. Mozna go naprawić ? Czy klasyfikuje się tylko do wymiany
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
. Mozna go naprawić ? Czy klasyfikuje się tylko do wymiany
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez z4boj4d ; 27-04-2016 o 13:24
Wymiana razem z kielichem.
Napisane z komóreczki!
Z wymiana poradzę sobie sam ?
On wyskoczył podczas wymiany dolnego wahacza... moglem to uszkodzić ??? nie wystarczy wbić i bd jezdzil ?
Tak btw to jest możliwość włożenia półosi z powrotem gdy jest w całości ???
Ostatnio edytowane przez z4boj4d ; 27-04-2016 o 20:07
Tam brakuje jednej satelity. Jeżeli wypadła to wg mnie krzyżak do wymiany. Jednak często z nowym krzyżakiem się daje nowy kielich. Z tym, że to można sprawdzić - nowy krzyżak włożysz i sprawdź na całej długości czy ma luzy poprzeczne (ale nie na satelitach). Co do wyciągania/włożenia to odepnij od zwrotnicy wszystko oprócz dolnego sworznia i zobacz czy jest wystarczająco miejsca. Ja nie pamiętam tego.
Nie stukało Ci z lewej stony podczas dodawania i odpuszczania gazu?
Krzyżak to jest popelyna już. Szukaj nowego i nie byle jakiej firmy (Spidan lub GKN szły na pierwszy montaż). Przy okazji kup opaski oetikera.
powinno się krzyżak wymienić - to nie jest wielka suma. Jednak ;-) : mi też się to raz zdarzyło przy demontażu, nabiłem go przy pomocy klocka drewnianego (nie było łatwo), i tak już z 30kkm zrobiłem.
Koszt kielicha to już inna bajka, więc jeśli nie masz go wytłuczonego to nie wymieniaj. Usuń z niego smar i sprawdź czy powierzchnia do której przylega krzyżak nie ma zagłębień (zamknij oczy i sprawdź palcem czy wyczujesz wgłębienie). Jeśli jest, musisz wymienić też kielich.
Co do luzu na tym przegubie, to zawsze jakiś jest (minimalny).
edit: jeszcze jedno - jak już masz tą półoś na zewnątrz, to wymień sobie gumę z tego przegubu (tylko na jakaś porządną).