Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Aluminiowy korek wlewu paliwa

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    AR 159 3.2 Q4 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Piotrunia1 Zobacz post
    Dzwoniłem do Aso ten jest podobno tylko do giulietty... mógłbyś porównać to zdj ze swoim czy to faktycznie ten sam
    Tak, mam identyczny korek. Numer części również się zgadza. Panowie w ASO mogli by się podszkolić. Tak jak pisałem. Nie ma innych korków aluminiowych.

Polecam Ci ten sklep alfisti.net. Nie tylko żeby kupować ale też żeby sprawdzić jakie częście pasują itd. Nie spotkałem się jeszcze z bardziej profesjonalnym sklepem.

Masz tu linka do aukcji.

http://allegro.pl/korek-wlewu-paliwa...226992322.html

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    małopolskie
    Auto
    AR Brera, Lexus IS 250

Domyślnie

Dzięki serdeczne Zaraz kupie pozdrawiam

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    małopolskie
    Auto
    AR Brera, Lexus IS 250

Domyślnie

A jaki masz silnik w samochodzie? Ten korek pasuje do diesla, sprawdź proszę numer części bo gość mówi że ciężko ze zwrotem:/

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

bo gość mówi że ciężko ze zwrotem:/
    To niech przeanalizuje zasady handlu przez internet nawet na każdej aukcji masz napisane: "Od daty złożenia oświadczenia o odstąpieniu od umowy masz kolejne 14 dni kalendarzowych na odesłanie towaru. Sprzedawca powinien zwrócić Ci pieniądze w ciągu 14 dni od chwili otrzymania oświadczenia o odstąpieniu od umowy. Sprzedający może wstrzymać się z odesłaniem środków do czasu otrzymania przedmiotu."

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    małopolskie
    Auto
    AR Brera, Lexus IS 250

Domyślnie

Tylko dana rzecz nie może być używana... a on powie że śmierdzi mu paliwem jak będę próbował włożyć

- - - Updated - - -

Napisz mi proszę jaki masz numer części i silnik

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nie musisz wcale wkładać jak będzie się różnic będziesz od razu widział. Z resztą skoro pasuje do diesla, a kolega wyżej ma 3.2 bene to chyba pasuje do każdej.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    małopolskie
    Auto
    AR Brera, Lexus IS 250

Domyślnie

a Ty kupujesz Pływak ten korek?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nieee 3 stówy za coś co będę widział dwa/trzy razy w miesięcy przez minutę? Imho zbędny gadżet

Użytkownik Świeżak Avatar t0m
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR Spider 946 2.4 Moded 246PS/490Nm @cinsoft

Domyślnie

Tylko dana rzecz nie może być używana... a on powie że śmierdzi mu paliwem jak będę próbował włożyć
    To umyjesz ładnie ciepłą wodą z mydłem i nic nie będzie czuć. Poza tym sprawdzenie rzeczy to jeszcze nie jest używanie. Prawo jest tu wyraźnie po stronie konsumenta. Po to właśnie został wprowadzony przepis o możliwości zwrotu towaru bez podania przyczyny, aby konsument mógł po prostu sprawdzić czy dana rzecz mu odpowiada / pasuje / podoba się, itp. Dokonując bowiem zakupu na odległość nie mamy możliwości pełnej oceny przydatności rzeczy. Co więcej, jeśli sprzedawca sam nie poinformował nas o przysługującym nam prawie do odstąpienia od umowy to czas na zwrot wydłuża się aż do 12 miesięcy od otrzymania towaru! Jeśli później sprzedawca naprawi swój błąd informacyjny, mamy od tego momentu 14 dni. Polecam śmiało z przysługującego prawa korzystać, a tych sprzedawców, którym wydaje się, że żyją w minionej epoce, boleśnie (po kieszeni) edukować.
    Ważne też jest, że w przypadku decyzji o zwrocie towar odsyłamy na własny koszt. Sprzedawca natomiast ma obowiązek zwrócić nam pełną wpłaconą kwotę, łącznie z kosztami wysyłki rzeczy do nas (ma za to prawo obniżyć zwracaną kwotę za przesyłkę, jeśli sami wybraliśmy przesyłkę droższą metodą, niż najniższa oferowana cena przesyłki wystarczającej do właściwego dostarczenia rzeczy).

Uwaga: powyższe zasady dotyczą wyłącznie sprzedaży konsumenckiej. Przy zakupie na fakturę dla firmy sprzedawca ma pełne prawo odmówić przyjęcia zwrotu. Jeśli więc chcemy zapewnić sobie ewentualną możliwość zwrócenia rzeczy należy zadowolić się paragonem. O fakturę zawsze można poprosić później, a dokładniej aż do trzech miesięcy licząc od upływu miesiąca w którym dokonano zakupu.
    Ostatnio edytowane przez t0m ; 03-06-2016 o 20:22