Witam. Problem z przednimi drzwiami. Po nacisnieciu na pilocie przednie drzwi wogole nie reaguja a tylne zamykaja sie ale zaraz odbijaja.
Witam. Problem z przednimi drzwiami. Po nacisnieciu na pilocie przednie drzwi wogole nie reaguja a tylne zamykaja sie ale zaraz odbijaja.
Prawdopodobnie padl siłownik zamka centralnego.
Siedzac w aucie, możesz je zamknąć ręcznie?
Wysłane z mojego Rome przy użyciu Tapatalka
Na 99% siłownia do wymiany, szukaj na allegro. Ja jechałem tak parę kilometrów trzymając drzwi sznurkiem
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Cały czas do przodu!
W mojej miałem podobnie, nawet zamówiłem już spinki do boczków, ale spróbowałem napsikać smaru w sprayu (ale smaru, a nie WD40) do środka drzwi. Odkręcasz te śrubki nad zamkiem - tą tuż nad zatrzaskiem i tą najwyższą i psikasz od serca do środka. U mnie pomogło, zamek się "odwiesił" i jak na razie działa bez problemów.
Możesz spróbować tak, jak nie pomoże no to siłownik.
Tapicerka rozebrana popsikane wszystko wd i lewy ruszył. Prawy niestety nie. Ze srodka tez niestety nie da sie zamknac. Sprobujemy jeszcze smarem.
Jeśli nie możesz wcisnąć kołka/bolca to odepnij wszystkie cięgna klamek i wtedy zobacz. Miałem taki przypadek u siebie z tyłu, że jakimś trafem klamka zewnętrzna się podstawiła i dzyndzel nie chodził.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
To chyba norma w tym modelu. U mnie padło z prawej strony z przodu. Objaw był taki, że musiałem zamykać i otwierać z kluczyka z prawej strony, bo inaczej się nie zamknął. Wymieniłem zamek i było gitara. Teraz padło z tyłu z prawej i nie zamyka i nie otwiera z pilota, ale reszta działa to na razie nie ruszam.
Ja męczyłem się z recznym zamykanie drzwi długi czas, aż w końcu ogarnąłem temat z pomocą forum i wymieniłem siłownik. Po tym wymieniłem w 2 innych drzwiach i wszystko działa zajebiscie. Czekam aż padnie lewy przód i również wymienię siłownik i będzie komplet.
Zamki nie padają same z siebie tylko właśnie te silniczki. Jeden kosztuje 50zl, nowy zamek to 350 o ile pamiętam....
Wysłane z mojego Rome przy użyciu Tapatalka