15 w 3,2 jts to jest przeciętna chyba że chcesz jeżdzić super eko to może 13 ale w takiej sytuacji to po co ci 3,2
15 w 3,2 jts to jest przeciętna chyba że chcesz jeżdzić super eko to może 13 ale w takiej sytuacji to po co ci 3,2
[QUOTE=elgritone;1804065]w zwykłym 2.4/3.2 i 1.75 hamulce są te same co w Ti, no dobra, nie są pomalowane na czerwono. Zawias faktycznie łatwa sprawa, z tego co się orientowałem to same sprężyny się wymienia.
Reszta to stylistyka, ale raczej temat nieracjonalny, ani tanio nie będzie -fotele, podsufitka, boczki, kierownica, felgi, ani łatwo - dostać coś używanego/kompletnego w dobrym graniczy z cudem.
Nie obraź się, ale koza![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ale za to jak jadę na urlop to siedzi jak citroen BX![]()
Werter ma nową wersje. Alfa 159 Crosswagon![]()
![]()
Widzę że się temat rozwinąłto dobrze im więcej informacji tym lepiej.
Wygląda na to że się jestem w znacznym stopniu przekonany i następną marką z którą się spotkam będzie Alfa
[MENTION=52299]Andrzej[/MENTION], właśnie też mi się tak wydaje że Alfa bardziej awaryjna od tych nowszych Audi chyba nie będzie. Modele C5 po lifcie były bardzo niezawodne, natomiast te C6 upodobniły się usterkami do mniej topowych marek. U mnie z nowości usterkowych doszły szwnakujący sterownik ABS i sterownik MMI.
Po tym jak udało się ustalić iż w silniku 2.4 i Q4 nie ma automatu to jasnym jest że będzie manual a wtedy może i pokombinuje się z większą mocą, aczkolwiek sądzę że 220-230 KM będzie wystarczające tak dla tego auta jak i jego użytkowników.
Teraz tylko pozostanie mi wybrać jakiś ciekawy egzemplarz.
Czy słyszeliście coś o tym że ma zostać obniżona akcyza na auta sprowadzone z silnikiem powyżej 2.0 ? Takiego newsa sprzedał mi znajomy który sprowadza auta pod zamówienie. Sprawdziłem w necie i faktycznie coś tam niby się mówi ale mało jest publikacji na ten temat.
Czytałem o tym tylko 1 kwietnia, więc, sam sobie odpowiedz na to pytanie. Dla rządu to za dużo kasy do stracenia.