Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Jechałem raz automatem i powiem tak - następne auto tylko automat.
    Mam bezpośrednie porównanie, bo teść ma 159 1,9 jtdm po takim samym chipie jak moja, tylko że z automatem. Byłem w szoku jak świetnie pracuje diesel z automatem! Subiektywnie wydawało sie jakby automat miał z 50 Km więcej od manuala - bajka! Myślę , że 8-biegowy automat w Gulii będzię hitem...

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie

Kolejny test [emoji4] https://youtu.be/sY78UvokHhM

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    A marudzenie, że nie ma sportwagona jest nie na miejscu.
    Jest, bo na pewno ponad połowa (nie pamiętam ile dokąłdnie %) sprzedaży trójek, aczwórek to właśnie kombi. Szczerze to bardzo dawno nie widziałem sedana.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Intruz Zobacz post
    Myślę , że 8-biegowy automat w Gulii będzię hitem...
    Generalnie ta skrzynia marki ZF już jest hitem, stosuje ją chcoiażby Audi czy BMW plus jaguar, połowa FCA, parę przykładów by się jeszcze znalazło.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał FerraEnzo Zobacz post
    Dla mnie osobiście tylko bmw 3 może stanąć w konfrontacji z Alfą. Ani Mazda, ani Audi ani VW nie mają tak wyglądających kokpitów. A czy ktoś wie jak wygląda kwestia jakości materiałów / spasowania ? Jest szansa podskoczyć do Audi ?
    Akurat uważam, że nowe A4 B9 wnętrze już ma ładne, chociaż ja nie mogę przeboleć tych doczepianych tabletów (tak samo C klasa) - strasznie to wygląda. Powinni się uczyć od Alfy jak umieścić duży ekran nie psując stylistyki całości (nie wiem tylko, czy funkcjonalnie też jest ok - w sensie widoczność, odblaski, smugi, itp).

A co do jakości to w tej linkowanej wcześniej recenzji TG pisali, że jednak są z tyłu za konkurencją (za Audi dokładnie) i przeskakując z jednego auta do drugiego od razu widać/czuć różnicę w jakości.
    Trzeba będzie sprawdzić organoleptycznie jak tylko pojawi się w salonach
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

z tym, że panuje powszechna opinia, że Audi stoi jakościowo jeśli chodzi o wnętrze ponad BMW i Mercedesem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał FerraEnzo Zobacz post

Odnośnie wnętrza, popatrzyłem na inne auta klasy średniej i średniej premium. Dla mnie osobiście tylko bmw 3 może stanąć w konfrontacji z Alfą. Ani Mazda, ani Audi ani VW nie mają tak wyglądających kokpitów. A czy ktoś wie jak wygląda kwestia jakości materiałów / spasowania ? Jest szansa podskoczyć do Audi ?
    Wg. Top Gear nie ma szansy podskoczyć do Audi w tym temacie:

"[...] Once again, these are related to interior quality. Taken by itself it’s more than acceptable, but hop between this and an Audi A4 and you’ll feel the difference. The Alfa may be shot through with style, but it’s not as solid or exceptionally executed as the best German alternatives."

Całość: http://www.topgear.com/car-reviews/a...dr/first-drive

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Jakie to ma znaczenie, skoro w Polsce nowe Audi A4 się nie sprzedaje.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Wg. Top Gear nie ma szansy podskoczyć do Audi w tym temacie:

"[...] Once again, these are related to interior quality. Taken by itself it’s more than acceptable, but hop between this and an Audi A4 and you’ll feel the difference. The Alfa may be shot through with style, but it’s not as solid or exceptionally executed as the best German alternatives."

Całość: http://www.topgear.com/car-reviews/a...dr/first-drive
    Zastanawia mnie ostatnia część zdania "...it’s not as solid or exceptionally executed as the best German alternatives" a zwłaszcza pogrubiona część.
    Dosłownie - "nie jest tak solidna ani wyjątkowo wykonana jak niemieccy konkurenci..." Bla bla bla...
    Może się okazać, że wcale dużo jakościowo nie odstaje, bo pojęcie "wyjątkowo wykonana" jest zajebiście oględne. Trzeba poczekać na macanka wykonane przez alfaholików.

Ps. https://www.carwow.co.uk/alfa-romeo/giulia - We drove two cars and both had small issues including a whistling ventilation system and shaky passenger seat that vibrated over bumps. Although fit and finish was generally fine, it can’t match exacting German standards and the plastics used for the control stalks and gearbox selector felt cheap.

Może Alfa powalczy ceną, A4 startuje z pułapu 130 k.

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Jak to mówią Audi zaczyna się od quattro a to trochę kosztuje a w podstawowych wersjach A4 z FWD to taki lepiej wykonany Passat. Z czym do ludzi

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Cytat Napisał Falarek Zobacz post
    Jak to mówią Audi zaczyna się od quattro a to trochę kosztuje a w podstawowych wersjach A4 z FWD to taki lepiej wykonany Passat. Z czym do ludzi
    Ostatnim audi jakim jeździłem było A4 B6, więc się tak odważnie nie wypowiadam
    ale...
    W październiku miałem okazję pokonać prawie 3 tys km za kółkiem paska b7 2013 r-line. Bardzo przyjemne auto, ale świerszczyki wydobywające się z deski w tak młodym aucie mnie zszokowały. Przebieg coś około 70 tyś.