Nie mam w tym temacie bladego pojęcia. Zapytałem dlatego gdyż kolega z forum opowiedział mi historie w której to właśnie założył głowice ze 156 i od roku nie ma z tym problemu.
Nie mam w tym temacie bladego pojęcia. Zapytałem dlatego gdyż kolega z forum opowiedział mi historie w której to właśnie założył głowice ze 156 i od roku nie ma z tym problemu.
Kolego ale głupoty gadasz!!! Widać że kompletnie nie wiesz co pleciesz. Moim zdaniem powinieneś tym gościom zafundować nówki głowice w zamian za przeprosiny.
To ja ten temat ogarnąłem i mogę nawet w 100% się pod nim podpisać. Jakbyś czytał mój wątek, to byś wiedział jaką głowicę można zamiennie zastosować z jakiego modelu i z jakiej mocy!!! I wszystko pasuje jak ulał. A wytrzymałość jest dożywotnia bez twojego molibdenu. Jak masz kasę to kupuj sobie nową ok. 12000zł lub regenerowaną fabrycznie za 4700zł. Ja dałem kolegom podpowiedź co i jak zrobić aby ten koszt był niski.
Jeśli ktoś potrzebuje wymienić głowicę w Alfie 159/Brerze lub Spiderze z silnikiem 2.4 JTDm 200 lub 210 KM, to przed zakupem proszę się skontaktować ze mną i zaoszczędzić kilka tyś zł (chociażby na paliwo) Ja za ten pomysł nie kasuję ani grosza i nikogo nie zaboli jak nie kupi nowej głowicy.
Jeśli ktoś potrzebuje informacji, to proszę o kontakt na priv i podanie numeru telefonu, to ja oddzwonię.
PS
A tak kolego to ten sam słupek też będzie pasował, bo pewna partia z końca produkcji 156,166 i pochodnych marek ma identyczną konstrukcję jak 159 a w 159 jest oczywiście inny osprzęt. I może nie mają 200KM ale na pewno 190KM
Tyle w temacie i nie mam zamiaru nikomu więcej coś wyjaśniać. Nie będę też komentował jakiś sugestii to nie moja działka i z nikim się nie będę wykłócał. Ktoś chce kupić nową super niech kupuje i zakłada, ktoś chce zaoszczędzić super proszę bardzo jest taka możliwość. Ale niech nikt nie neguje czegoś czego sam nie sprawdził!!!