Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Montaż gniazd usb do ładowania

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie Montaż gniazd usb do ładowania

Czy montował ktoś dodatkowe gniazda usb do ładowania telefonu itp.?
    Chciałbym je zamontować pod podłokietnikiem, tak żeby mogli z nich korzystać zarówno pasażerowie z przodu jak i z tyłu.

a gniazdo które mnie interesuje to coś takiego lub podobne:

Ktoś ma jakieś doświadczenia z takim montażem w GT?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tofik21
    Mieszka w
    Warszawa / Zawiercie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 167KM :)

Domyślnie

Ja się nad czymś takim zastanawiałem ale pomysł był żeby to coś było zamiast gniazda zapalniczki, ale narazie pozostało w fazie pomysłu
    my car gives me more energy than redbull

Było:
    Daewoo Nexia 1.5
    Ford Focus mk2 - 1.6 TDCI

Użytkownik Świeżak Avatar sVIRUSx
    Mieszka w
    Szczecin / Koszalin
    Auto
    AR Giulia Veloce, Abarth 124 Spider

Domyślnie

Ja podpiąłem się do kabli, które idą do oryginalnej zapalniczki pod tunelem/mieszkiem biegów (tam wstawiłem rozgałęźnik na dwa gniazda zapalniczkowe i podłączam to co trzeba). Dalej kable są wyprowadzone na lewy i prawy słupek A. Z lewej do telefonu, jak nie używam to łatwo schować końcówkę do nawiewu (jak na fotce). Drugi kabel z prawej strony, słupkiem A i dalej podsufitką do lusterka wstecznego gdzie można podpiąć zasilanie do kamerki.
    Jak dla mnie szkoda wiercić i szpecić wnętrza rozgałęźnikami i kablami. Podobnie można ogarnąć na tył albo podpiąć się do do gniazda zapalniczki w bagażniku.

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał tofik21 Zobacz post
    Ja się nad czymś takim zastanawiałem ale pomysł był żeby to coś było zamiast gniazda zapalniczki, ale narazie pozostało w fazie pomysłu
    Też mnie kusi żeby zrezygnować z zapalniczki, ale czasem jeszcze coś podpinam co nie ma kabla zasilającego na usb, więc na razie gniazdo zapalniczki zostaje.
    Chciałbym mieć jednak dodatkowe gniazda ładowania na usb...

Cytat Napisał sVIRUSx Zobacz post
    Ja podpiąłem się do kabli, które idą do oryginalnej zapalniczki pod tunelem/mieszkiem biegów (tam wstawiłem rozgałęźnik na dwa gniazda zapalniczkowe i podłączam to co trzeba). Dalej kable są wyprowadzone na lewy i prawy słupek A. Z lewej do telefonu, jak nie używam to łatwo schować końcówkę do nawiewu (jak na fotce). Drugi kabel z prawej strony, słupkiem A i dalej podsufitką do lusterka wstecznego gdzie można podpiąć zasilanie do kamerki.
    Jak dla mnie szkoda wiercić i szpecić wnętrza rozgałęźnikami i kablami. Podobnie można ogarnąć na tył albo podpiąć się do do gniazda zapalniczki w bagażniku.

Twoje rozwiązanie jest całkiem dobre, tylko ja potrzebuję gniazda zasilania w okolicach tunelu środkowego - takie umiejscowienie byłoby dla mnie optymalne.
    Żeby dojść do tych kabli pod tunelem/mieszkiem biegów, to trzeba tunel demontować, czy da się do nich dojść przez ściągnięty mieszek zmiany biegów?

Mieszka w
    Szczecin / Koszalin
    Auto

Domyślnie

Ja demontowałem jedynie popielniczkę i mieszek. A pod tunelem do gniazd zapalniczek mam wpięte gniazda/rozgałęziacze USB. Także myślę, że sam kabel USB o dowolnej końcówce też możesz sobie spokojnie wyprowadzić gdzieś spod tunelu tak żeby nie rzucał się w oczy.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    GT

Domyślnie

u mnie tak to wygląda, dodatkowo pod spodem schowane lądowanie do kamery samochodowej

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20160531_214032.jpg
Wyświetleń:	57
Rozmiar:	78.2 KB
ID:	202559

Mieszka w
    Szczecin / Koszalin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał MastaMari Zobacz post
    u mnie tak to wygląda, dodatkowo pod spodem schowane lądowanie do kamery samochodowej

Ja właśnie tego starałem się uniknąć Denerwowało mnie gdy ta klapka była otwarta. Dwa takie podwójne rozgałęźniki USB mam zamontowane pod mieszkiem a z nich poprowadzone kable tam gdzie trzeba...

Użytkownik Romeo Avatar SebaM
    Mieszka w
    BTM
    Auto
    GT 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Czy montował ktoś dodatkowe gniazda usb do ładowania telefonu itp.?
    Chciałbym je zamontować pod podłokietnikiem, tak żeby mogli z nich korzystać zarówno pasażerowie z przodu jak i z tyłu.

Też nad takim czymś myślałem. Myślałeś o montażu ich w miejsce na monety? Coś takiego:
    http://allegro.pl/konwerter-dc-dc-12...224823906.html

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał MastaMari Zobacz post

Ja mam w tym schowku wejście na pendrive'a - miejsce idealne A za schowkiem dałem zmieniarkę cyfrową.
    Jednak co do gniazd ładowania, mam dokładnie takie zdanie jak sVIRUSx - denerwuje mnie otwarta klapka oraz plączący się kabel ładowania koło lewarka zmiany biegów.
    Ale oczywiście każdy robi w swoim aucie co mu najlepiej pasuje - jak widać pomysłów jest kilka.

Cytat Napisał SebaM Zobacz post
    Też nad takim czymś myślałem. Myślałeś o montażu ich w miejsce na monety? Coś takiego:
    http://allegro.pl/konwerter-dc-dc-12...224823906.html
    Tak, myślałem też o tym miejscu na monety, byłoby całkiem niezłe. Niestety tam nie ma miejsca na żaden montaż, bo pod tą gumą na monety na całej długości jest panel do przycisków otwierania wlewu i wyłączania ESP, a pod tym panelem idzie nawiew na tył. Miejsca kompletnie brak.

Użytkownik Rowerzysta Avatar majster_85
    Mieszka w
    Trzebnica
    Auto
    GT KLEKOT POWER

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Ja mam w tym schowku wejście na pendrive'a - miejsce idealne A za schowkiem dałem zmieniarkę cyfrową.
    Jednak co do gniazd ładowania, mam dokładnie takie zdanie jak sVIRUSx - denerwuje mnie otwarta klapka oraz plączący się kabel ładowania koło lewarka zmiany biegów.
    Ale oczywiście każdy robi w swoim aucie co mu najlepiej pasuje - jak widać pomysłów jest kilka.

Tak, myślałem też o tym miejscu na monety, byłoby całkiem niezłe. Niestety tam nie ma miejsca na żaden montaż, bo pod tą gumą na monety na całej długości jest panel do przycisków otwierania wlewu i wyłączania ESP, a pod tym panelem idzie nawiew na tył. Miejsca kompletnie brak.
    ja mam gniazdo usb w schowku mogę podpinać pod nie pendraka i słuchać muzykę na radiu plus mogę z niego ładować tel

Majster_85