W skład sportpacka wchodzą sprężyny Eibach w kolorze czarnym, czy czerwonym?
Jeśli czarne, to czym różnią się od tych czerwonych? Które z nich są krótsze?
Pozdrawiam.
- Rafał
W skład sportpacka wchodzą sprężyny Eibach w kolorze czarnym, czy czerwonym?
Jeśli czarne, to czym różnią się od tych czerwonych? Które z nich są krótsze?
Pozdrawiam.
- Rafał
czarne
kolorem
czarne sa -20, czerwone -30(przod progresywny)
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
Witam.
Dzięki za odp. odnośnie sprężyn.
Czyli czerwone są krótsze od czarnych? Rozumiem, że te czerwone nie były oferowane razem ze sportpackiem, bo w nim były czarne, tak?
Ni i co znaczy, że przód jest progresywny? Jestem raczej jeszcze laikiem w teorii zawieszeń.
Czy te czerwone sprężyny można montować wraz z oryginalnymi amortyzatorami?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.
- Rafał
Tak czerwone sa krotsze. progresywne to takie gdzie charakrtreystyka ugiecia jest zmiennaNapisał alces1
wraz ze wzrostem zgiecia sprezyny zwieksza sie opor jaki jest potrzebny jego scisniecia
oryginalne amory beda pasowac tyle ze dosc szybko padna.
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
Heh. Ja tez bym sobie nabył taki komplecik. Amorki juz mam lekko dojechane wiec moge sobie załżyc a na wiosne nowe wstawie. Przy czerwonych -30 to bedzie i z przodu i z tyłu? Tylko przód jest progresywny?? jakie sa ceny takich zabawek jak te czerwone sprezyny???
Dzięki Chunkpunk.
Teraz już rozumiem, szkoda tylko, że tylne nie są progresywne, wówczas nigdy by nie "dobijało", a czasem się to zdarza :/
Założę z seryjnymi amortyzatorami, a jak padną, to wymienię na właściwe.
B.pawelek, poszukaj na allegro, widziałem takie, ja natomiast mam upatrzone u kolegi na forum
Pozdrawiam.
- Rafał
B8
a jak zalozysz B6 za jakis czas beda na wylocie rowneiz![]()
No właśnie tak myslałem. Będzie bardzo twardo?
Jak tył dobija to znaczy że masz spręzyny do wymiany.Jak kupilem swoją alfę, była w idealnym stanie ale po przejechaniu kliku tysięcy po polskich dziurach na każdej nierównosci coś dobijało, stukało, skrzypiło. Wymieniłem juz absolutnie wszystko w zawieszeniu i teraz jest zupełnie inna jazda. Niestety od czasu do czasu cos dalej puknie ale to chyba "ten model tak ma"