Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    po 1. nie wykręcam żadnej afery! nie wmawiaj mi czegoś czego nie napisałem ok?
    Zamieściłem foto tego co zobaczyłem i wyraziłem swoje zdanie i tyle w temacie więc proszę nie dorabiaj ideologii.
    po 2 - nam jako Alfisty większości to nie przeszkadza ale tu chodzi o nowego klienta, który mając 150 - 200 tyś odwiedzi wskazane wyżej salony.
    Więc tym bardziej, ja na Twoim miejscu poszedł bym do pana w krawacie i zadał mu pytanie dlaczego psują image marki takim bublem na parkingu.
    A tak to już poszło w świat i potencjalny, nowy klient (tacy oglądają często ten wątek) pomyśli, że wszystkie tak są poskładane, bo nie raczyłeś napisać, że sytuacja dotyczy, jak na razie jednego egzemplarza o nieznanej historii...

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Więc tym bardziej, ja na Twoim miejscu poszedł bym do pana w krawacie i zadał mu pytanie dlaczego psują image marki takim bublem na parkingu.
    A tak to już poszło w świat i potencjalny, nowy klient (tacy oglądają często ten wątek) pomyśli, że wszystkie tak są poskładane, bo nie raczyłeś napisać, że sytuacja dotyczy, jak na razie jednego egzemplarza o nieznanej historii...
    masz pewność, że inne są poskładane lepiej? sprawdzałeś?
    przeczytaj co napisałem wyżej - zapytałem o to auto w serwisie.
    i nie pisz że samochód o nieznanej historii to nie jest 15 letni prestiż w dieslu sprowadzony przez Mirka z DE tylko FABRYCZNIE NOWE auto które wczoraj przyjechało z wawy - właśnie z ...carserwisu.
    i potencjalny nowy klient polezie do salonu i zobaczy kompletnie nieprzygotowane salonym samochody i pracowników - to jest fakt.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bryndza4 Zobacz post
    Jeśli FAP nadal stosuje takie praktyki to dostaną u mnie permbana.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    To nie jest monopol FCA Wiele marek tak robi.

- - - Updated - - -

masz pewność, że inne są poskładane lepiej? sprawdzałeś?
    przeczytaj co napisałem wyżej - zapytałem o to auto w serwisie.
    i nie pisz że samochód o nieznanej historii to nie jest 15 letni prestiż w dieslu sprowadzony przez Mirka z DE tylko FABRYCZNIE NOWE auto które wczoraj przyjechało z wawy - właśnie z ...carserwisu.
    i potencjalny nowy klient polezie do salonu i zobaczy kompletnie nieprzygotowane salonym samochody i pracowników - to jest fakt.
    Widziałem kilkadziesiąt egzemplarzy na żywo. Żaden nie miał takich mankamentów a uwierz mi, że oko mam wyczulone.
    Zaniedbania ze strony FCA Poland są duże. Żniwo niestety będzie za niedługo. Tylko, kto ich z tego rozliczy?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Faktycznie średnio to wygląda...
    Średnio? Beznadziejnie, mam tylko nadzieję że to jakiś wypadek przy pracy. Ale gdzie była kontrola jakości? Pewnie na sjeście...

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR MiTo, Audi A5

Domyślnie

po 2 - nam jako Alfisty większości to nie przeszkadza (...).
    Mnie przeszkadza
    Kupiłem 4 nówki AR w salonie więc mogę o sobie napisać Alfista. Spasowanie zderzaków do budy nigdy nie było mocną stroną. Kolor (odcień) niestety też się różni (szczególnie na MiTo widać). Jasne, inny materiał zderzaka i karoserii... ale to nie jest usprawiedliwienie. Miałem nadzieję że w Giulii nie będzie to tak widoczene jak w MiTo i Julce.
    Na razie czekam żeby zobaczyć auto. W Łodzi ciągle nie ma

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

To nie jest monopol FCA Wiele marek tak robi.

- - - Updated - - -

Widziałem kilkadziesiąt egzemplarzy na żywo. Żaden nie miał takich mankamentów a uwierz mi, że oko mam wyczulone.
    Zaniedbania ze strony FCA Poland są duże. Żniwo niestety będzie za niedługo. Tylko, kto ich z tego rozliczy?
    Belfer przyznam, Dareek ma dużo racji i nie ma co sugerować afery. Po porostu pojechał zrobić rekonesans. Wszedł do Alfy i zobaczył z przeproszeniem ch...jnie (jak i obiegowa opinia) więc On jak i każdy innych klient nie będzie się w tym momencie zastanawiał nad logistyką produkcji aut tylko pójdzie do np. Mercedesa/Audi. Jeśli tam też zobaczy miernote pójdzie do BMW i je kupi bo się okaże, że mają bezusterkowy dobry model + rabat. Wynik sytuacji jest taki że MB czy inne Audi/VW nie straci na takich zabiegach ani grama - mam na myśli wypuszczanie niedoróbek, bo pozycja tych marek jest ponadprzeciętna i mnoga klienteria. Dla Alfy próbującej stanąć na nogi gdzie każdy klient jest na wagę złota , wypuszczenie nawet jednego tak niedorozwiniętego egzemplarza to totalny brak odpowiedzialności na każdym szczeblu a to grozi niepowodzeniem.

ps. Ja się zastanawiam jakim cudem komuś udało się tak spierd.... ten montaż....bo tak zrypać sprawę to poprostu trzeba umieć. Zmontować krzywo nieniechlujnie ale żeby nie gwizdało ani się nie rozpadało.
    Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 12-07-2016 o 21:04 Powód: dodano ps.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Jeśli więcej egzemplarzy miało by takie mankamenty i były by one przeznaczone dla klienta, wtedy można by robić aferę.
    Na razie nie widzę powodu do zmartwień, tym bardziej, że to dopiero początek produkcji i sprzedaży.
    No ale kogo to obchodzi? Potencjalny klient idzie do salonu, być może chce wydać 200tyś. widzi jakość montażu jak w 125p w '81 i czym prędzej ucieka. Co za różnica czy d* dał salon, fabryka czy jeszcze ktoś inny? Przekaz dla klienta jest jasny - nie kupować!

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar latem666
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Były: Corsa B 1.2 16V, AR 156 1.6 TS SW R.I.P., AR 156 SW FL 1.9 JTD 8v, AR Giulietta 1.4MA

Domyślnie

Cytat Napisał Rocky147 Zobacz post
    Belfer przyznam, Dareek ma dużo racji i nie ma co sugerować afery. Po porostu pojechał zrobić rekonesans. Wszedł do Alfy i zobaczył z przeproszeniem ch...jnie (jak i obiegowa opinia) więc On jak i każdy innych klient nie będzie się w tym momencie zastanawiał nad logistyką produkcji aut tylko pójdzie do np. Mercedesa/Audi. Jeśli tam też zobaczy miernote pójdzie do BMW i je kupi bo się okaże, że mają bezusterkowy dobry model + rabat. Wynik sytuacji jest taki że MB czy inne Audi/VW nie straci na takich zabiegach ani grama - mam na myśli wypuszczanie niedoróbek, bo pozycja tych marek jest ponadprzeciętna i mnoga klienteria. Dla Alfy próbującej stanąć na nogi gdzie każdy klient jest na wagę złota , wypuszczenie nawet jednego tak niedorozwiniętego egzemplarza to totalny brak odpowiedzialności na każdym szczeblu a to grozi niepowodzeniem.

ps. Ja się zastanawiam jakim cudem komuś udało się tak spierd.... ten montaż....bo tak zrypać sprawę to poprostu trzeba umieć. Zmontować krzywo nieniechlujnie ale żeby nie gwizdało ani się nie rozpadało.
    Nie raz słyszałem, że samochody przy transporcie spadały sobie z naczepy albo kij wie co i po wyklepaniu były sprzedawane nówki sztuki. Może ktoś zarył tym samochodem a salon, żeby nie dostać opierdzielu od centrali, poskładał na szybko i wyszło jak wyszło. Osobiście uważam, że coś takiego nie mogło najzwyczajniej zejść z linii produkcyjnej, bo po prostu kontrola jakości by tego nie puściła. Tak czy siak uważam, że osoba, która widziała to na własne oczy powinna zgłosić to do centrali, bo to jest nawet gorsze nich żałosna obsługa w polskich salonach...

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Giulia już u tunerów
    https://youtu.be/aQ1hEaqLZos

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

wlasnie miałem godzinna jazde testową 2.2 180 diesel. Calkiem przyjemnie sie jedzie, szczgolnie trasa - wyciszenie bdb, nierownosci ladnie tłumi. Spasowanie ok.
    W trybie D jedzie sie przyjemniej. W porownaniu do 2.4 200 wg mnie wygrywa Giulia z ww. silnikiem - krotsze biegi co prawda, ale chyba jest mimo wszystko zwawsza (dużo mniejsza waga). Brzmienie silnika calkiem poprawne jak na 4 cylindrowego diesla. Brakowało mi automatu tylko. Trzeba chwili żeby sie przyzwyczaić do natłoku informacji na wyświetlaczu centralnym.
    Wsiadajac z powrotem do 159 mialem wrażenie że wsiadam do czołgu
    Trzeba się też przyzwyczaić do wbijania wstecznego i do innego niz w 159 trybu pracy kierunkowskazow.
    Praca wspomagania duzy +
    Jechalismy z 2 pasażerami - relacja z tylnej kanapy pozytywna - wystarczająco dużo miejsca itp.
    Ogólnie wrażenie pozytywne.