Założona była dobrze. Pewnie poprzedni właściciel złą założył bo ta jest taka bardziej wypukła w stronę dwumasy a pewnie powinna być prosta jak jak pisał QBA.
Zamówie jutro pobraną pod numer Vin i zobacze co z tego wyjdzie.
![]()
Założona była dobrze. Pewnie poprzedni właściciel złą założył bo ta jest taka bardziej wypukła w stronę dwumasy a pewnie powinna być prosta jak jak pisał QBA.
Zamówie jutro pobraną pod numer Vin i zobacze co z tego wyjdzie.
![]()
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Dziś doszło do mnie kompletne sprzęgło i tarcza jest prosta tak jak pisał QBA więc teraz powinno być wszystko ok.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Miałem to samo .Dwumasa nowa VALEO , sprzęgło nowe- komplet SRL, wytrzymało 480 kilkometrów i nity zerwane. Producent nie uznał gwarancji. Sklep wziął gwarancję na siebie i za dopłatą w ramach rekompensaty za dwutygodniowy postój auta (czas na rozpatrzenia reklamacji wykorzystany do maksymalnego terminu) dostałem w dobrej cenie komplet VALEO.
Piszę ku przestrodze przed częściami z firmy SRL
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez montixe ; 07-09-2015 o 14:44
W sumie nic w tym dziwnego bo srl to zawsze był najtańszy z najtańszych chiński śmieć. Sprzęgło zawsze lepiej kupować jak najlepsze, bo jednak z tym sporo roboty jest.
witam
to ja opisze siebie 1 tarcza zerwana na nitach hart, 2 tarcze valeo zerwane na srodku ,mechanik dopiero w poznaniu stwierdzil ze brakuje jakkis kolkow teraz założone kolejne valeo z nowa dmumasa i co jakis czas slysze na luzie taki terkot jak wcisne sprzeglo cisza co to walek w skrzyni bo juz nie mam sily na te auto![]()
A dobra strona wkładają tarcze? Bo był przypadek ze jak chłopakowi w 3 tarczach nity zrywało to tarcze nie ta strona wkładali mechanicy.
gdzieś na stronie luka jest tabelka z wszystkimi możliwymi oznaczeniami (gearbox side) jakie występują na tarczach do dwumasy. Ładnym kołkiem trzeba być żeby nie poświęcić 5 minut na znalezienie w necie a później założyć odwrotnie. Tu niestety całkiem sporą grupę mechaników pokonuje rutyna bo niestety np. tarcze np. luka i valeo różnią się i na oko strony tarczy nie są już tak oczywiste jak na tarczach z tłumikami. Dlatego są opisy.
Tylko nie straszcie, bo oddaje alfe w poniedziałek na warsztat![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Ja wymieniałem u siebie sprzegło w marcu.Też się bałem,czytając tematy o wyrwanych tarczach.Zakładałem Valeo i nic się nie dzieje,mimo,że mam chipa na 190 i 380NM i przejechane pod 40 kkm..Raczej bym obstawiał zły montaż,bo innego wytłumaczenia nie ma.