Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Belfer, dla mnie Twoj test jest sredni. Po co mi bardzo duzo miejsca z tylu jak siedza tam dzieciaki. Jakbym mial rodzine koszykarzy i wszyscy mieliby po 190cm to kupilbym superb Ja mowie o mniejszych dzieciach, one nie maja >180cm.

No i wlasnie o tych normach DIN mowie. Na papierze wygladalo to super, w rzeczywistosci lipa...
    Myślę, że zawiasy (a nie teleskopy) sa po to, zeby automatycznie otworzyc bagaznik, chociaż przez to traci się trochę miejsca. A sufit w bagazniku rrzeczywiscie nie jest wykonczony, ale mnie to rybka.
    Ty czytasz co piszesz?
    Najpierw narzekasz, że rzekomo w "ałdi i beemkach" jest lepiej niż w Giulii...
    Jak już Ci udowodniłem, że nie jest to tworzysz herezję, że w aucie z odpowiednią ilością miejsca dla dorosłej osoby może być mało miejsca dla dziecka...
    Ciężko tutaj znaleźć logikę.

W rzeczywistości również bagażnik nowego A4 B8 jest jakby kopią tego z Giulii. Różnica jest jedynie w stronie na wnękę (Giuli ma po lewej) i miejscu na koło zapasowe. Jedynie ten brak miejsca na zapasówkę w Giulii jest według mnie porażką.
    Reszta to średnia europejska.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Osoba, która kupi auto za 200 tys. zł i po 3 latach będzie skłonna, ten sam samochód bez wad i wypadków sprzedać za 90 tys. do negocjacji powinna się albo leczyć, albo pójść na szybki kurs zarządzania i logiki. Jeśli kupiła za gotówkę to traci około 37 tys. rocznie.

Oczywiście może będzie ktoś tak rozrzutny i mało rozsądny ale ja bym na taką beztroskę ze strony sprzedającego nie liczył, więc nie wiem co miało by być tutaj smutne a tym bardziej prawdziwe? To tylko czyste i bardzo pesymistyczne gdybanie.

- - - Updated - - -

Kto Ci sprzeda takie auto po leasingu 3 letnim auto za 40% ceny?! Zejdź na ziemię. Jak już zejdziesz to poszukaj sobie ile wynosi koszt krótkoterminowego (konkretnie o te 3 lata chodzi) leasingu pojazdów nowych i wtedy zobaczysz, że Twoje 80 tys. to jakieś mrzonki...
    Popatrz jak chodza mercedesy c klass,dwu latki maja po 50- 60 tys straty,za rok ,to bedzie kolejne 10- 20 tys,a mowie o salonowkach z przebiegami kilkadziesiat tys km,gdzie nowy oscyluje wokol 200 tys.zl.
    Utraty wartosci nie zmienisz,a wez pod uwage,ze mowa o mercedesie- aucie trzymajacym wartosc.
    Alfa zawsze dzielila los peugotow i renaultow,tracac na wartosci najwiecej na rynku i tym razem tez tak bedzie. Auto nawet jesli jest dopracowane ,to ma problem ze statusem marki na rynku i przez to nie bedzie brane pod uwage tak jak trojka top,a wiec i poleci z utrata wartosci,przez brak popytu od nowosci.

Co do sensownosci sprzedazy 3 latka- a to niby po 4,5,czy 6 latach jest wieksza sensownosc ? To powiedz mi jaki sens kupic nowke,skoro mozna kupic uzywke za kilka lat duzo taniej ??

Takie auta kupuje sie w 85% na firmy z niezlym obrotem i nie mysli sie o spadku wartosci,tylko o zmianie na cos swiezego. Firma zamortyzuje. Pisze Ci to jako przedsiebiorca.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 10-07-2016 o 22:25

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Rozumiem, że masz ofertę krótkoterminowego leasingu na Giulię za 200K, więc ją przedstaw, bo jak na razie poza negacją naszych przewidywań nic konkretnego nie napisałeś. A cenę używanego auta zawsze ustala rynek, a nie Ty, czy ja, bo wystawić 3-latka na sprzedaż mogę nawet za 150K, tylko kto go kupi?
    Nie mam bo mi nie jest potrzebna. Ja nie z tych co biją pianę dla zasady...
    Ale znów sobie strzelasz w kolano (a to już drugie...) zapytaniem o leasing ponieważ jego koszty całkowite mogą być jedynie wyższe od tych, dla VAG, Toyoty, Kia itp. Zakładając, że przy dobrym wietrze zamknęły by się w 113-115 % to masz około 230-250 tys.
    Coś jeszcze?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Popatrz jak chodza mercedesy c klass,dwu latki maja po 60- 70 tys straty,za rok ,to bedzie kolejne 10- 20 tys,a mowie o salonowkach z przebiegami kilkadziesiat tys km,gdzie nowy oscyluje wokol 200 tys.zl.
    Utraty wartosci nie zmienisz,a wez pod uwage,ze mowa o mercedesie- aucie trzymajacym wartosc.
    Alfa zawsze dzielila los peugotow i renaultow,tracac na wartosci najwiecej na rynku i tym razem tez tak bedzie. Auto nawet jesli jest dopracowane ,to ma problem ze statusem marki na rynku i przez to nie bedzie brane pod uwage tak jak trojka top,a wiec i poleci z utrata wartosci,przez brak popytu od nowosci.
    Proszę Cię pokaż mi 2 letnią C-klasę z utratą wartości rzędu 140 tys. ...
    Jak byś przypadkiem znalazł to proszę jeszcze o namiary. Jutro pojadę mimo, że leżę chory. Może być nawet z Francji od Araba

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Nie mam bo mi nie jest potrzebna. Ja nie z tych co biją pianę dla zasady...
    Ale znów sobie strzelasz w kolano (a to już drugie...) zapytaniem o leasing ponieważ jego koszty całkowite mogą być jedynie wyższe od tych, dla VAG, Toyoty, Kia itp. Zakładając, że przy dobrym wietrze zamknęły by się w 113-115 % to masz około 230-250 tys.
    Coś jeszcze?

- - - Updated - - -

Proszę Cię pokaż mi 2 letnią C-klasę z utratą wartości rzędu 140 tys. ...
    Jak byś przypadkiem znalazł to proszę jeszcze o namiary. Jutro pojadę mimo, że leżę chory. Może być nawet z Francji od Araba
    Nie z utrata,a cena o wartosci 140 tys rozumiem ?? Za 150 do wyboru do koloru.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał BartekBanka Zobacz post
    Na pewno nie jest to samochód dla młodych majętnych rodzin z małymi dziećmi z fotelikami, spacerówkami i całym kramem zabieranym np. na wakacje.
    To niby dla kogo ma być sedan? Dla kawalerów?

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Ty czytasz co piszesz?
    Najpierw narzekasz, że rzekomo w "ałdi i beemkach" jest lepiej niż w Giulii...
    Jak już Ci udowodniłem, że nie jest to tworzysz herezję, że w aucie z odpowiednią ilością miejsca dla dorosłej osoby może być mało miejsca dla dziecka...
    Ciężko tutaj znaleźć logikę.

W rzeczywistości również bagażnik nowego A4 B8 jest jakby kopią tego z Giulii. Różnica jest jedynie w stronie na wnękę (Giuli ma po lewej) i miejscu na koło zapasowe. Jedynie ten brak miejsca na zapasówkę w Giulii jest według mnie porażką.
    Reszta to średnia europejska.
    Ja od poczatku pisalem tylko o bagazniku. To Ty napisales o swoim tescie dla tylnych miejsc, ktory ma sie nijak do tego, wiec nie mow, ze ja cos mieszam.
    Mialem na zywo porownanie obu aut, (Giulii i A4) obok siebie. Przeczytaj jeszcze raz tamten moj wpis. Giulia miala plytki bagaznik, ale myslalem, ze chociaz pod podloga dadza miejsce, a tam nic (!) tylko miejsce na zestaw naprawczy. Nie wiem gdzie te 480l...
    Pewnie zrobię jeszcze jakiś test porównawczy bo akurat jest to dla mnie dość istotny warunek przy wyborze auta.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Audi s6

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post

spytałem o to samo kilka postów wyżej, ponieważ ktoś stwierdził że to nie do tego segmentu odbiorców kierowany jest ten samochód

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    The 480-litre boot is identical in size to the BMW 3 Series’ and Mercedes C-Class’,
    Dla porównania w 156 miał ok 370 litrów.
    A to że wydaje się być płaski i słabo pakowny ... Gdybyż bagażnik miał stanowić o tym czy kupić Alfę ... nie takie fanaberie ludzie wybaczali Alfom.
    Może wystarczy kupić odpowiedni wózek? Są takie. Jak się ma pieniądze na Alfę za min 150 tys to kupno składanego wózka też nie powinno być problemem finansowym, naprawdę.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    The 480-litre boot is identical in size to the BMW 3 Series’ and Mercedes C-Class’,
    Dla porównania w 156 miał ok 370 litrów.
    A to że wydaje się być płaski i słabo pakowny ... Gdybyż bagażnik miał stanowić o tym czy kupić Alfę ... nie takie fanaberie ludzie wybaczali Alfom.
    Może wystarczy kupić odpowiedni wózek? Są takie. Jak się ma pieniądze na Alfę za min 150 tys to kupno składanego wózka też nie powinno być problemem finansowym, naprawdę.
    Napisalem to juz wyzej
    Jak ma sie z tym problem to trzeba zmienic wozek.
    Czasami trzeba tez nauczyc kobiete zabierac co potrzebne a nie co moze sie przydac..
    Jak sie nie nauczy to i ja rowniez zmienic

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Panowie- powolutku. Ja wiem że na forum AR ciężko z tym ale troszkę obiektywizmu. Tu nie chodzi o wygląd bo Giulia ma się czym pochwalić i to jest poza konkurencją ale chłodna kalulacja bo taka czeka ten model, a poza tym samochód ma na siebie zarobić tak? a jeśli tak to klient musi mieć WYBÓR tak? no ale popatrzmy na to jak potencjalny klient idzie do salony Alfy i ma Giulię nooo- np za mały bagażnik no np brak benzynowych silników, brak kombi - sprzedawca rozłoży ręce- a co dostanie u konkurencji BMW czy Audi? no proszę bardzo - może kombi nawet jako RS, Allroad, a może nawet SUV mini midi maxi do wyboru do koloru - Panowie takie są czasy że klient musi mieć wybór inaczej lezie do konkurencji.
    I nie chodzi o wózek ale może i chodzi- nawet narty snowboard. Dlaczego mając rodzinę mam rezygnować z fajnego auta?
    Do tego porządnie przygotowana oferta - kredyty leasingi rabaty cytowane jak Ojcze Nasz, a nie partyzantka po salonach pochowanie auta, brak materiałów prasowych w ofercie tylko diesle. Co to ma być?
    to już w FCA grali - Croma, Bravo zaj.. naprawdę dobre samochody- przez co ? a no przez brak innych wersji nadwoziowych- po prostu WYBORU.
    Na start Giuli powinna mieć wersję Kombi do wyboru silniki benzynowe. Pełna prasówka, przygotowane salony- tego nie ma i NIE BĘDZIE. Takie jest FCA - typowy włoski bałagan.
    Co do utraty wartości - 20 % na dzień dobry po wyjeździe salonu ma KAŻDE auto czy to się komuś podoba czy nie. Po 3 latach 50 % na bank,
    nie wierzy nikt- looknąć na 3-letnie BMW serii 3 czy A4 jakie mając ceny i jak dobrze pójdzie tyle będzie warta 3- letnia Giulia.
    Jak do tego dojdzie taka opinia jak nadal pokutuje o AR to będzie i więcej.
    A że będzie np wypas- noo za to płąci pierwszy właściciel reszta co najwyżej dorzuci 1000 pln.
    dla mnie tyle.
    Byłem w Salone Auto-Res-u Giulii ani słychu ani dychu- z koncie jedna Giulietta