w temacie hamowania nie wiem jak hamuja "normalne" giulietty, ale wiem jak hamuje QV - i tu na oemowych tarczach z wiekszych predkosci hamowanie dupy nie urywadlatego warto zainwestowac w dobre tarcze i klocki
pozdr.,
t.
w temacie hamowania nie wiem jak hamuja "normalne" giulietty, ale wiem jak hamuje QV - i tu na oemowych tarczach z wiekszych predkosci hamowanie dupy nie urywadlatego warto zainwestowac w dobre tarcze i klocki
pozdr.,
t.
Mam pytanie odnosnie lakieru. Czemu ten metalizowany czarny jest najgorszy? Biore ewentualnie do wyboru jeszcze czerwony i ewentualnie bialy.
Pomijam oczywiscie wybor matowego czy czerwieni za 8 klocków
Co do oplacalnosci powloki. Jesli autko mi sie sprawdzi to ono po 3 latach zostanie dalej ze mna wiec wole chociaz tego unc-r polozyc za 500zl jako ewentualna inwestycje na przyszlosc![]()
ja mam kolor nero etna - i niestety wygląda, że poprzedni właściciel mył auto na myjni automatycznejtakże jak będzie czas to odstawię auto do polerki i zabezpieczenia lakieru.
Co do odprysków od kamyczków - to w porównaniu np. do czarnego niemetalika BMW jest o niebo lepiej w Alfie. Nie uważam, że można byłoby mówić o tym lakierze, że jest jakiś słabszy od innych.
Po prostu lakier rysuje sie od samego patrzenia i po dłuższym czasie samochód wygląda na mega zmęczony. Ja przed zakupem zrobiłem swój test trwałości bo mi się ten czarny mieniący podobał i...... jeżdżę białym
- - - Updated - - -
słabszy - w sensie podatniejszy na zarysowania. Ziarno trochę gubi wszelkie odpryski które na akrylu czarnym bardziej widać.
W chwili obecnej jestem na etapie zamawiana Julki i rowniez chce czarna . Z tego co wiem to miekki jest czarny o nazwie CZARNY - ALFA BLACK(PASTELOWY) a ten CZARNY - ETNA BLACK(METALIZOWANY) jest ok
Trochę off line, widziałem Giulietta 2016 po upiększaniu, chyba niezbyt wyszło. Napis z tyłu jakby od typowego drogowego bidaka, przód gril ma się nijak do tradycji. W środku podswietlenie białe, wyraźne i ładne ale to też nie w stylu Alfa Romeo. Kto to kupi?