnie bym przytulił.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    mercedes 300 SE, Fiat MW 2,0 20v

Domyślnie

Cytat Napisał Mati90 Zobacz post
    fatum świąteczny odbił się na mojej Alfie w przeciągu 4 dni zostały uszkodzone 3 elementy: drzwi przednie i tylne lewe a także tylny zderzak
    Masz szkodę z własnej winy, czy ktoś Cię tak urządził? Za każdym razem inne zdarzenie, to faktycznie fatum, albo kierownik fatalny!?
    specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych.

Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Ktoś mnie tak urządził... Czekam na rzeczoznawce

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Potrzebuje tych właśnie elementów w niespotykanym kolorze: Grigorio vesuvio; Kod koloru to 566/A.
    To bardzo popularny kolor, więc nie powinno być problemów ze znalezieniem części. Tylko na zdjęciach czasem łatwo pomylić z tym mniej złotym odcieniem tego koloru.
    Dzwonisz na początek do warsztatpusz, szwagry, carenzo czy innych zajmujących się rozbieraniem AR 159 – może coś się trafi.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    mercedes 300 SE, Fiat MW 2,0 20v

Domyślnie

Ktoś mnie tak urządził...
    Gdyby wystąpił problem z zaniżonym odszkodowaniem, to służę pomocą.
    specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Problem z kupowaniem uzywanych drzwi itp z roznych skladowisk jest taki, ze najczesciej poniewiwraja sie po jakis pólkach/stojakach itp I sa pouszkadzane minimalnie - glownie rogi,krawedzie, czaswem jakies rysy na powierzchniach, bo oni zakladaja ze raczej bedzie sie malowac. A nawet jak Ci zdejma z auta, albo super zabezpiecza, to przy wysylce u kuriera bedzie latac po calej pace.

Mam zle doswiadczenia - do poprzedniej 159 kupowalem maske ze szroty (odbior osobisty) I byla wlasnie do roboty bo sie walala gdzies pod sciana magazynu- co prawda obeszlo sie bez calego malowania, tylko porobilem zaprawki na krawedziach/rogach no I spedzilem ze 2h na polerowaniu 2 dupnych rys na srodku.

Kupowalem tez klape bagaznika tym razem wysylkowo, to przy transporcie zagnietli rog ten przy szybie (mimo ze niby bylo dobrze zabezpieczone w stare tapicerki I kartony, to przy transporcie przesunela sie klapa I rog "wyszedl" z zabezpieczenia).

Sasiad kupowal drzwi do Toyoty, I przywiezli mu wgniecione - bujal sie z reklamacjami jeszcze kupe czasu.

Jak juz sam musisz kupowac, to trzebaby znalesc alfe jeszcze nierozebrana I raczej osobiscie odbierac.

tylko dziwi mnie dlaczego Ty sie masz z tym bujac skoro ktos Ci zrobil szkode. Ja bym zostawil w ASO I niech oni to naprawiaja z OC sprawcy.

Użytkownik Rowerzysta Avatar gavu
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Przypadkowo trafilem... Ogólnie gość chyba wysprzedaje na części sztukę w tym kolorze więc może coś uda się załatwić

http://allegro.pl/zderzak-alfa-159-tyl-tylny-pdc-kod-lakieru-566-a-i6076070762.html

Ostatnio edytowane przez gavu ; 02-04-2016 o 07:38

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał gavu Zobacz post
    Przypadkowo trafilem... Ogólnie gość chyba wysprzedaje na części sztukę w tym kolorze więc może coś uda się załatwić

http://allegro.pl/zderzak-alfa-159-tyl-tylny-pdc-kod-lakieru-566-a-i6076070762.html

To taki trochę znajomy mój jest, ale nie gadałem z nim od 2 miesięcy, i nie wiedziałem że ma na części kolejną 9tkę. Tak czy siak kolor taki jak kolega potrzebuje, ale np zderzak ma jakieś tam jednak porysowania, więc coś by trzeba było akurat przy nim lakierniczo podziałać (no chyba że nie potrzeba ideału, i ewentualnie zaprawki wystarczą). Może drzwi ma w super stanie? Warto zadzwonić, bardzo fajny gość, alfista (miał/ma alfy), poznałem go bo mój mechanik mu właśnie rozbiera auta jak coś przywiezie.