Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: 156 3.0 v6

Użytkownik Maniak resoraków Avatar paradowsky
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie 156 3.0 v6

Witam. Mój ostatni zakup alfy był zbyt pochopny, ale nie poddaje się. Tym razem chcę to zrobić tak jak należy. Sprawdzić co się tylko da, żeby potem nie mieć niespodzianki za tydzień. Od jakiegoś czasu myślę nad tym egzemplarzem. http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#f25d9d9626
    Wygląda całkiem przyzwoicie, przede wszystkim jest od osoby prywatnej, a nie handlarza co jest dla mnie dużym plusem. Rozrząd wymieniony co również jest sporą zaletą. No ale chciałbym poznać wasze zdanie

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie

Nikt nic ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Woda83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 V6

Domyślnie

Gaz założony fatalnie (listwa zamiast pojedynczych wtrysków), rura od dolotu sklejona powertape nie świadczy dobrze o aktualnym właścicielu, a podobno mechanicznie igla

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie

Jakie mogą być negatywne skutki tak założonego gazu ? A co do dolotu to większość ludzi sama uszczelnia gumę, bo jest ciężko dostępna.. A nowa z tego co pamiętam kosztuje jakieś 400-500zł

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 01'

Domyślnie

Ciekawe kto i kiedy robił swapa, auto jakby znajome na forum. Dolot -racja - nie do dostania w normalnym pieniądzu, używki też praktycznie nieosiągalne.

jersey
    Gość

Domyślnie

Po swapie na 3.0 sępienie paru stówek na dolot jest raczej dziwne. A jak nie jest, to rodzi się pytanie na czym jeszcze oszczędzał.

Chyba, że to nie obecny właściciel robił swapa. Pytanie jednak o to na czym obecny oszczędzał nadal aktualne.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 01'

Domyślnie

Ja przykładowo na swojej nie oszczędzałem i nie miałem problemu z wydaniem kilku stówek na wahacze czy hamulce, ale głupotą wg mnie jest bulenie 400 zł za kawałek gumy. Można lepiej wydać te pieniądze niż dla uszczęśliwienia internetowych znawców .

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Gdzieś ja chyba widziałem, z tego też powodu nie wydaje mi się aby to on robił SWAPa
    A spytaj się ile rozrząd kosztował itd. z tej listy i na jakich gratach był zawias robiony?????
    Szczerze jak ktoś wydałby na takie doinwestowanie auta tyle klocków to chyba by kilka złotych na tą rułę wysępił
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 26-04-2016 o 18:29

jersey
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mietkienogi Zobacz post
    Ja przykładowo na swojej nie oszczędzałem i nie miałem problemu z wydaniem kilku stówek na wahacze czy hamulce, ale głupotą wg mnie jest bulenie 400 zł za kawałek gumy. Można lepiej wydać te pieniądze niż dla uszczęśliwienia internetowych znawców .
    Głupotą jest kupowanie samochodu na którego utrzymanie kupującego nie stać. A łatanie nieszczelności taśmą zamiast kupna sprawnej części (choćbyi używanej) to wyraźna oznaka, że kogoś na samochód nie stać. Takie skromne zdanie internetowego znawcy.

Użytkownik Świeżak Avatar arturh
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    166 V6 TB

Domyślnie

Dużo za tanio jak kylo1986 zauważył.
    Ciekawe czy swap wbity w dowód.

Uprawnienia