Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Seryjnie wbudowany telefon

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie Seryjnie wbudowany telefon

Takie mam pytanie do kolegów z wbudowanym seryjnie telefonem - korzystacie z tego? Bo ja na razie wogóle ale w sumie skoro jest to bym chętnie przetestował tylko, no właśnie, kombinuje jak to zrobić, żeby korzystanie z tego telefonu było w miarę sprawne. Nie chcę za każdym razem przekładać karty z komórki do telefonu. Nie chciałbym specjalnie kupować drugiego startera a potem wszystkim rozsyłać drugiego numeru tylko do samochodu, szkoda zachodu. Aż tyle to nie jeżdżę. Ale z tego co wiem duplikat numeru nie pomaga bo można mieć tylko jeden numer aktywny. Więc może jakieś przekierunkowanie numeru, tak kombinuje.

I dla tego chciałem spytać na jakiej zasadzie Wy korzystacie z tego telefonu? Może macie na to jakiś wymyślny sposób To w sumie taki bajer, wiem no ale jak już jest to czemu z niego nie korzystać.

pzdr
    paweł

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Ja mam drugi starter, ale możesz zapytac twojego operatora czy jest możliwosc wydania drugiej karty sim.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Właśnie pytałem w Play'u ale nie maja takiej usługi. Za to wszyscy użytkownicy Ery mają się z czego cieszyć, jeśli są zainteresowani wykorzystaniem jednego numeru w dwóch aparatach telefonicznych - usługa ERA Tandem jeśli ktoś jest zainteresowany

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Kupiłem starter Play'a i z tego co czytam to nie potrzeba dokupować żadnego adaptera w ASO tylko wsadzić do telefonu simka w tej większej karcie tak? Tyle, że jak wsadzam tą kartę to nic się nie dzieje. Czasem pojawia się info że karta albo źle włożona albo nieprawidłowa. Podjechałem do ASO z nadzieją, że będą mieli taki adapter i porównam sobie położenie karty sim na tym adapterze z tym jak ona jest ulokowana na karcie z Play'a ale niestety nie mieli tego w magazynie. Koszt takiego adaptera to 70zl, śmiech na sali.

Tu wrzucam fotę karty z Play'a
    http://img190.imageshack.us/img190/7...aykartasim.jpg

Moje pytanie - czy ktoś kto ma też Navi z telefonem może potwierdzić, że karta sim jest w poprawnym miejscu na tej większej karcie Play'a? Bo może tu tkwi błąd. Może na karcie Play'a sim jest w innym miejscu niż w innych kartach innych operatorów?
    A jeśli sim na tej karcie jest w dobrym miejscu to jakie mogą być inne przyczyny, że mi w ogóle nie czyta tej karty?? Coś się mogło odpiąć co byłbym w stanie samemu naprawić?? Czy możliwe jest że poszły jakieś bezpieczniki od telefonu? Jest wogóle coś takiego jak bezpiecznik od telefonu?

Sama karta sim w komórce mi działa
    Bo karta poprawnie wsadzona w Navi jest z czytnikiem po prawej stronie w kierunku jazdy tak?

Z góry dzięki i pozdrawiam
    paweł

adasco
    Gość

Domyślnie

SIM ma wymiary znormalizowane, wiec powinien pasowac. Chyba, ze adapter ma specyficzny ksztalt i trzeba go miec, by wlozyc maly SIM.
    Mam nawet teraz przed soba kilkanascie starterow roznych sieci i wszystkie sa jednakowe. Moze masz telefon z simlockiem
    a powazniej - moze cos po prostu uwalone? Np. gniazdo karty w telefonie.

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

no też podejrzewam że to coś z gniazdem albo właśnie może jakieś bezpieczniki?? choć gdyby to były bezpieczniki to pewnie Navi wogóle by mi się nie odpalało. będę niedługo wyciągał cały ten panel bo chcę podłączyć zmieniarkę Blaupunkta i muszę go całego dać do jakiegoś przeglądu generalnego bo wszystkie CD mi baaaardzo problematycznie czyta. audio mi ciągle przeskakuje nie mówiąc już o jeździe po jakiś dziurach i kostce brukowej.

skoro jednak piszesz ze startery różnych operatorów wyglądają tak samo to to musi być jakiś problem mechaniczny

zaczyna mnie to powoli irytować - jak kupowałem auto to mocno mi zależało właśnie na wersji z Navi. a jak już mi się udało taką dorwać to mi żadnych płyt z nawigacją nie czyta, telefon nie działa a odtwarzacz CD czyta płyty audio tak 'świetnie', że lepiej już dla świętego spokoju przerzucić się na radio.. tylko ileż można słuchać Ojca Dyrektora

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

A morze ktoś chciał poprostu podrasować twoja wersje ,i wmontował inne radio