Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Heilbronn
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Wnetrze wg. mnie jest ekstra, stylowe dobrze zaprojektowane i przedewszyskim dobrze wykonane.

konfigurator

http://carconfigurator.alfaromeo.com/de_DE/Giulia/

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie

W Carserwis juz można oglądać i umawiać sie na jazdy testowe. Drugi kontakt z Giulia i podoba mi sie bardziej niż podczas pierwszego kontaktu w Arese. Chcę ją [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Zabrakło im innych lakierów we Włoszech?

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    złom

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    1. Jak mniemam, nie dali się przejechać?
    2. Jak wygląda tapicerka materiałowa (bo taka chyba jest na zdjęciach)? Daje radę?
    3. Jak strona sprzedażowa? Są jakieś wzorniki lakierów, tapicerek, katalogi? Przy Giulietcie była z tym straszna bieda...
    1. Na to można się ustawić w nadchodzącym tygodniu ponoć.
    2. To jest superka więc siedzenia półskórzane - wstawka materiałowa w porównaniu do półskóry w Giuliettcie uważam, że w Giulii o wiele lepsza.
    3. Bida straszna. Żadnych katalogów, tylko te wydrukowane na drukarce laserowej cenniczki z comic sansem... (nie wiem kto k..wa wpadł na ten genialny pomysł ale to laureat konkursu na janusza marketingu 2016), pominę fakt, że przy wejsciu 4 pracowników siedziało i gadało, gdy podeszliśmy wszyscy się rozpierzchli i przez jakieś 5-7 minut sami oglądaliśmy samochód bo nikogo nie było - ale temat co tak na prawdę oznacza permium, i że to się nie ogranicza do samego produktu, był tu na forum wałkowany wiele razy.
    1984 GTV6 3.2 24V

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Ale te nasze rejestracje sa brzydkie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Niski
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 3.2 GTA Q2

Domyślnie

Mnie najbardziej boli polityka Fiat Auto Polandia. U sąsiadów za Odrą cena QV 72tyś Euro co przy dzisiejszym kursie wychodzi niespełna 317tyś PLN. U nas 359tyś już nie wspomnę o serwisie, że jak taką zajedziesz to pouciekają do kanałów wszyscy mechanicy.
    Jak mi przyjdzie kiedyś wyciągnąć QV to dla przekory wezmę nie w Polsce i zapłacę tą cholerną akcyzę bo tu nie warto zostawiać złotówek.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin/Warszawa
    Auto
    159 2.4 Q-Tronic 2009, Giulia MY24 Tributo Italiano

Domyślnie

A gdzie nią bedziesz jeździł? Tak czy siak akcyzę zapłacisz przy sprowadzeniu auta i FCA nic do tego. Serwisowac też będziesz kilkaset km od miejsca zamieszkania? Powodzenia. Problemem jest sama sprzedaż Giulii gdzie nie ma zbyt dużych szans przyciągnac klientów Mercedesa przy obecnych umiejętnościach i podejściu polskich salonów. Wczoraj się przejechalem E klasa z przebiegiem 50 (!) km, nawet nie wiecie jak ważne dla kupców było indywidualne podejście i kawa przy każdej wizycie..

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Naprawdę ta kawa jest taka ważna? Ważna jest kompetentna obsługa i ja taką otrzymałem jak kupowałem Giuliettę. (kawę też - tak, w filiżance)
    Więc to chyba zależy od salonu. Inna sprawa to wygląd tych przybytków - tutaj trzeba włożyć dużo pracy...

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Szkaradnik Zobacz post
    Wczoraj się przejechalem E klasa z przebiegiem 50 (!) km, nawet nie wiecie jak ważne dla kupców było indywidualne podejście i kawa przy każdej wizycie..
    Wcale mnie to nie dziwi. Wydając tyle kasy na auto można chyba oczekiwać jakiegoś poziomu obsługi? Czy to takie dziwne jest?
    Zresztą... nawet kupując auto za 100tys. oczekiwałbym "jakiegoś" poziomu obsługi, w końcu to nie jest paczka dropsów.

Cytat Napisał Szkaradnik Zobacz post
    Serwisowac też będziesz kilkaset km od miejsca zamieszkania?
    Zależy gdzie mieszkasz. Autostrady nam już zbudowali, więc... myślę sobie, że mając auto klasy Giulii QV i jednocześnie nie mając zaufania do serwisu w PL nie miałbym problemu żeby raz/dwa razy na rok kopnać się do Berlina na serwis. Ale ja z Poznania mam tam bliżej niż do Wawy
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Zależy gdzie mieszkasz. Autostrady nam już zbudowali, więc... myślę sobie, że mając auto klasy Giulii QV i jednocześnie nie mając zaufania do serwisu w PL nie miałbym problemu żeby raz/dwa razy na rok kopnać się do Berlina na serwis. Ale ja z Poznania mam tam bliżej niż do Wawy
    Myślę że przy takiej zasobności portfela to albo auto jedzie tam na lawecie i wraca albo właściciel bierze swoją długonogą, cycatą blondynkę/brunetkę/rudą i robią sobie przy okazji weekend w Berlinie Czasy się zmieniły, podejście ludzi też.