wiesz czasem młodzi ludzie też lubią zaszaleć, wystarczyłoby kombi w ofercie
Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 10-07-2016 o 19:04
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Ciężko powiedzieć jaki będzie spadek wartości ale Alfa nigdy w tej kwestii jakoś dobrze nie wypadała. Ma to też przecież znaczenie przy chociażby leasingu. Dlatego też uważam że powinni zacząć marketing zuuupelnie inaczej niż to się teraz odbywa. Nie wiem chociażby pakiety z porządnym rabatem przez pierwsze kilka miesiecy sprzedaży. Bo o takich rzeczach jak katalogi czy reklamy czy podejście to az żal pisać.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Spadek wartości w 159 czy w Gullietcie nie wyróżniał się w porównaniu do innych marek, więc nie wiem dlaczego Giulia miała by być inna. 3 letnie pewne i dobrze wyposażone auto będzie kosztowało dalej ponad 100.000. Chyba że ceny nowych wyraźnie spadną.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Ja też bardzo lubię nadwozia kombi, ciągle wykorzystuje , wkurza mnie bagażnik 166tki. Ale jej stylistyka jest świetna. Nie wyobrażam sobie jej kombi. Tu też - baaaardzo by się musiał jakiś projektant postarać żeby z Giulii zgrabne kombi zrobić. A i tak byłoby to kompromisowe mocno, bo nie ma bata - dach opadający itd.
Sory, albo albo. Jak ktoś (młody ?- pojęcie bardzo względne - pamiętam jak kiedyś parsknąłem śmiechem słysząc jak Kwaśniewski "staruch" wówczas wg mnie ok 30to letni, jakiejś "młodzieżówce" przewodniczył
, przepraszam za dygresję
. No , to jak ten "młody" chce czasem zaszaleć - to nie ma problemu drugie auto do tego celu mieć, czy inny gadżet - motocykl czy nie wiem, deskorolkę jak faktycznie młody
. Co kogo kręci.
Do celów rodzinnych trzeba przestrzeni. A to niweczy wszystko co ma miano "sport" gdzieś w podtytule, bo się łączy z masą, niekonieczie należytym jej rozkładem, inaczej priorytety już przy konstruowaniu są wyznaczone itd. Oczywiście przy pewnych wyrzeczeniach - można - dach - box o pojemności 2x bagażnik, przyczepka itd. okazjonalnie zapakowane tak auto niczego mu nie ujmie gdy niezapakowane , no hak ze 25 kg dołoży masy na stałe już.
Ale trzeba mieć świadomość podstawowego przeznaczenia auta i mieszać ich grup.
Co Wy piszecie ? wóz za 200 tys sprzedałby któryś z Was za 80 tys raptem ? świeżo po gwarancji ?wolne żarty.
No jak ktoś będzie baaardzo musiał sprzedać. Ale czy będzie musiał ?
- - - Updated - - -
W żadnych materiałach nie była jako auto rodzinne prezentowana. Tylko jako auto dla kierowcy . Jak 166.
Rodzinka czasami pewnie że się też zabierze. Maluchami się jeździło przecież i się dało. Ale w czasach gdy są dostępne Mazdy 6 , mondeo, skody Suberby i inne pasaty ? - po co przepraszam się sciskać ? BMW 3 i Audi A4 również nie są rodzinnymi autami. To kompromisy, bliżej kompaktów. Jak 156 i 159 w swych czasach. Mówię o rozmiarach nie cenie.
Pojęcie "wyjazd na wakacje" również jest względne.