A spotkał się ktoś z taką siatką do sedana na klapę bagażnika jak w tym filmie, czwarta minuta
https://www.youtube.com/watch?v=yxb08QNUqLQ
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Oczywiście.
SportWagon:
50903179 Siatka za tylne zagłówki
50903190 Siatka kieszeń na krawędź załadunkową
50903189 Siatka na podłogę
Berlina:
50903169 Siatka na podłogę
50903170 Siatka na prawą burtę bagażnika
50903171 Siatka na klapę bagażnika
SportWagon/Berlina:
50903172 Siatka na tunel centralny
Mam pytanie. Fajnie wygląda ta siatka od strony pasażera z przodu ale u mnie niestety tapicerka podłogi w tym miejscy jest naderwana na jej zaczepie i odstaje. Czy ma ktoś może jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić bez konieczności wymiany dywanu na podłodze? Czy jakiś ogarnięty tapicer da radę to "załatać"? Pzdr.
da się to chwycić trytytka tak że nie widać![]()
1. Ściągacie plastikową osłonę tunelu środkowego, tą obok schowka. Siedzi na wcisk, wychodzi bardzo łatwo.
2. Wyciągacie spinkę wykładziny obok schowka, na tunelu środkowym.
3. Wkręcacie pierwszy zaczep, jak na rysunku w instrukcji.
4. Wczepiacie w niego siatkę i oznaczacie sobie na wykładzinie miejsca na pozostałe trzy zaczepy.
5. Odciągacie wykładzinę i bardzo delikatnie nawiercacie otwory w wykładzinie wiertarką, tak żeby wiertło nie wpadło wam za głęboko do środka i nie uszkodziło czegoś. Najlepiej to zrobić chyba wiertłem do drewna, fi 10mm, długość bez znaczenia (w zestawie jest taka dodatkowo przelotka, która ma sprawić że po włożeniu w nią wiertła, nie wpadnie ono zbyt głęboko i niczego nie uszkodzi, ale to przerost formy nad teścią, bo jak odciągniecie wykładzinę i zrobicie to delikatnie to ta przelotka się nie przyda i długość wiertła nie ma żadnego znaczenia).
6. Wkręcacie pozostałe zaczepy kluczem 13 i wczepiacie w nie siatkę.
Ja dodatkowo wygiąłem dolny pałąk od siatki, żeby lepiej dopasowywała się do kształtu tunelu środkowego i nie odstawała. Gumka jest dość mało elastyczna i nic zbyt dużego się tam nie wsadzi, ale np. półlitrowa butelka z piciem powinna się zmieścić i trzymać.