Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Roleta dachu SkyView - uszkodzone ślizgi - Brera

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2,0T Brera 2,2 JTS, Alfa Romeo GT 2,0 JTS oaz AR 156 1,8 TS

Domyślnie Roleta dachu SkyView - uszkodzone ślizgi - Brera

Panie i Panowie

Pytanko - Czy ktoś miał problem lub naprawiał roletę przesuwną dachu w Brerze ? Problemem są ślizgi (plastiki 4x0,5 cm) które są nasunięte na te trzy panele, 2-3 się rozsypały i dach się zaciął. Zdemontowałem podsufitkę cały mechanizm z panelami rolety dachu. Muszę podjechać do ASO czy takowe plastiki występują osobno w EPER ich nie widze ale na podglądzie nie widzę ich również z innymi elementami. Pytam bo może już ktoś to naprawiał i podpowie jak to zrobił - gdyby tych plastików nie było. Same plastiki wydają się być oddzielnym elementem ale......
    Taka ciekawostka-jak zacieła się roleta to wyskoczył również komunikat o błędzie -sensora deszczu,airbag, i czegoś jeszcze - tylko pls. o nie dorabiania teorii do tych błędów bo pod ich wykasowaniu mam tylko komunikat o błędzie dachu

Pozdro.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

wydaje mi się, że nie obejdzie się o demontażu całości i dorobieniu ślizgu na podstawie jakiegoś sprawnego
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2,0T Brera 2,2 JTS, Alfa Romeo GT 2,0 JTS oaz AR 156 1,8 TS

Domyślnie

Już zdemontowałem wszystko, podsufitka, mechanizm itd. Zastanawiam się z czego to dorobić ?? Z aluminium ? Nie mam póki co pomysłu.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał songokudj Zobacz post
    Już zdemontowałem wszystko, podsufitka, mechanizm itd. Zastanawiam się z czego to dorobić ?? Z aluminium ? Nie mam póki co pomysłu.
    Z teflonu myślę.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia