- a jak z jakością wahaczy TRW od tej firmy, ma ktos doświadczenie w kontaktach z nimi.
- fiat-lancia-alfa.pl
- a jak z jakością wahaczy TRW od tej firmy, ma ktos doświadczenie w kontaktach z nimi.
- fiat-lancia-alfa.pl
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
TRW to firma której wahacze szły na pierwszy montaż do AR156 i jej zamienniki najlepiej się w alfach sprawdzają
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Bubu, ja brałem od nich kilka rzeczy. Generalnie są ok, choć polecam kontakt telefoniczny. Wtedy jakoś bardziej rzeczowo i konkretnie się z nimi dogaduje o tym i o owym![]()
Dla przykładu, jeśli nie wspomnisz o nakrętkach do wahaczy, to ich po prostu nie dostanieszNie wiem jak jest z wahami od innych producentów. Na górnych wahaczach od nich zrobiłem ok.35 kkm i teraz poszły na złom (koła - 17 cali, silnik - 2.4 JTD). Dostawy były, góra, w ciągu dwóch dni, z tym że ja do Kato mam całkiem blisko, więc sprawnie im to szło.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Witam!
mam pytanie dotyczace gornych wahaczy w alfie 156 2.4JTD. czy aby je wymienic trzeba sciagnac cale przednie zawieszenie? od jakiegos czasu pojawilo sie sie stukanie w zawieszeniu i czasami lekkie skrzypienie, glownie jezdzac po nierownosciach, obojetnie czy przy skrecaniu czy prostej jezdzie. pojechalem do znajomego mechanika i ten powiedzial ze sa luzy na gornych wahaczach a prawy drazek stabilizatora nadaje sie do wymiany. twierdzi ze wyjdzie to jakies 1,5 - 2 dni roboty bo trzeba sciagnac cale zawieszenie...
pozdr
chyba musisz zmienić mechanika
mi w 1.5 dnia wymienili cały przedni zawias (wszystkie wahy, łączniki), ustawili zbieżność, wymienili termostat z płynem chłodnicznym, wymienili płyn od wspomagania, wymienili osłonę przegubu wewnętrznego, wyczyścili EGR, sprawdzili szczelność dolotu...kiedy czekali na części (termostat, osłona) robili inne auto, żeby nie marnować wtedy czasu...
ten prawy drążek stabilizatora mnie zastanawia.. chodzi o łącznik, czy cały stabilizator??
gdzieś tu na forum, lub ew.na alfaclub.pl jest opis jak wymienić samemu górne wahacze, więc sam powiedz, czy może to trwać 2 dni...
lepiej juz nie mozesz miecpolecam zas zakupy tanifiat wg mine tam bedzie najtaniej w porównanoiu do juz przetaczanych na forum pozostałych firm - polecam!
---------- Post dodany o godzinie 20:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:02 ----------
leniwiec zrobi to w max 6 h
Heh, Alfor, no tam była ironia z tymi dwoma dniami![]()