Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Alfa 166 3.0 V6 - Opinie. Dziś jadę obejrzeć.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    166 3.0 V6

Domyślnie Alfa 166 3.0 V6 - Opinie. Dziś jadę obejrzeć.

Witam.
    Znalazłem ciekawą alfę 166. Tu link do ogłoszenia:
    otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-166-alfa-romoeo-166-3-0-v6-lpg-zender-ID6ysZBl.html
    Czy ktoś ją zna? Lub może cokolwiek powiedzieć na temat ogłoszenia? Jedyne co zauważyłem to, że nie ma oznaczeń żadnych na tylnej klapie. Ale mam czujnik lakieru więc mogę sobie posprawdzać wszystko.

Dzięki.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał gruby33 Zobacz post
    Witam.
    Znalazłem ciekawą alfę 166. Tu link do ogłoszenia:

Czy ktoś ją zna? Lub może cokolwiek powiedzieć na temat ogłoszenia? Jedyne co zauważyłem to, że nie ma oznaczeń żadnych na tylnej klapie. Ale mam czujnik lakieru więc mogę sobie posprawdzać wszystko.

Dzięki.
    Nie kojarzę jej ze spotów ani nic. Wyglada zacnie, ale na zdjęciach to każda igła Ja też nie mam oznaczeń, bo mi się nie podobały. Miejscowy jesteś, czy z daleka chcesz jechać?
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    166 3.0 V6

Domyślnie

Jadę dziś koło 18. A mam dosłownie 15km do sprzedającego. Na co zwrócić najbardziej uwagę w tym modelu.?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Jadę dziś koło 18. A mam dosłownie 15km do sprzedającego. Na co zwrócić najbardziej uwagę w tym modelu.?
    Na forum jest mnóstwo informacji na co zwracać uwagę, ale w skrócie zawias, silnik jak to silnik, ma równo pracować Wydech jest dość drogi, żeby przypadkiem nie był dziurawy.
    Zawieszenie nawet jak nie stuka, to auto nie ma prawa pływać po drodze. Z tyłu koła powinny stać prosto, ale tutaj obniżony zawias, więc siłą rzeczy muszą się trochę składać (taka konstrukcja).
    Jaguar S-type 4.2 V8

Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    166 3.0 V6

Domyślnie

Dzięki za informacje.
    Starałem się trzymać zdrowy rozsądek blisko siebie. Ale jednak też fun z jazdy i ta stylistyka też przeważyły o finale. A dokładnie finał taki, że jestem już jej posiadaczem.
    Parę mankamentów ma. Głównie wydaje mi się, że pierdół, które z czasem samemu się zrobi. No i parę zaprawek lakierniczych jej się przyda. Głównie odpryski mniejsze i większe. Silnik pracuje w porządku (co prawda świeci się teraz check engine :/ ale chodzi dobrze na benzynie i pracuje równo). Z gazem odcina po przekroczeniu 5 tyś. obr. i przerzuca na benzynę ale miałem coś podobnego w innym aucie i winne były filtry i membranki od gazu. No i czujnik temperatury zewnętrznej pokazuje ciągle -40st.
    Ale fun pierwsza klasa. To się lepi do asfaltu w każdym łuku. No i Caddilac Escalade II 6.0 L, który próbował ją wziąć z pod świateł ale coś mu nie wyszło

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Dzięki za informacje.
    Starałem się trzymać zdrowy rozsądek blisko siebie. Ale jednak też fun z jazdy i ta stylistyka też przeważyły o finale. A dokładnie finał taki, że jestem już jej posiadaczem.
    Parę mankamentów ma. Głównie wydaje mi się, że pierdół, które z czasem samemu się zrobi. No i parę zaprawek lakierniczych jej się przyda. Głównie odpryski mniejsze i większe. Silnik pracuje w porządku (co prawda świeci się teraz check engine :/ ale chodzi dobrze na benzynie i pracuje równo). Z gazem odcina po przekroczeniu 5 tyś. obr. i przerzuca na benzynę ale miałem coś podobnego w innym aucie i winne były filtry i membranki od gazu. No i czujnik temperatury zewnętrznej pokazuje ciągle -40st.
    Ale fun pierwsza klasa. To się lepi do asfaltu w każdym łuku. No i Caddilac Escalade II 6.0 L, który próbował ją wziąć z pod świateł ale coś mu nie wyszło

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam
    Zjechał chociaż z ceny? Kwota w ogłoszeniu jak na przelifta już górna granica, więc bym oczekiwał, że przynajmniej check się nie świeci
    Zapraszamy na spoty czwartkowe pod narodowym. Obmacamy
    Jaguar S-type 4.2 V8

Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    166 3.0 V6

Domyślnie

Tak zjechane z ceny prawie 2k.
    Dzięki jeszcze raz i na pewno się pojawię pod narodowym gdyż często bywam na pradze wieczorami