przód traci zbieżność przy jeździe w tył na skręcie. Stan zawieszenia zdiagnozowany jako ok.
przód traci zbieżność przy jeździe w tył na skręcie. Stan zawieszenia zdiagnozowany jako ok.
Opony łyse z przodu. Kup nowe i tego nie będzie...
Co to znaczy, że traci zbieżność przy jeździe w tył? Pierwszy raz spotykam się z takim określeniem.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Czy chodzi o to, że ślad po oponie, który pozostaje po przejeżdzie przez miękkie podłoże jest "poszarpany", czy coś innego?
Do wymiany tylne tuleje dolnych wahaczy. Przy wycofywaniu na skręconych kołach ma się wrażenie, że koła "drą asfalt" i walczą ze sobą.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Dokładnie o to chodzi - powyżej quba świetnie to opisał. Dzięki za sugestie - odezwę się po usunięciu problemu.
Ostatnio edytowane przez belfer_ts ; 04-05-2016 o 09:51
To i ja się podepnę..
Ja mam takie objawy jak pisał kolega, ale przy skręconych na maksa i jeździe do przodu.. Tak jak by koła nie trzymały równego toru jazdy.
Dolne wahacze nowe, Lemforder, górne - wymienione tuleje (nowy MM wrócił na reklamację..)
Czy może to być to samo ale przednie tuleje dolnych wahaczy? Na dolnych przejechane może 4-5k km.. :/
Dzięki quba wymiana zlikwidowała problem![]()