Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Z reguły benzyny są w cenie trochę slabszych diesli
    z reguły (w FCA) jest to 15-20% więcej dla odpowiednika w benzynie (droższe samochody - mniejsza różnica). Licząc -15% akcyzy i -15% ceny można oczekiwać (JA OCZEKUJĘ!) startu od ok 110 tys. za 200KM. + twarde negocjacje z dealerem = autko za 99,990 - co moja księgowość powinna przeżyć
    A jak za bardzo przegną z ceną to odczekam 2 lata na nową Giuliettę QV / Veloce.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Ciezko bedzie giulii zawalczyc z konkurencja,bo tak szczerze powiedziawszy,majac opcje wydania 190-200 tys ( bo tyle zakosztuje godna giulia),mozna myslec o c klasie,która mocno przemawia swoją estetyką i wykonczeniem,ze o prestizu gwiazdy na masce nie wspominajac. Sam przyznaj,że wybór byłby raczej nie korzystny dla alfy.
    O tym już zadecyduje rynek, z założenia dwa zupełnie inne auta które łączy jedynie segment i cena. Osobiście uważam że C-klasa jest teraz najładniejsza w swojej klasie, BMW niby ewoluuje ale jakoś tak małymi kroczkami, chyba się uczą od VW, i szczerze mówiąc już mi się opatrzyły na ulicach.
    Alfa mogła by wrócić do sportu bo np. w WRC jest już nawet Hyundai

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    Alfa mogła by wrócić do sportu bo np. w WRC jest już nawet Hyundai
    Wydaje się, abstrahując od kwestii kosztów,że najlepszą serią do zaprezentowania i wypromowania Giulii byłoby DTM. Ale tam ostatnio prezentują modele "coupe"
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    Po prostu chłopakom umknęło ze Alfa ma wrócić na swoje historyczne miejsce w tej tzw. klasie Premium a nie być zwykłym autem dla plebsu pokroju Mazdy (nie obrażając nikogo oczywiście) i próbują zaklinać rzeczywistość że to auto jest za drogie, że sie nie sprzeda itp.
    Zadam wam proste pytanie które moze uświadomi czemu to auto tyle kosztuje:
    Troszkę się to kłóci z założeniami biznesowymi, jakoby to blisko pół miliona aut marki AR miało się sprzedawać rocznie... Mazda autem dla plebsu nie była nigdy, więc żart nieudany raczej. Podbijaniem ceny wymusić większą sprzedaż.... No nie wiem.
    No i czemu pozwolono, po kilkuletnich przygotowaniach, po władowaniu w projekt grubych milionów, na stworzenie tak dziadowskiej oferty na oficjałkach? Co, zabrakło paru groszy na lepszego programistę i lepszego grafika? Sądzę, że i na tym forum są kumaci ludzie, którzy ten cały konfigurator zrobiliby sensowniej i lepiej....
    Przyznam koledze kasztelanowi rację, że na forum są dwie opcje: niebiański zachwyt i och-ach-cmok oraz ponure wizje i rozczarowanie. Chyba obie postawy dziwią, zwłaszcza, że nikt autem nie jeździł jeszcze. Stylistycznie nie jest to auto wyróżniające się, ładne,
    lekkie czy finezyjne, mocno z boku zwłaszcza przypomina produkty BMW, a więc wiemy już, jaki klient ma ten model kupować.

Zmierzam do tego, że może po prostu oferta marki,docelowo, ma być pozycjonowana pod rozmaite grupy klientów, jak normalna, każda przeciętna marka. Czyli jakby "powrót do normalności" i tylko gdzieś w tle Harald Wester mówi, że feromony będą w standardzie A dziennikarze, szczególnie ci mniej kumaci, zżynający z dostępnej wiedzy, automatycznie piszą z jednej strony o "piękności" a z drugiej o "marnych spasowaniach, które można było zrobić lepiej". Czyli stereotypy.

Kto pierwszy naprawdę się przejdzie Giulią proszę meldować ze szczegółami

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał pawelek Zobacz post
    autko za 99,990 - co moja księgowość powinna przeżyć
    Super bieda wersja potestówka od dilera - może... BMW serii 3 z silnikiem 1.5 136KM w podstawie jest do szarpnięcia na otmoto za 103,5 tys.
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 07-06-2016 o 20:46
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

z reguły (w FCA) jest to 15-20% więcej dla odpowiednika w benzynie (droższe samochody - mniejsza różnica). Licząc -15% akcyzy i -15% ceny można oczekiwać (JA OCZEKUJĘ!) startu od ok 110 tys. za 200KM. + twarde negocjacje z dealerem = autko za 99,990 - co moja księgowość powinna przeżyć
    A jak za bardzo przegną z ceną to odczekam 2 lata na nową Giuliettę QV / Veloce.
    Giulietta QV kosztuje 120k, a Giulia 200KM ma kosztować 110?

Przecież już było pisane, że 200KM będzie kosztować około 150k z automatem.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 07-06-2016 o 20:55 Powód: Profilaktyka "antykonfliktowa":)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Co pijemy?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Grzegorz2107 Zobacz post
    Poczekajmy więc na cennik benzyny 200KM, obciążony mniejszą akcyzą. Czysto teoretycznie ma szansę zacząć się od 110-120tys. , gdyby cena najtańszej benzyny była zbliżona do najtańszego diesla przed podatkami i akcyzą. Wtedy z dobrym wyposażeniem można się zmieścić w ok. 160tys.
    Przecież pisałem, że 200 KM Super ma kosztować około 157 tysięcy...
    Szukamy, piszemy. Inna kolejność szkodzi.

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    Giulietta QV kosztuje 120k, a Giulia 200KM ma kosztować 110?
    wypasione MiTo sporo więcej kosztuje od podstawowej Giulietty... ba - topowe Punto (i to nie Abarth) chyba się zbliżało

[QUOTE= Co pijemy? [/QUOTE]

od 3 dni tylko soczki! A nieco wcześniej - w intencji śp Lemmiego - Jacka Danielsa.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

A mnie się Gulia podoba. Na 90% jej nie kupię, bo wożę głównie powietrze.

Mito Veloce 170KM od 94 tys. zł.
    Ostatnio edytowane przez Andrzej_Kolbudy ; 07-06-2016 o 22:02

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Alfa ma wrócić do F1. Ale wszystko zależy od sprzedaży. Plany są takie by wróciła jako producent nadwozi i silników. W grę wchodzi przejęcie Saubera albo Torro Rosso. Osobiście obstawiam opcję numer dwa bo Torro Rosso jest w Faenzy i byłby włoskim zespołem jako lokalizacja

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka