Dziś otworzyłem sterownik w środku żadnych oznak wilgoci, suchy (wcześniej sprawdzałem powierzchownie). Zamontowałem go z powrotem i wszystko pięknie się wyświetlało odpaliłem i elegancko przerzucało biegi, ale zdechło po chwili niestety.
Dziś otworzyłem sterownik w środku żadnych oznak wilgoci, suchy (wcześniej sprawdzałem powierzchownie). Zamontowałem go z powrotem i wszystko pięknie się wyświetlało odpaliłem i elegancko przerzucało biegi, ale zdechło po chwili niestety.
To wygląda jakby coś nie stykało. A ten nowy podłączałeś?
- - - Updated - - -
Żaden pin nie jest jakoś nadmiernie utleniony czy brudny? Wszystkie mają srebrzystą linię? Chodzi o to że każdy pin na pewno jest ściśnięty przez konektor. Żadna nóżka pina na płycie luzu nie ma? Ani utlenienia w okolicy lutów?
Nowego jeszcze nie mam dopiero dziś albo jutro mi wyśle.
Wszystko wygląda jak nowe nic nie jest zaśniedziałe ani zadnego nalotu nie ma, ale poczyściłem styki. Możliwe że się po prostu przegrzewa?
Ale coś za szybko. Mieszanie kablami czy wtyczką nic nie zmienia? Sprawdzałeś ten czujnik? A oglądałeś pozycjoner? Otwierałeś go? Sprawdzałeś kable?
Mieszałem kablami bez efektu, czujnik sprawdzałem mogę go wymienić profilaktycznie koszt w sumie nie wielki. Pozycjoner oglądałem, wtyczkę od niego odpinałem wszystko ok. Wyciągać na wierzch nie wyciągałem jak nie ma żadnej filozofii to spróbować mogę
Problem rozwiązany, rozwalony był czujnik hamulca. Po wymianie wszystko działa. Dziękuje wszystkim za pomoc
Przy pedale?
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
A jednak czujnik hamulcaale dziwnie, uszkodzony czujnik skutkuje zwykle zablokowaniem drążka i koniec.
Też mialem problem z nim. U Ciebie inna bajka. Mi wywalało błąd kontroli trakcji i brak reakcji na gaz. W fesie jednak od razu wyskoczył błąd czujnika. Rozebrałem go, poskładałem do kupy i problem zniknął
Dobrze, że u Ciebie tez pierdola była.
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 07-05-2016 o 15:04
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva