WitamNadszedł czas na wymianę sprężyn w moim sedanie. Polecacie jakieś zamienniki czy lepiej kupić oryginał ?
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
WitamNadszedł czas na wymianę sprężyn w moim sedanie. Polecacie jakieś zamienniki czy lepiej kupić oryginał ?
Ja zdecydowałem się na zamienniki Monroe, jestem w pełni zadowolony. Auto było za nisko i podniosłem do stanu fabrycznego. Za komplet zamknąłem się w 600 zł.
No moje jest właśnie za nisko a na dodatek jedna pękła
Za nisko? O ile macie obnizone? Ja mam ori zawieszenie i na 18" stoi zbyt wysoko... :/
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Witam kolegów, mam problem ze zbyt małym prześwitem w mojej 159 2.2jts, jest to dla mnie dość duży problem ze względu na to, że dojazd do posesji mam zrobiony z pseudo-szutrowej drogi na której połamałem osłonę silnika. Jeszcze dodam, że jeżdżę na oponach R18 235/45. Czy w moim przypadku dobrym wyjściem będzie montaż nowych sprężyn od modelu 3.2jts, jest to wykonalne w modelu 2.2jts? Czy taka podmiana podniesienie moją alfę o powiedzmy te 2-4 cm? Może sama wymiana starych sprężyn na nowe uniesie mi auto o te kilka centymetrów? Są dostępne do naszych pojazdów dystanse pod sprężyny?
W moim przypadku po przesiadce z 225/50R17 na 235/45R18 auto nawet trochę się podniosło. Dlatego wrzuciłem belli sprężyny obniżające
Myślę, że jeśli u Ciebie siedzi tak nisko, że trzesz osłoną, to kwestia mocno zużytych sprężyn. O ile siedzi tam oryginalne zawieszenie a nie już przez kogoś obniżone.