Miałem spalanie 0.5l/250km, po wymianie uszczelniaczy praktycznie zerowe, po 2 latach zaczal znowu ok 100-200ml/1000km. Więc pomaga. Robiłem bez ściągania głowicy z kompresorem.
Miałem spalanie 0.5l/250km, po wymianie uszczelniaczy praktycznie zerowe, po 2 latach zaczal znowu ok 100-200ml/1000km. Więc pomaga. Robiłem bez ściągania głowicy z kompresorem.
Nie wiem czy wyjdzie dokładnie 700ml ale po dwóch dolewkach oleju co 250km w butli zostało mi ok 730ml oleju. Czyli z pół litra weźmie na 1000. Oprócz tego po odkreceniu korka oleju czuc w owym korku benzyne. Wina uszczelniaczy zaworowych? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
EDIT: dzisiaj była 3 dolewka przy równo 800 km. Zostało mi w butelce ok 620ml więc myślę że na 1k wyjdzie około pół litra
Ostatnio edytowane przez impo12 ; 23-04-2016 o 16:57
A co tam jest takiego drogiego że 5 tysi , już nie mówię że sam bym sobie to ogarnął za parę stówek , ale nawet w warsztacie tyle chyba nie powinni wziąć ? Pierścienie strzelam 400 , panewki 300 , uszczelki 300 , zrobienie głowicy 1000 , robocizna 700 , olej 200 , rozrząd 400 , . Wychodzi jakieś 3300 na bardzo bogato . Czy czegoś nie dodałem i się mylę ? znalazłem temat o Twoim remoncie to sobie przeczytam![]()
Ostatnio edytowane przez jakub1t ; 23-04-2016 o 16:54
Tloki 400zl sztuka, wariator 600, pompa oleju 600..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Po pierwsze ustalanie kosztów remontu silnika przed jego rozebraniem jest bez sensu bo nie wiadomo co jest w środku, u mnie okazało się między innymi, że trzeba cały blok wymienić.
Po drugie remont z prawdziwego zdarzania tyle kosztuje i to wcale nie jest wygórowana cena, kapitalny remont TSa zazwyczaj mieści się w granicach 5-6tys zł. Poczytaj sobie. Oczywiście znajdą się magicy co ogarną to za 2-3 tys, ale w takim przypadku pozostaje jedynie życzyć powodzenia.
Kolego bo tego w szklanej kuli nie widać , tylko po prostu w tytule jest opisany silnikale mniejsza z tym
Widzisz, ze to nie on otworzyl ten watek?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ok już rozumiem , ja pytałem się o alfę Karola , co zacytowałem . I on też ten temat otworzył . Ale też nie zauważyłem że temat został odkopany . Nie było mnie na forum ze 2 miesiące i czytałem wszystkie tematy nie zwracając uwagi na daty .