V6 Busso i klekot to kompletnie inne światy. Nawet nie o osiągi chodzi,reakcja natychmiastowa na dotknięcie i odjęcie gazu, tam gdzie diesel kończy vka się rozkręca i konca nie ma. Przy czym 3.2 dół ma równie mocarny.
Kłopot w tym że uzależnia i nic już nie będzie takie samo
Jeśli możesz sobie pozwolić to kiedy jak nie teraz.
O brzmieniu silnika, nie wydechu, nawet nie wspominając. To się czuje we wnętrznościach
No z tym że to wciąż fwd i ciężki przód. Ale na drogi? - super.
V6 Busso uzależniaraz sie przejedziesz i później jazda innym autem każdym to nie to.
Ojciec ma GT 1.9 niby moment obrotowy ten sam ale to nie topotem wsiadam w Skode na 1.0 i jak 2-3 dni pojeżdzę i wsiadam do V6 GTA to dzien a noc mało co sie nie idzie pozabijac
Tak jak kolega wyżej napisał, 3.2 ma bardzo fajny dół i ciągnie pięknie a im wyżej tym lepiej.
Jedyny minus GTA jaki odczułem - to parkowanie na mieście, GTA trzeba trochę nakręcic się aby zaparkować w porównaniu do zwykłej 156
fakt, ale to kwestia przyzwyczajenia i szukania odpowiednich miejsc do parkowania - zawsze parkuje tyłem, żeby łatwiej się wyjeżdzało. tak samo wjazd na równoległy krawężnik wykonuje tyłem, bo przód nie podjedzie często od strony zderzaka![]()
Z boku wygląda to pewnie, jakbym nie potrafił parkować, ale to nie mój problem.
Za to jak wsiadam do innego auta, to mam wrażenie, że jadę autobusem - tyle trzeba się kierownicą nakręcić![]()
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)
Jedną nogą jestem w gtaodezwali się chętni na dziewiątkę
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
No tak, do jazdy po mieście GTA nie nadaje się. Niekończący się promień skrętu, też niskie zawieszenie, ech
dlatego służy mi tylko do sporadycznych wyjazdów tak dla zabicia stresu, jak i inne ;-) zresztą trzymam to raczej jako zabawkę i lokatę kapitału, ma predyspozycje ze swoimi 72 tys km przelotu.
Do roboty jest niezawodny, ten sam od 16 lat scenic, rewelacja na miasto.
Dlatego GTA nie polecam do jazdy po mieście, zwłaszcza z ,,koślawymi,, ulicami.
![]()
Ostatnio edytowane przez kecaj73 ; 20-05-2016 o 12:15
Jak sprzedam 159 w ten wekend to po którą jechać?http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90e864cc95
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90e864cc95
- - - Updated - - -
Pierwszą robił Tomek ma Q2 ale przyjechala z dziurą w skrzyni.Nowy rozrząd.Malowana.
Druga niby oryginał bez Q2 rozrzad 2letni.Niby świetnie trzyma moc.Przywieziona od Szwajcara.
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
dobre pytanie na które sam sobie musisz odpowiedzieć
najlepiej ,,pomacać,, obie, nie zaszkodzi
No wiesz co, jak to którą ? - jak normalny Alfista - tą, której kolor Ci się bardziej podoba![]()