Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Stukanie przy skrecie!!!

chiara.pl
    Gość

Domyślnie Stukanie przy skrecie!!!

Witam mam pytanko!Kiedy skręcam maksymalnie kierownica z przodu coś stuka!!!!!Do tej pory stukało tylko z lewej strony ale ostatnio zaczęło stukać tez z prawej!!!!Czy kto wie co to tak stuka????I czy to cos powaznego???Tzn na tyle powaznego,ze powinnam juz na biegu jechac do mechanika?????

ravi
    Gość

Domyślnie

zalezy czy stuka z powodu nierówności czy obciążenia przy skręcie - jeśli to drugie to wielce prawdopodobne że przegub zewnętrzny się kończy. Inna sprawa że powinniśmy unikać skrętów "do oporu" . Koszt wymiany przegubu to zwykle 80-100zł. Sam przegub to zerknij na allegro. No ale za mało informacji mamy żeby jednoznacznie stwierdzić że to to.

chiara.pl
    Gość

Domyślnie

No właśnie stuka przy takich mocnych skrętach ,tak jakby w kole??????

Alfor.GTA
    Gość

Domyślnie

wyglada na przegub, tylko pytanie wew. czy zew.?

Podnies auto na lewar i skrec kolem na max i zacznij nim obracac delikatnie nasłuchując stuku / idealnie jesli bedziesz mogl rozpedzic kolo do wyzszych obrotow za pomoca jakiejs rolki el. /

Zobacz czy gumy na przegubach sa cale - moze ktoras jest uszkodzona a wowczas na 99.9 % to jest uwalony ten przegub.

poz./j

77alfisti
    Gość

Domyślnie

przegub można sprawdzić też na pustym parkingu gdzieś pod marketem, skręcasz kierownica do oporu, robisz kółka i nasłuchujesz, ewentualnie pukanie może pochodzić też z górnego mocowania amortyzatora, ale tu pukanie słychać jak kręcisz kierownicą na postoju w lewo lub w prawo

chiara.pl
    Gość

Domyślnie

Nie dawało mi spokoju to stukanie zwłaszcza ze dziś już stukało jeszcze głośniej,pojechałam do serwisu!!!!A co ja sama będę gdybać.........no i przegub!!!!!!Zewnętrzny!!!!Lewy!!!!Prawy ok,widać mnie już z wrażenia wszystko stukaW piątek będzie wymiana!!!!Dziękuje wszystkim za podpowiedz,bo znając życie to bym jeszcze trochę pogdybała,aż bym się gdzieś rozkraczyła na skrzyżowaniu!!!!

api
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał chiara.pl Zobacz post
    znając życie to bym jeszcze trochę pogdybała,aż bym się gdzieś rozkraczyła na skrzyżowaniu!!!!
    no nieeee... przeguby mają do siebie to, że najpierw stukają przy skręcie, dopiero później na prostej... ten drugi sygnał to dopiero światło awaryjne

kmito
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał api Zobacz post
    no nieeee... przeguby mają do siebie to, że najpierw stukają przy skręcie, dopiero później na prostej... ten drugi sygnał to dopiero światło awaryjne
    Potwierdzam na stukającym na skręcie to ja 20tyś. przejechałem do wymiany.
    A przed wymianą i tak jeszcze na prostej nie stukał.

magico
    Gość

Domyślnie

a łupanie na dziurach? Byłem na 3 stacjach i na zadnej nic nie wyszło?

chiara.pl
    Gość

Domyślnie

No tak ale mi już stuka od 2miesiecy i z dnia na dzień coraz bardziej mechanik tez mi powiedział ze jeszcze mogę pojeździć ale wole mieć to z głowy zwłaszcza ze zbliżają sie wakacjeczas intensywnego podrozowania