W 159 była szerokość 255?
Chyba nie![]()
W 159 była szerokość 255?
Chyba nie![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Masz rację. Znowu wracam do BMW, ale z doświadczenia wiem, że 3er lepiej się prowadzi na runflatach niż zwykłych. Właśnie przez usztywnione boki opon auto tak nie "plywa" w zakrętach.
Raz też miałem przebicie takiego runflata i po dojechaniu na najbliższy parking musiałem wzywać lawete, bo z opona nic nie dało się zrobić (zestaw naprawczy nie pomógł)... Ogólnie ich nie lubię (halas, twardosc, cena) i jeśli nie trzeba to kupuje zwykłe, ale rzeczywiście BMW jest "projektowane" typowo pod runflaty.
Tutaj pewnie będzie podobnie skoro wszystkie wersje mają runflaty w standardzie.
Pozdro,
Bartas
Przecież 255 to tylko opcja do tyłu w wersji Q. Czytajmy dokładnie...
- - - Updated - - -
Nic podobnego
Jeśli nawet auta mają RFT seryjnie to nie ma tutaj ingerencji w zawieszenie. Wrażenie twardości wynika z budowy opony.
Osobiście nie polecam na drogi z licznymi nierównościami. Zresztą opona RFT nie tylko jest twardsza ale i cięższa. Większa masa nieresorowana w połączeniu ze słabą jakością dróg to krótsza żywotność zawieszenia, łożysk a i komfort traci na tym dużo.
Takie rozwiązanie w Giulii jest raczej podyktowane brakiem zapasówki w niektórych lub w większości wersji. Plusem jest też fakt, że kierowca czuje wtedy lepiej nierówności na drodze a boczna ściana mniej pracuje i auto jest bardziej stabilne. Tylko, że to można też uzyskać montując inne opony HP bez RFT.
- - - Updated - - -
Profil praktycznie ten sam. A RFT nie masz w każdej wersji Giulii. To nie wymóg. Jak założysz inne o podobnych parametrach to też będą się toczyć bardzo skutecznie i mogą nawet polepszyć minimalnie pewne osiągi.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 03-05-2016 o 12:12
Przed chwila mialem telefon od dealera AR w Amsterdamie. Giulia z 200 konnym benzyniakiem 39.500 euro..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cena w Niemczech ma być poniżej 39 tys. Ale to tylko wynika z porównania cen wersji z Diesel'em.
Jako ciekawostkę podam tylko, że np BMW 320i sedan (184 KM i najtańsza opcja) kosztuje w Polsce 144 tys. a w Holandii ten sam kosztuje około 179 tys. Porównywałem z grubsza listę wyposażenia i nic szczególnego poza krajem zakupu nie rzuciło mi się w oczy.
Gdyby Giulia była u nas jakieś 25-30 tys tańsza to było by fajnie.Ale podejrzewam, że poniżej 150 z tym silnikiem nie zejdą.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 03-05-2016 o 18:29
Jest już oficjalny konfigurator autka na włoskiej stronie AR.
http://carconfigurator.alfaromeo.com...a/default.aspx
Ceny startują od 35,5 tyś € za 150 KM diesla ...
180 konny dieselek rozpedzi to autko do setki juz w 7.2s![]()
AR 166 FL 3.0 V6 220KM 2003r.
AR 147 QV Q2 Blu Montecarlo 1.9 jtd 150KM 2008r.
150 KM ma już 400 Nm i rozpędza ją w 8 sekJak patrzę na spalanie to boję się, że ktoś popełnił błąd w druku... Poza miastem 3,5L/100! Ale w sumie skoro 2,2 z automatem waży tyle, co 156 berlina z benzynowym silnikiem 2,0 a zastosowano w nim dużo lepsze rozwiązania techniczne, to nie ma się co dziwić osiągom.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 03-05-2016 o 21:19