Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: Jak zaślepić otwory od spryskiwaczy reflektorów?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2. JTS Sportwagon

Domyślnie Jak zaślepić otwory od spryskiwaczy reflektorów?

Koledzy nie będę Was zanudzał opowieściami dlaczego tak się stało zresztą wolałbym już o tym nie myśleć. W każdym razie sytuacja wygląda tak. Mam Alfę Romeo 159 2.2 JTS Sportwagon kolor rosso rubino kod 583/A. Mam obecnie założony zderzak, który został pomalowany na odpowiedni kolor jednak jest jeden problem. Zderzak ma otwory na spryskiwacze reflektorów ksenonowych, a na wyposażeniu mojego auta nie ma ani ksenonów ani spryskiwaczy. Efekt jest taki, że mam 6 kiepsko wyglądających dziur w zderzaku. Tu pytanie do Was. Jakie macie propozycje na estetyczne zakrycie tych dziur? Oczywiście wiem, że najlepiej kupić nowy zderzak bez otworów, ale jest to niezbyt korzystne finansowo rozwiązanie. Nigdzie do tej pory nie udało mi się znaleźć zaślepek. Zdaję się na Wasze doświadczenie i pomysłowość. Proszę o pomoc.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Kup spryskiwacze i tyle. Nie chodzi mi zebys montowal cala instalacje. Zaloz tylko spryskiwacze i nie szukaj innych sposobow bo po co sobie komplikowac zycie

Użytkownik Świeżak Avatar t0m
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR Spider 946 2.4 Moded 246PS/490Nm @cinsoft

Domyślnie

Może poszukaj po prostu takich kapturków do okuć meblowych. Średnica otworu to 15 mm - może coś się uda dopasować i będzie problem rozwiązany za grosze. Kupno spryskiwaczy tylko po to, żeby były, jeśli nie zamierzałbyś ich nigdy używać - to jednak dość drogie rozwiązanie.

Auto

Domyślnie

Zwlaszcza, ze z tego co widzialem w necie koszt jednego spryskiwacza to oklo 100 zl. Wyszloby 600 zl czyli praktycznie tyle co koszt zakupu zderzaka z malowaniem.

- - - Updated - - -

Jestes pewny kolego, ze srednica to 15 mm? Chyba nie bedzie innego rozwiazania.

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Zaślepić, zaspawać, zaszpachlować i pomalować tylko górę zderzaka. Niestety ten lakier kosztuje 800 za litr...też kupowałem
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Auto

Domyślnie

Z lakierem nie ma problemu bo lakiernikowi zostało trochę od malowania maski i zderzaka.

Auto

Domyślnie

No to do roboty.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Lipton18_2006 Zobacz post
    Koledzy nie będę Was zanudzał opowieściami dlaczego tak się stało zresztą wolałbym już o tym nie myśleć. W każdym razie sytuacja wygląda tak. Mam Alfę Romeo 159 2.2 JTS Sportwagon kolor rosso rubino kod 583/A. Mam obecnie założony zderzak, który został pomalowany na odpowiedni kolor jednak jest jeden problem. Zderzak ma otwory na spryskiwacze reflektorów ksenonowych, a na wyposażeniu mojego auta nie ma ani ksenonów ani spryskiwaczy. Efekt jest taki, że mam 6 kiepsko wyglądających dziur w zderzaku. Tu pytanie do Was. Jakie macie propozycje na estetyczne zakrycie tych dziur? Oczywiście wiem, że najlepiej kupić nowy zderzak bez otworów, ale jest to niezbyt korzystne finansowo rozwiązanie. Nigdzie do tej pory nie udało mi się znaleźć zaślepek. Zdaję się na Wasze doświadczenie i pomysłowość. Proszę o pomoc.
    a moze jednak dołożyć spryskiwacze? jakbys dorwal jakis uszkodzony zdezak, przełożył spryski i instalacje, dodal zbiornik i przekaznik, pewnie w 600bys sie zmiescil, a mialbys dzialajace czyszczenie lamp? masz instalacje el pod spryski? (odsylam do mojego tematu w zrob to sam:dołożenie xenonow pi wiecej info)

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Gdyby takie otwory usupełnić masą szpachlową i odmalować to jak byłoby z trwałością? Pytam z ciekawości. Jakby nie było zderzak trochę pracuje.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Gdyby takie otwory usupełnić masą szpachlową i odmalować to jak byłoby z trwałością? Pytam z ciekawości. Jakby nie było zderzak trochę pracuje.
    Pracuje jak Rom w Londynie.
    Zderzaki uzupełnić można tworzywem plastycznym, aluminiową siatką. Lakiernicy wiedzą wszystko.