Strona 12 z 40 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał mks Zobacz post
    mam pełną skórę czerwoną (2011rok) i na 100% jest to skóra prawdziwa bo mam delikatne nacięcie na zagłówku tylnym i widać, że to skóra
    Ja też mam czerwoną skórę z 2011. Cały czas myślałem że to prawdziwa skóra 100%. Ale zobacz np. boki na tylnej kanapie i porównaj do siedzisk. Mnie się wydaje że siedziska to 100% a boki to eco skóra.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Ja też mam czerwoną skórę z 2011. Cały czas myślałem że to prawdziwa skóra 100%. Ale zobacz np. boki na tylnej kanapie i porównaj do siedzisk. Mnie się wydaje że siedziska to 100% a boki to eco skóra.

tak, ale to akurat standard i obecnie większość marek tak robi, że skóra jest tylko na siedziskach, oparciach i zagłówkach, a np. plecy siedzeń, boki tylnej kanapy, oparć są ze sztucznej skóry i nie jest to żadne zaskoczenie.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Miało być autko zamawiane we wrześniu, ale w zeszłym miesiącu stare Daewoo Espero poszło na żyletki,
    teraz VW Polo ('99, 60KM) odpala za 2-3 razem i hmm, silnika wymieniać nie ma sensu, więc trzeba przed zimą mieć Giuliettę aby oddać Focusa rodzicom...

A co do Foki to ta powłoka UNC-R fajnie działa na brud i wodę, sprawdzałem w błocie, na drogach szutrowych, przejechałem kluczykiem po karoserii... no nic się nie dzieje i brudzi się z 80% mniej (wystarczy mały deszcz aby większość sama spadła)!

---

Jadę w ciągu 2 tygodni zobaczyć Julkę... wtedy też zadecyduję którą wersję (150/170/240) wybiorę, może też inny % urwie się w zależności od wersji? Nie wiem czy to będzie 2% czy 5% czy 8% nie mam pojęcia - pierwszy raz będę brał auto prosto z salonu, nawet nie wiem jak taki rabat wycisnąć i na ile mogę liczyć - jeśli będzie 2% to się napisze do kilku miejsc w PL i zobaczy co innego zaproponują

No i ten 'autoalarm' wywalilem z wyceny, skoro to atrapa to zapytam dealera czy takowy zakładają taniej, czy też takowy będzie trzeba potem samemu zamontować gdzieś za parę groszy (atrapę) lub normalnie działający autoalarm.
    Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 03-06-2016 o 00:14

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Wystarczy wejsc na otomoto lub na stock alfy , aby dowiedziec sie ze rabaty sa okolo 8 -10% Sa tez auta zarejestrowane bez przebiegu i tam rabat wynosi juz ponad 10%.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Vieworld Zobacz post
    Miało być autko zamawiane we wrześniu, ale w zeszłym miesiącu stare Daewoo Espero poszło na żyletki,
    teraz VW Polo ('99, 60KM) odpala za 2-3 razem i hmm, silnika wymieniać nie ma sensu, więc trzeba przed zimą mieć Giuliettę aby oddać Focusa rodzicom...
    Pamiętaj, że w sierpniu Włosi się zamykają, więc jeśli nie wyprodukują w lipcu, to następny termin jest dopiero we wrześniu. Maksymalny rabat na samochód konfigurowany to zdaje się 14% i w tym momencie sprzedawca nie zarabia na nim ani grosza (dlatego mnie się kiedyś udało wyrwać 13%, ale to jest raczej mało prawdopodobne). 10% powinno być do wyszarpania.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Cytat Napisał arecki240 Zobacz post
    Wystarczy wejsc na otomoto lub na stock alfy , aby dowiedziec sie ze rabaty sa okolo 8 -10% Sa tez auta zarejestrowane bez przebiegu i tam rabat wynosi juz ponad 10%.
    Myślę, że te rabaty to akurat trochę inaczej są wyliczane w porównaniu do auta konfigurowalnego osobiście i wysłane do produkcji..

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Pamiętaj, że w sierpniu Włosi się zamykają, więc jeśli nie wyprodukują w lipcu, to następny termin jest dopiero we wrześniu. Maksymalny rabat na samochód konfigurowany to zdaje się 14% i w tym momencie sprzedawca nie zarabia na nim ani grosza (dlatego mnie się kiedyś udało wyrwać 13%, ale to jest raczej mało prawdopodobne). 10% powinno być do wyszarpania.
    Pamiętam. Ja się będę cieszył jeśli autko dostanę do końca października Rabat brzmi bardzo kusząco bo wtedy QV z dodatkami wychodzi max 120tys - ale zobaczymy.

--------

Ostateczna wycena (biorąc pod uwagę przekreślony ceny z cennika (nie ma nigdzie ani słowa aby one nie były obecnymi cenami)):

Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 03-06-2016 o 13:31

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Na ten rabat na samochód konfigurowany i zamawiany składają się dealer + FCA po połowie. Tak przynajmniej było w moim przypadku.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Co do zabezpieczenia przed kradzieżą - każdy alarm to atrapa- jak już koniecznie musisz coś mieć to lepiej zainwestować w jakieś odcięcie zapłonu, lokalizator etc. Pomyśl- dużo razy zwracasz uwagę na wyjące auto na ulicy?
    Inna sprawa że Alfa to nie "prestiż w tedeiku"- tego nie kradną :-)

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

To prawda, nie wiem jak z kradzieżą alfy romeo, przód ma ładny, ale co? Grilla mi wyrwą? Jedyne co to felgi mogą zabrać, ale alarm tutaj nic nie pomoże, pozostają śrubki zabezpieczające. Znaczków, wycieraczek i innych pierdół też już nikt prawie nie rusza odkąd jest aliexpress, ebay, allegro. W sumie fakt, znaleźć części nawet używane to trzeba mieć mocnego farta (patrzylem na klamki wewnętrzne, tego nie ma na zadnym portalu aukcyjnym nawet za granicą).
    A jak chce auto ktoś ukraść to i tak ukradnie, to prawda. Z alarmem to takie przekonanie "że być musi", tylko nie wiem co daje

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Na ten rabat na samochód konfigurowany i zamawiany składają się dealer + FCA po połowie. Tak przynajmniej było w moim przypadku.
    Czyli, że jeden rabat daje dealer a drugi FCA i z tego wychodzi wspomniane np. "14%" ? czy jeden ma 14% i daje mi np. 10% + kilka procent dorzucić może ktoś? Pytam z ciekawości.
    Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 03-06-2016 o 14:54

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Ja zostawiam otwartą z dowodem rejestracyjnym w środku .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS