Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Numer części.... ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie Numer części.... ?

Witam

W związku z tym, że nie mogę założyć cięgna na wybierak, które spadło (widocznie ta wkładka wewnątrz musiała wypaść) potrzebuję zakupić tą część. Starałem się czytać coś w tym temacie, ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi na trwałość/ problemowość zamienników z innych aut, a niektórzy radzą zakupić całość lewarka wraz z linkami (co trochę kosztuje). Pytanie czy ktoś się orientuje czy dokupię samą tą część (jest odkręcana), chodzi o końcówkę linki z przegubem zakładanej na wybierak skrzyni biegów. Przesyłam zdjęcie, poszukuję tego zaznaczonego na żółto. Z góry dzięki za pomoc bo na razie jeźdżę na lince połączonej z wybierakiem na opasce zaciskowej i jakiejś gumie która może puścić w każdej chwili :/. Może są jakieś pewne zamienniki? Nie chcę płacić jak za zboże i kupować komplet. POZDRO

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	cięgno.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	35.0 KB
ID:	205052

Użytkownik Rowerzysta Avatar maarkuss
    Mieszka w
    Kraków - Glasgow
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.8 MPI

Domyślnie

Nie wiem czy ci się uda to dorwać osobno, to sprzedają w całości, kiedyś gdzieś na jakimś forum obiło mi się o oczy, że pasuje to z jakiegoś fiata, ale z jakiego to nie paniętam.
    Możesz założyć używke.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał krzychu0073 Zobacz post
    Witam

W związku z tym, że nie mogę założyć cięgna na wybierak, które spadło (widocznie ta wkładka wewnątrz musiała wypaść) potrzebuję zakupić tą część. Starałem się czytać coś w tym temacie, ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi na trwałość/ problemowość zamienników z innych aut, a niektórzy radzą zakupić całość lewarka wraz z linkami (co trochę kosztuje). Pytanie czy ktoś się orientuje czy dokupię samą tą część (jest odkręcana), chodzi o końcówkę linki z przegubem zakładanej na wybierak skrzyni biegów. Przesyłam zdjęcie, poszukuję tego zaznaczonego na żółto. Z góry dzięki za pomoc bo na razie jeźdżę na lince połączonej z wybierakiem na opasce zaciskowej i jakiejś gumie która może puścić w każdej chwili :/. Może są jakieś pewne zamienniki? Nie chcę płacić jak za zboże i kupować komplet. POZDRO

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	cięgno.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	35.0 KB
ID:	205052
    w zeszlym roku wyrzucilem zestaw linek (po peknieciu linki), rok u mnie przelezaly ale walaly sie w piwnicy i przeszkadzaly. szkoda bo tez zolty element bym ci sprezentowal. gdzies na forum bylo ze pasuja koncowki od jakiegoś citroena czy peguota, pogoogluj.

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie

To rzeczywiście szkoda, że wyrzuciłeś, ale rozumiem bo mi nieraz też się zdarza wyrzucić jakieś graty licząc, że się nie przydadzą . Zgodnie z radą jednego forumowicza zamówiłem już końcówkę właśnie od peugota/ citroena i po delikatnej modyfikacji (chyba trzeba będzie przyciąć końcówkę gwintu) powinno pasować. Szkoda, że przez takie małe badziewie komplikuje mi to życie Dzięki za pomoc !