Witam,
Od jakiegoś czasu podczas przyśpieszania zaobserwowałem dziwny dzwięk, powyżej 2k obrotów zaczyna coś terkotać i ten dziwięk wraz z dociskaniem pedału gazu się nasila, (żeby zobrazować dzwięk porównam go do koła roweru wpędzonego w ruch i w trakcie jego obrotu jak by ktoś w szprychę wsadził patyk, im szybciej kolo się kręci tym ten dzwięk się nasila).
Znajomy powiedział mi że to prawdopodobnie dziurka w wężu łączącym turbo z intercoolerem, tylko, że do końca nie wiem który to jest wąż, znalazłem schemat w sieci ale patrząc w silnik ciężko mi tak naprawdę go zlokalizować, nowy wężyk to koszt 300zł i nie chciałbym bez sensu wydawać pieniędzy.
Co do objawów mechanicznych raczej nie zauważyłem spadku mocy auta, natomiast występuje turbodziura(obecna od początku jak kupiłem auto),
Druga sprawa dziś przy poszukiwaniu wężyka od turbo zauważyłem, że zaznaczony obszar jest mokry od oleju http://screenshooter.net/102773817/rhmqsht, czym to może być spowodowane i jakie negatywne objawy mogą wystapić ?
Z góry dziękuję za odpowiedź