Cześć. W mojej alfie z znienacka spadła moc. Obroty tylko do 3000 i prędkość do 100km/h.
Obojętnie jak przycisnę w padał, to przyspiesza swoim wolnym tempem.
Zapaliła się kontrolka silnika.![]()
Cześć. W mojej alfie z znienacka spadła moc. Obroty tylko do 3000 i prędkość do 100km/h.
Obojętnie jak przycisnę w padał, to przyspiesza swoim wolnym tempem.
Zapaliła się kontrolka silnika.![]()
Ostatnio edytowane przez szampan33 ; 08-05-2016 o 11:18
To się nazywa tryb awaryjny. Podłącz kompa i sprawdź jakie błędy Ci wyskoczyły. Inaczej można tylko wróżyć z fusów lub ze szklanej kuli.
Podepnij pod komputer, sprawdź jakie błędy się wyświetliły i napisz - będzie o wiele łatwiej określić co i jak.
Kody błędów to:
P0101
P0111
P1206
P0504
- - - Updated - - -
Powiem jeszcze, że jak później jechałem to już się wkręcał na obroty do momentu aż się nie rozgrzał do 90 stopni, a może szybciej przestał wchodzić na obroty?
Wszystkie błędy dały się skasować. Zobaczę jutro co się zaświeci i sprawdzę jeszcze raz. Ale mam tylko fiatecuscan.
Pierwszy to przepływomierz, drugi czujnik temperatury powietrza, trzeci to DPF, a czwarty to włącznik świateł hamulca w pedale. Ten ostatni trochę od czapy, chyba, że to jakiś stary nieskasowany błąd. Może padł przepływomierz, a może poleciał akumulator/alternator, masz słaby prąd i komputer wyrzuca przypadkowe rzeczy. Skasuj błedy, i zobacz, co się pojawi.
Będę to obserwował. Powiem jeszcze, że kontrolka zaświeciła się i stracił moc miesiąc temu. Od tego czasu auto stało 4 tygodnie. Dzisiaj odpaliło bez problemu i silnik chodził ,,równo" Więc prąd chyba OK.
a nie ma ktoś z kolegów jakiegoś programu diagnostycznego, który mi się nie wyłączy po 20 minutach?
Mam złącze ELM 327 i VIAKEN-VAGKKL+FIATECUSCAN z przełącznikiem 4 pozycje.![]()
Dziś z rana po odpaleniu, po 2 minutach jazdy zapaliła się kontrolka.
Błędy to:
P1206
P0504
Jak się pozbyć problemu?
Ostatnio edytowane przez szampan33 ; 09-05-2016 o 06:26
Znów się przejechałem i znów od razu błąd, ale tylko
P1206
Masz problemy z dpf.
Albo wymusic wypalenie ( raczej nie pomoze) ,albo wyciac dziada.