Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 106

Temat: Alfa 156 GTA

Użytkownik Maniak resoraków Avatar squadracorse
    Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Cytat Napisał Roonie Zobacz post
    Pooglądaj sobie filmiki na YT
    Dzięki za konstruktywną odpowiedź
    ,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał squadracorse Zobacz post
    Nie mogę spać przez to gta.Rozważam wszelkie za i przeciw.Może ktoś opisać wrażenia z jazdy 156GTA? Jak sie to zbiera do setki, trakcja i jak się mają osiągi w stosunku do spalania.Czy jest to duzy dreszcz emocji?Czy te kilka sekund szybciej jest warte swojej ceny. Wiem że nie ma co porównywać 159 2.4 do gta ale wykręcam od 100-180km/h ok 12s. Jezdziłem szybkimi autami ale nie ma chyba też co porównywać a8 V8 340KM bo w takiej loszce nie czuje sie przyspieszenia.
    V6 Busso i klekot to kompletnie inne światy. Nawet nie o osiągi chodzi,reakcja natychmiastowa na dotknięcie i odjęcie gazu, tam gdzie diesel kończy vka się rozkręca i konca nie ma. Przy czym 3.2 dół ma równie mocarny.
    Kłopot w tym że uzależnia i nic już nie będzie takie samo
    Jeśli możesz sobie pozwolić to kiedy jak nie teraz.
    O brzmieniu silnika, nie wydechu, nawet nie wspominając. To się czuje we wnętrznościach
    No z tym że to wciąż fwd i ciężki przód. Ale na drogi? - super.

Użytkownik Rowerzysta Avatar radexon
    Auto
    Alfa 156 GTA SW

Domyślnie

V6 Busso uzależnia raz sie przejedziesz i później jazda innym autem każdym to nie to.
    Ojciec ma GT 1.9 niby moment obrotowy ten sam ale to nie to potem wsiadam w Skode na 1.0 i jak 2-3 dni pojeżdzę i wsiadam do V6 GTA to dzien a noc mało co sie nie idzie pozabijac

Tak jak kolega wyżej napisał, 3.2 ma bardzo fajny dół i ciągnie pięknie a im wyżej tym lepiej.
    Jedyny minus GTA jaki odczułem - to parkowanie na mieście, GTA trzeba trochę nakręcic się aby zaparkować w porównaniu do zwykłej 156

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S

Domyślnie

Cytat Napisał radexon Zobacz post
    Jedyny minus GTA jaki odczułem - to parkowanie na mieście, GTA trzeba trochę nakręcic się aby zaparkować w porównaniu do zwykłej 156
    fakt, ale to kwestia przyzwyczajenia i szukania odpowiednich miejsc do parkowania - zawsze parkuje tyłem, żeby łatwiej się wyjeżdzało. tak samo wjazd na równoległy krawężnik wykonuje tyłem, bo przód nie podjedzie często od strony zderzaka
    Z boku wygląda to pewnie, jakbym nie potrafił parkować, ale to nie mój problem.
    Za to jak wsiadam do innego auta, to mam wrażenie, że jadę autobusem - tyle trzeba się kierownicą nakręcić
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)

Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Jedną nogą jestem w gta odezwali się chętni na dziewiątkę
    ,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    w drodze tu i tam woj. łodzkie,Mediolan,Genua,Como
    Auto
    włoski

Domyślnie

No tak, do jazdy po mieście GTA nie nadaje się. Niekończący się promień skrętu, też niskie zawieszenie, ech
    dlatego służy mi tylko do sporadycznych wyjazdów tak dla zabicia stresu, jak i inne ;-) zresztą trzymam to raczej jako zabawkę i lokatę kapitału, ma predyspozycje ze swoimi 72 tys km przelotu.
    Do roboty jest niezawodny, ten sam od 16 lat scenic, rewelacja na miasto.
    Dlatego GTA nie polecam do jazdy po mieście, zwłaszcza z ,,koślawymi,, ulicami.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	gtajack1.jpg
Wyświetleń:	6
Rozmiar:	128.0 KB
ID:	201364
    Ostatnio edytowane przez kecaj73 ; 20-05-2016 o 12:15

Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kecaj73 Zobacz post
    No tak, do jazdy po mieście GTA nie nadaje się. Niekończący się promień skrętu, też niskie zawieszenie, ech
    dlatego służy mi tylko do sporadycznych wyjazdów tak dla zabicia stresu, jak i inne ;-) zresztą trzymam to raczej jako zabawkę i lokatę kapitału, ma predyspozycje ze swoimi 72 tys km przelotu.
    Do roboty jest niezawodny, ten sam od 16 lat scenic, rewelacja na miasto.
    Dlatego GTA nie polecam do jazdy po mieście, zwłaszcza z ,,koślawymi,, ulicami.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	gtajack1.jpg
Wyświetleń:	6
Rozmiar:	128.0 KB
ID:	201364
    Jak sprzedam 159 w ten wekend to po którą jechać?http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90e864cc95

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90e864cc95

- - - Updated - - -

Pierwszą robił Tomek ma Q2 ale przyjechala z dziurą w skrzyni.Nowy rozrząd.Malowana.
    Druga niby oryginał bez Q2 rozrzad 2letni.Niby świetnie trzyma moc.Przywieziona od Szwajcara.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    w drodze tu i tam woj. łodzkie,Mediolan,Genua,Como
    Auto
    włoski

Domyślnie

dobre pytanie na które sam sobie musisz odpowiedzieć
    najlepiej ,,pomacać,, obie, nie zaszkodzi

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał squadracorse Zobacz post
    Jak sprzedam 159 w ten wekend to po którą jechać?http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90e864cc95

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90e864cc95

- - - Updated - - -

Pierwszą robił Tomek ma Q2 ale przyjechala z dziurą w skrzyni.Nowy rozrząd.Malowana.
    Druga niby oryginał bez Q2 rozrzad 2letni.Niby świetnie trzyma moc.Przywieziona od Szwajcara.
    Jeden i drugi sprzedawca to ludzie od których brałbym praktycznie w ciemno Najlepiej jedź, oglądnij obydwie i sam zadecyduj co Ci w nich pasuje a co nie

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

No wiesz co, jak to którą ? - jak normalny Alfista - tą, której kolor Ci się bardziej podoba

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia