Bieżące interwencje straży pożarnej - KP PSP w Sulęcinie
to są zdjęcia z wypadku alfy na którym byłem jako ratownik z pogotowia....chciałem kupić taką alfe tylko kombi....teraz jestem przerażony...co Wy o tym sądzicie???????
Bieżące interwencje straży pożarnej - KP PSP w Sulęcinie
to są zdjęcia z wypadku alfy na którym byłem jako ratownik z pogotowia....chciałem kupić taką alfe tylko kombi....teraz jestem przerażony...co Wy o tym sądzicie???????
alfa romeao 146 1,9TD
Alfy 156 nie są najbezpieczniejszymi autami ale pomyśl co by zostało z 146 !? Nie chcę zaczynać sondy na temat-które auto jest bezpieczne a które mniej. Moim zdaniem winą zniszczeń jest duża prędkość i to tyle.
masz racje....tym bardziej że gość w tej alfie zasnął za kierownicą i spowodował ten wypadek...ale wracając do tematu....chciałbym uzyskać informacje...czy alfy 156 to 2003r czyli po lifcie miały przeprowadzany crash test i jaki jest jego wynik....bo to autko w linku jest sprzed 2003 i efekt widać...jeśli ktoś ma dostęp do takich danych to czekam na informacje...pozdrawiam
alfa romeao 146 1,9TD
Dokładnie im większe auto tym lepiej, swoją drogą prędkość musiała być spora
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Dokładnie tak jak mówi frynas, 156 to nie najbezpieczniejsze auto - ale to akurat tyczy się wszystkich alf - dopiero od modelu 159 AR wzieło sobie odrobine bezpieczeństwa do serca (link na dole), więc nie przerażaj się tym, co zobaczyłeś bo 146 w najlepszym przypadku wypadła by tak samo
Nie należy się też sugerować jak wygląda ta omega w stosunku do 156 - liczy się w którym miejscu samochodu skupiła się cała energia, a oba dostały nieco inaczej - no i nie zapominajmy że masa omegi to 1700kg a AR niecałe 1300 a 400kg to robi swoje
156:
http://www.youtube.com/watch?v=kxZpy...eature=related
147 - w zasadzie mimo nowszej konstrukcji bez zmian w porównaniu ze 156
YouTube - alfa romeo 147 crash test euroncap
159:
YouTube - Alfa Romeo 159 - Crash Test
raczej nie miały bo to tylko lift- zmiana poszycia
- konstrukcja niezmieniona
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 17-05-2009 o 11:13
Nie wiem tylko czym jesteś przerażony??? Tym, jak auto wygląda po tego typu wypadku? Jeśli jesteś ratownikiem to powienieneś wiedzieć, że przy tego typu zmiszczeniach prędkość musiała być...jak to mówią oględnie policjanici "znaczna". Wszystcy wiemy jaka... Jesli sądzisz, że gdybyś np. jechał Vovlo i przyrżnął z tą prędkością w bok innego auta bez konsekwencji no to gratuluję optymizmu...
Ale jakby nie patrzeć Fiesta jest klasę niżej od Golfa...
W innym temacie czytałem ze 156 II czyli po FL miały zmienioną konstrukcję, strefy zgniotu jakoś inaczej rozplanowane tak że są bezpieczniejsze - nie wiem czy to prawda, żyję tym że tak. Poszukajcie tematu różnice miedzy 156 I a II.
to mógł się ten golf zderzyć z czymś cięższym od siebie o 400kg oraz jadąc 2x szybciej, tak jak w przypadku AR vs Omega
Myślisz że gdyby alfa zdeżyła się z fiestą to nie było by lepiej? po 2 - mowisz że fiesta i golf zderzyły się czołowo - i to też ma duże znaczenie, alfa i omega zderzyły się narożami - więc energię przyjeła tylko 1 strefa zgniotu i bok auta - i nie mow że golf i fiesta jechały szybko bo jezeli samochod (omega ważąca 1700kg!) zderząjąc się z lżejszym od siebie o 400kg samochodem tak wygląda to sory, ale ich prędkości były tak duże że nawet jadąc audi A8 nie było by szans aby 'nie pękła przy zderzeniu przednia szyba' tak jak ty to opisujesz na swoim przykładzie.
a Mi się wydaje że to bajer - jeżeli producent wprowadza znaczące zmiany w konstrukcji to powienien odbyć sie nowy crash-test - a takowy nigdy sie nie miał miejsca.
A jeśli takie poprawki by były to napewno AR zależało by aby taki test został jak najszybciej zrobiony - w końcu on zaważył u wielu ludzi na opinii tych aut.
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 17-05-2009 o 12:14