Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał BartekBanka Zobacz post
    ...Na pewno nie jest to samochód dla młodych majętnych rodzin z małymi dziećmi z fotelikami, spacerówkami i całym kramem zabieranym np. na wakacje...
    No oczywiście że nie, skąd pomysł na takie jej zastosowanie ? nigdzie taka grupa docelowa nie była wymieniana.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Audi s6

Domyślnie

wiesz czasem młodzi ludzie też lubią zaszaleć, wystarczyłoby kombi w ofercie

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Pytanie jeszcze jaki będzie spadek wartości po 3 latach, bo dla niektórych to też ważny czynnik przed zakupem.
    Przy cenie wyjściowej 200K spadek wartości po 3 latach będzie kosmiczny, bo 60K z tej ceny to wyposażenie dodatkowe, za które kolejny właściciel już nie ma ochoty płacić. Dobrze jak jest, ale przecież po 3 latach powinno już być w gratisie
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 10-07-2016 o 19:04
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin/Warszawa
    Auto
    159 2.4 Q-Tronic 2009, Giulia MY24 Tributo Italiano

Domyślnie

Ciężko powiedzieć jaki będzie spadek wartości ale Alfa nigdy w tej kwestii jakoś dobrze nie wypadała. Ma to też przecież znaczenie przy chociażby leasingu. Dlatego też uważam że powinni zacząć marketing zuuupelnie inaczej niż to się teraz odbywa. Nie wiem chociażby pakiety z porządnym rabatem przez pierwsze kilka miesiecy sprzedaży. Bo o takich rzeczach jak katalogi czy reklamy czy podejście to az żal pisać.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Spadek wartości w 159 czy w Gullietcie nie wyróżniał się w porównaniu do innych marek, więc nie wiem dlaczego Giulia miała by być inna. 3 letnie pewne i dobrze wyposażone auto będzie kosztowało dalej ponad 100.000. Chyba że ceny nowych wyraźnie spadną.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Spadek wartości w 159 czy w Gullietcie nie wyróżniał się w porównaniu do innych marek, więc nie wiem dlaczego Giulia miała by być inna. 3 letnie pewne i dobrze wyposażone auto będzie kosztowało dalej ponad 100.000. Chyba że ceny nowych wyraźnie spadną.
    Chyba zartujesz. Krzysztof dobrze napisal,50 k to bedzie wypas. Wartosc po 3 latach,salonowki za 200k,wyniesie mniej niz 50% poczatkowej ceny. Obstawiam okolice 90 tys,a i to do negocjacji,bo chetnych wylozyc taka kase,na uzywke 3 letnia alfy za wielu nie bedzie.
    Smutne,ale prawdziwe.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Chyba zartujesz. Krzysztof dobrze napisal,50 k to bedzie wypas. Wartosc po 3 latach,salonowki za 200k,wyniesie mniej niz 50% poczatkowej ceny. Obstawiam okolice 90 tys,a i to do negocjacji,bo chetnych wylozyc taka kase,na uzywke 3 letnia alfy za wielu nie bedzie.
    Smutne,ale prawdziwe.
    Chciałem napisać coś podobnego, ale byłeś szybszy. Ja obstawiam 50% ceny podstawowej wersji (70K) + 10K przy dobrym wyposażeniu, czyli ok. 80K.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

wiesz czasem młodzi ludzie też lubią zaszaleć, wystarczyłoby kombi w ofercie
    Ja też bardzo lubię nadwozia kombi, ciągle wykorzystuje , wkurza mnie bagażnik 166tki. Ale jej stylistyka jest świetna. Nie wyobrażam sobie jej kombi. Tu też - baaaardzo by się musiał jakiś projektant postarać żeby z Giulii zgrabne kombi zrobić. A i tak byłoby to kompromisowe mocno, bo nie ma bata - dach opadający itd.

Sory, albo albo. Jak ktoś (młody ? - pojęcie bardzo względne - pamiętam jak kiedyś parsknąłem śmiechem słysząc jak Kwaśniewski "staruch" wówczas wg mnie ok 30to letni, jakiejś "młodzieżówce" przewodniczył , przepraszam za dygresję . No , to jak ten "młody" chce czasem zaszaleć - to nie ma problemu drugie auto do tego celu mieć, czy inny gadżet - motocykl czy nie wiem, deskorolkę jak faktycznie młody . Co kogo kręci.

Do celów rodzinnych trzeba przestrzeni. A to niweczy wszystko co ma miano "sport" gdzieś w podtytule, bo się łączy z masą, niekonieczie należytym jej rozkładem, inaczej priorytety już przy konstruowaniu są wyznaczone itd. Oczywiście przy pewnych wyrzeczeniach - można - dach - box o pojemności 2x bagażnik, przyczepka itd. okazjonalnie zapakowane tak auto niczego mu nie ujmie gdy niezapakowane , no hak ze 25 kg dołoży masy na stałe już.
    Ale trzeba mieć świadomość podstawowego przeznaczenia auta i mieszać ich grup.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    No oczywiście że nie, skąd pomysł na takie jej zastosowanie ? nigdzie taka grupa docelowa nie była wymieniana.
    A kto jest targetem Giulii?
    Ja myślałem, że takie rodzinki również, podobnie jak w BMW, czy Audi, gdzie do 3er czy A4 bez problemu zabierzesz się na wakacje.
    Pozdro,
    Bartas

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Chciałem napisać coś podobnego, ale byłeś szybszy. Ja obstawiam 50% ceny podstawowej wersji (70K) + 10K przy dobrym wyposażeniu, czyli ok. 80K.
    Co Wy piszecie ? wóz za 200 tys sprzedałby któryś z Was za 80 tys raptem ? świeżo po gwarancji ? wolne żarty.
    No jak ktoś będzie baaardzo musiał sprzedać. Ale czy będzie musiał ?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    A kto jest targetem Giulii?
    Ja myślałem, że takie rodzinki również, podobnie jak w BMW, czy Audi, gdzie do 3er czy A4 bez problemu zabierzesz się na wakacje.
    W żadnych materiałach nie była jako auto rodzinne prezentowana. Tylko jako auto dla kierowcy . Jak 166.
    Rodzinka czasami pewnie że się też zabierze. Maluchami się jeździło przecież i się dało. Ale w czasach gdy są dostępne Mazdy 6 , mondeo, skody Suberby i inne pasaty ? - po co przepraszam się sciskać ? BMW 3 i Audi A4 również nie są rodzinnymi autami. To kompromisy, bliżej kompaktów. Jak 156 i 159 w swych czasach. Mówię o rozmiarach nie cenie.
    Pojęcie "wyjazd na wakacje" również jest względne.