Tu masz coś, może Cię zainspiruje:
Trodant´s Alfa Romeo 145 - Alfa Romeo 145 - 146 Forum
Tu masz coś, może Cię zainspiruje:
Trodant´s Alfa Romeo 145 - Alfa Romeo 145 - 146 Forum
Nie no koleś co troszkę poszedł po bandzie, zrobił z ładnego wnętrza zebrę. Osobiście nie podoba i się. Przyznam jednak że środkowy panel wyszedł mu całkiem nie źle. Ja jednak będę i tak musiał sam wymyślić panel bo w boxerach tak jak u niego się nie da.
była - Czarna 146 1.4 Boxer
była - Verde Minerwa 166 2.0 V6 TB
jest - Blue Mate 146 1.7 16v Boxer
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rugi_raz_.html
jest - Crosswagon Q4
Witam
A ma ktoś z was może na zbyciu taką sprężynę jak ta na zdjęciu? Bo jakie było moje zdziwienie, gdy po rozkręceniu tej całej klapki owej sprężyny ani widu ani słychu... Widocznie się komuś wcześniej wydała przydatna, bo szczontków jej również nie widziałem tylko metalowy "bolec" został na którym ta sprężyna powinna się trzymać. Nie chce kupować całej klapk z popielniczką... A może udałoby się coś takiego wygiąć np ze spinacza?![]()
chyba bedziesz miał problem żeby dogiąć ją z spinacza szkoda że Ci sie to nie popsuło 4 miesiące wstecz bo wywaliłem połamaną popielniczkę z tą sprężynką chyba musisz poszukać na allegro tego elementu ja kupiłem wszystko za 40 zł.
u mnie zamyka się tak jakoś, jakby chciałą sie zarac otworzyć, zostawia też wąską szczelinkę. Ale nie opadanie otwiera sie sama
![]()
Odgrzebuje temat, bo dzisiaj zabrałem się za naprawę tej niezamykającej się popielniczki.
Zgodnie z sugestiami rozebrałem popielniczkę, ale okazało się, że sprężynka jest na swoim miejscu.
Problemem jest to, że sprężynka za słabo ściąga, przez co ta mała dźwigienka nie wchodzi w odpowiednie rowki i co za tym idzie popielniczka nie zamyka się.
Nie za wiele dało się z tym zrobić. Jedynym plusem rozkręcenia popielniczki jest to, że nauczyłem się gdzie trzeba nacisnąć klapkę, żeby dźwigienka zaskoczyła gdzie trzeba, a klapka się zamknęła.
Czyli nie naprawiłem, ale już wiem jak zamknąć![]()