z Natural Lookiem jest ten problem, że nie do wszystkich plastików pasuje, np ta deska mocno chropowata w 147 - nie wiem jakbym miał NL to wysmarować.
z Natural Lookiem jest ten problem, że nie do wszystkich plastików pasuje, np ta deska mocno chropowata w 147 - nie wiem jakbym miał NL to wysmarować.
147 powodów do zadowolenia
Przez 5 lat smarowałem w swojej przedliftowej 147 ta chropowatą deskę za pomocą NL i fibrowej szmaty, efekt był super, Dwa psikniecie na fibre i wycieramy. Zdecydowanie lepszy efekt niż na desce w Brerze. W 147 na chropowatej desce zostawał fajny przyciemniony mat, na Brerowej zostaje satyna z lekkim połyskiem który niweluje trochę przetarcie sucha stroną fibry.
Ktoś pytał wcześniej o Deco Color Brake Cliper oto efekt.
![]()
szczerze - jestem pełen podziwu, bo podchodziłem do NL kilka razy i jedynie na tych rączkach od drzwi i maskownicach wyglądał ekstra - reszta mnie nie przekonywała i zdecydowanie wolałem przejechanie tego Apple dressingiem od shiny garage.
teraz do cromy raczej kupie sobie natural looka![]()
Od lewej czysta decha wymyta APC, PB NL, SG Vanillia Touch
![]()
eeee to ja mam inną deskę chyba
jeszcze bardziej chropowatą
Nie widziałem osobiście bardziej chropowatej, poliftowe za to były gładkie coś jak w 159, Brerze.
Jeśli chodzi o dresing do wnętrz, to tak jak koledzy tutaj radzą - Poorboy's World Natural Look - Opinie, sprzedaż, wydajność, efekt.W naszych testach wytrzymał bez kurzu około 1.5-2tygodni, po tym czasie wystarczyło przejechać plastiki mikrofibrą by zebrać cały kurz i znowu cieszyć się efektem nowych plastików, sam dresing ma trwałość do 2miesięcy
![]()
Według mnie Shiny Garage satin dresing to taka próba skopiowania Natural Looka... Jednak ni jak ma się to do jakości i trwałości.![]()
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Na dwa zaciski Brembo starczyło jakieś pół puszki. Jedna powinna starczyć na komplet przód tył. Nie malowałem już niczym na kolor. Wyczyszczone zaciski, podkład i deco color.
KHOT masz problem z docieraniem QD od Soft99? Na niektórych elementach zostają mi smugi. Myślałem, że to kwestia pozostałości kwarcu ale dzisiaj auto przeleciałem cherry glaze, później resztka colli jaka mi została i na koniec przeleciałem QD od soft99 żeby kurzu nie łapało. Bez zmian np. na masce zostają przyciemnione smugi i trzeba się namachać szmatą żeby to wyprowadzić.