Pakiet LUX - dostępny pod koniec roku.
Pakiet LUX - dostępny pod koniec roku.
Ostatnio edytowane przez Marek156/159sw ; 05-06-2016 o 11:02
mam taką nadzieję
- - - Updated - - -
Zgodzę się, deska jest ok, wnętrze ok ogólnie, na pewno (tak sądzić należy) jeździć będzie wybornie. Jednak bryła tego auta nawiązuje bardzo mocno do stylistycznych, gabarytowych rozwiązań koncernu z Monachium. No nic.... Dzwonię do dealerów od poniedziałku, może gdzieś się uda wcisnąć na jazdę.
No to jest nas tu już dwóch z takim gustem, bo jakiś czas temu też o to pytałem, ale to ty doczekałeś się odpowiedzi. Dla mnie to kolejny powód, żeby testowanie i ewentualny zakup Giulii odłożyć do przyszłego roku, gdy lista produktowa będzie już kompletna, a marketing będzie dotyczył tego, co można zamówić w salonie, a nie tylko obejrzeć na zdjęciach lub na youtubie.
- - - Updated - - -
Z opisów, na które trafiłem wynika, że ten jasny materiał to alcantara. Takie wnętrze powinno być w standardzie w wersji Super podobnie jak było z alfatexem w 159-ce w wersji Distinctive. Na teraz wersja Super praktycznie niczego super nie wnosi poza niby lepszym materiałem na siedzeniach i 17" calowymi felgami zamiast 16" za jedyne 6,5 tys zł. W przypadku 159-ki wersja Distinctive w sposób istotny różniła się od podstawowej Progression, jeśli chodzi o wyposażenie w standardzie.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Na OTOMOTO są już ogłoszenia z Julią (nawet dodali w menu model! - diesle i QV), w tym jedna QV prawie-od-ręki - tj nie jest to zamówienie do produkcji!
Ja celuję w zakup słabego benzyniaka za ok rok-półtora i 700km nie będę robił żeby obejrzeć, ale może bardziej zainteresowany.
[link podaję czysto informacyjnie, nie jestem w żaden sposób spoufalony czy spokrewniony ze sprzedającym!]
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#2fc2c98896
Był tu news o Giulii QV performance edition??? Właśnie dotarłem do takiego newsa. 10szt w EU i 40szt na resztę świata. 1szt będzie miał Pan Pogea, więc znając ich możliwości powinniśmy doczekać się Giulii QV Performance Edition o mocy pewnie 570HP+
![]()
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
O tej specjalnej wersji chyba gdzieś tu już było, bo taką własnie miał dostać właściciel Pogea Racing. Jest to odpowiednich Launch Edition w przypadku 4C.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Przecież ta QV-ka z ogłoszenia to auto zamówione z wszystkimi opcjami wg oficjalnego cennika przez jakiś salon aut luksusowych na Pomorzu, które ma dopiero do nich dotrzeć pod koniec czerwca pewnie razem z innymi autami dla dealerów. Liczą na to, że znajdzie się jakiś napalony alfisti, który wyłoży prawie pół dużej bańki, żeby zaszpanować na wakacjach unikalnym autem. Do konfiguracji nie można się przyczepić, bo tam nie da się już niczego dołożyć![]()
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
W ostatni wtorek, będąc w Italii, podjechałem do FerriAuto w Udine. W salonie stoją dwie Giulie. Jedna w podstawowym wyposażeniu, druga w wersji Super. Aaa, no i trzecia (ta na zdjęciach) do jazd próbnych.
Auto na żywo o wiele ładniejsze niż na wszystkich filmach i fotach, które dotychczas widziałem. Myślałem, że będzie większa i bardziej masywna, tymczasem ma w sobie taką lekkość 156-tki (w szczególności tył). Pozycja za kółkiem wzorowa, malutka kierownica doskonale leżąca w dłoniach. Z braku czasu niestety nie przejechałem się, może następnym razem (jestem we Włoszech co ok dwa tygodnie). Zapytałem sprzedawców o bazowe wersje benzynowe i niestety nie mają na razie żadnych informacji. Zdziwił mnie brak podłokietnika/tunelu na tylnej kanapie (pracownik potwierdził, że będą dostępne jako opcja od września). Zdegustowała tkanina na fotelach w wersji podstawowej (jak w Giulietcie, nie mogli pokryć Alfatexem jak w 159 czy Brerze?), brak nawiewu klimatyzacji na tył oraz mały rozmiar podstawowych kół. Wersja Super ze skórzaną tapicerką prezentuje się o niebo lepiej!
nie wahał bym się jakoś mocno, gdyby mi akurat zbywało...
podejście marketingowe zasługuje na uznanie: taki ładny smaczek- sprzedają jako używkę = 3,5 roku amortyzacji. Dobrze stargetwana grupa (czyli 200+ dochodu rocznie)
Ostatnio edytowane przez pawelek ; 05-06-2016 o 19:10