tu są dwie klamki zapasowe i jedna z drzwi pasażera. tylna prawa na samochodzie, tylna lewa na samochodzie pęknięta, przednia lewa na samochodzie. także po założeniu lewej klamki ze zdjęcia jestem bez zapasowej lewej klamki![]()
tu są dwie klamki zapasowe i jedna z drzwi pasażera. tylna prawa na samochodzie, tylna lewa na samochodzie pęknięta, przednia lewa na samochodzie. także po założeniu lewej klamki ze zdjęcia jestem bez zapasowej lewej klamki![]()
Alfa przygotowywana do lakierowania które nastąpi podczas weekendu majowego. Błotnik lewy tylny wymagał dość sporej reanimacji, błotnik prawy też wymagał, ale wcześniej ktoś grubo pojechał ze szpachlą i myślałem że trzeba grubo nałożyć, lecz okazało się że nie potrzebnie bo i tak wszystko zeszlifowałemzakupiłem spojler z klapą, lecz klape odkładam na bok i montuje spojler na obecnej klapie. Aktualnie prawy tylny błotnik jest zapodkładowany i siedzi na samochodzie. Podczas rozbiórki drzwi prawy tylnych zauważyłem korozję od środka.... i niestety bede się musiał z nią pomęczyć :/ Co do silnika, wał po szlifie, panewki zakupione, gotowy do włożenia, trzecia korba była do wymiany gdyż była sklepana, ale na szczęście korby od JTS'a świetnie pasują i wagę mają tą samą
zostało rozebrać głowice, pomierzyć gniazda, ale podejrzewam że będzie ok, 4 zawory są do wymiany, po obróceniu panewki, tłok w nie uderzał :/ reszta zaworów nie ma jakiś wżerów itp. są naprawdę ładne.
![]()
ale w tylnych błotnikach chyba wyspawałeś dziury a nie tylko zaszpachlowałeś
alfa 145
alfa 147x5
alfa 155 v6
alfa 159 jtd 8v
Dziura byla tylko w lewym. Zaszpachlowałem szpachla z włóknem. Male dziury raczej można szpachlować bo dużych juz nie. Po za tym wszystko powinno być ok. Bo blacha została bardzo dokladnie oczyszczona. Ten blotnik jest po przejściach... Wczesniej byl naprawiany przez kiepskiego lakiernik bo wloknem naprawił i rdza pod tym wloknem byla...
ty to masz lep najpierw lakier na alfe a pozniej bedzie sprzedawał kartofle w centrum![]()
hehehe i buraki![]()
![]()
Czytam od początku.
Wszystko super! Będę śledzić temat.
Pięć lat temu pracował ...
Inspiracja !!!