Witam.
Gdzie w komorze silnika znajdę zasilanie które będzie pojawialo się po włożeniu kluczyka ?
Witam.
Gdzie w komorze silnika znajdę zasilanie które będzie pojawialo się po włożeniu kluczyka ?
eLearn i minuta szukania - tu masz fragment schematu spryskiwaczy reflektorów:
na pinie 11 tego pomarańczowego złącza w skrzynce bezpieczników w komorze (od spodu) masz właśnie 12V po stacyjce. WIem że nie masz xenonów, ale w mojej gołej instalacji poliftowej to zasilanie było, więc myślę że u Ciebie też będzie.
Aha, jak nie chcesz dolutowywać się do instalacji, to wtyknij się płaskim konektorem w miejsce na pin 85 przekaźnika T17 od góry, będziesz mógł zawsze to łatwo zdemontować.
Czym to chcesz obciążyć?
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 10-04-2016 o 12:07
Hej.
Chcę tam podłączyć dzienne ale coś jest nie tak...
Na tym plusie jak są podłączone to jak włączę kierunkowskazy to zaczynają mi dzienne migac ( inna częstotliwość niż kierunki ). Na plusie z aku jest OK.
Sprawdź z miernikiem w dłoni wszystko raz jeszcze. Plus po kluczyku masz na zacisku 87 powyższego schematu. Wiele osób tak podłączało, m.in. ja. Masę masz na pewno dobrą? Jeszcze raz- podstawa to miernik. Nie zapomnij o bezpieczniku przed modułem świateł dziennych!
Ja podpinalem się z dziennymi do skrzynki bezpiecznikow w miejsce bezpiecznika F23 bodajże
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Sprawdzałem z miernikiem. A masa wydaje się być ok.
Jak podpinam plus bezpośrednio z aku to nie ma problemu.
Ostatnio edytowane przez coachu ; 03-07-2016 o 10:06