Strona 6 z 40 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

8002
    Gość

Domyślnie

w temacie hamowania nie wiem jak hamuja "normalne" giulietty, ale wiem jak hamuje QV - i tu na oemowych tarczach z wiekszych predkosci hamowanie dupy nie urywa dlatego warto zainwestowac w dobre tarcze i klocki

pozdr.,

t.

Użytkownik Świeżak Avatar Robalgis
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW 1.9 16v JTD 2006, Fiat 126p 1988, Ducati Monster 695 2007, AR 145 1.4 TS 1998 (2005-2010)

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Statystycznie to koń i człowiek mają 3 nogi.
    Przepraszam za Off-topic, ale nie mogłem się oprzeć. Koń ma 2 nogi, więc statystycznie koń i człowiek mają 2 nogi.

pozdrawiam

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Robalgis Zobacz post
    Przepraszam za Off-topic, ale nie mogłem się oprzeć. Koń ma 2 nogi, więc statystycznie koń i człowiek mają 2 nogi.

pozdrawiam
    Tak, dwie przednie i dwie tylne.

Użytkownik Świeżak Avatar Robalgis
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW 1.9 16v JTD 2006, Fiat 126p 1988, Ducati Monster 695 2007, AR 145 1.4 TS 1998 (2005-2010)

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Tak, dwie przednie i dwie tylne.
    no właśnie chodzi o to, że nie.
    Zapamiętałem to dlatego, że koleżanka jak zdawała na SGGW na zoologię dostała na egzaminie dokładnie takie pytanie: "ile koń ma nóg?"

pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez Robalgis ; 19-05-2016 o 12:22

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Robalgis Zobacz post
    no właśnie chodzi o to, że nie.
    Zapamiętałem to dlatego, że koleżanka jak zdawała na SGGW na zoologię dostała na egzaminie dokładnie takie pytanie: "ile koń ma nóg?"

pozdrawiam,
    Ja właśnie na SGGW jeżdżę konno, od wielu lat, i jakoś tam wszyscy, łącznie z koleżankami z zootechniki i weterynarii, twierdzą, że są 4 nogi. Tak samo wikipedia na "koń". Są przednie nogi i tylne nogi.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Mam pytanie odnosnie lakieru. Czemu ten metalizowany czarny jest najgorszy? Biore ewentualnie do wyboru jeszcze czerwony i ewentualnie bialy.

Pomijam oczywiscie wybor matowego czy czerwieni za 8 klocków

Co do oplacalnosci powloki. Jesli autko mi sie sprawdzi to ono po 3 latach zostanie dalej ze mna wiec wole chociaz tego unc-r polozyc za 500zl jako ewentualna inwestycje na przyszlosc

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

ja mam kolor nero etna - i niestety wygląda, że poprzedni właściciel mył auto na myjni automatycznej także jak będzie czas to odstawię auto do polerki i zabezpieczenia lakieru.

Co do odprysków od kamyczków - to w porównaniu np. do czarnego niemetalika BMW jest o niebo lepiej w Alfie. Nie uważam, że można byłoby mówić o tym lakierze, że jest jakiś słabszy od innych.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Vieworld Zobacz post
    Mam pytanie odnosnie lakieru. Czemu ten metalizowany czarny jest najgorszy? Biore ewentualnie do wyboru jeszcze czerwony i ewentualnie bialy.

Pomijam oczywiscie wybor matowego czy czerwieni za 8 klocków

Co do oplacalnosci powloki. Jesli autko mi sie sprawdzi to ono po 3 latach zostanie dalej ze mna wiec wole chociaz tego unc-r polozyc za 500zl jako ewentualna inwestycje na przyszlosc
    Po prostu lakier rysuje sie od samego patrzenia i po dłuższym czasie samochód wygląda na mega zmęczony. Ja przed zakupem zrobiłem swój test trwałości bo mi się ten czarny mieniący podobał i...... jeżdżę białym

- - - Updated - - -

Cytat Napisał mks Zobacz post
    ja mam kolor nero etna - i niestety wygląda, że poprzedni właściciel mył auto na myjni automatycznej także jak będzie czas to odstawię auto do polerki i zabezpieczenia lakieru.

Co do odprysków od kamyczków - to w porównaniu np. do czarnego niemetalika BMW jest o niebo lepiej w Alfie. Nie uważam, że można byłoby mówić o tym lakierze, że jest jakiś słabszy od innych.
    słabszy - w sensie podatniejszy na zarysowania. Ziarno trochę gubi wszelkie odpryski które na akrylu czarnym bardziej widać.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

W chwili obecnej jestem na etapie zamawiana Julki i rowniez chce czarna . Z tego co wiem to miekki jest czarny o nazwie CZARNY - ALFA BLACK(PASTELOWY) a ten CZARNY - ETNA BLACK(METALIZOWANY) jest ok

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

Trochę off line, widziałem Giulietta 2016 po upiększaniu, chyba niezbyt wyszło. Napis z tyłu jakby od typowego drogowego bidaka, przód gril ma się nijak do tradycji . W środku podswietlenie białe, wyraźne i ładne ale to też nie w stylu Alfa Romeo. Kto to kupi?