Witam
Zła diagnoza > uszkodzony przewód klimatyzacji od sprezary do skraplacza
Ma ktos namiary na nr katalogowy czesci? Moze ktos ma do sprzedania taki przewod? Czy od benzyniaka bedzie pasowac lub od 2,4?
Pozdrawiam
Witam
Zła diagnoza > uszkodzony przewód klimatyzacji od sprezary do skraplacza
Ma ktos namiary na nr katalogowy czesci? Moze ktos ma do sprzedania taki przewod? Czy od benzyniaka bedzie pasowac lub od 2,4?
Pozdrawiam
Właśnie jestem po wymianie. Raczej od innych wersji silnikowych nie będzie pasował.
Oryginał w serwisie ok 730PLN, mnie udało się kupić z pol-car poznań za 590 (mają promocję).
http://sklep.pol-car.pl/przewod-klim...td-p-1707.html
Używek na aukcjach mało, głownie do innych wersji a jeśli już to w niepewnym stanie więc poświęciłem kasę na nowy.
W innym wątku ktoś pisał że zakuwał przewody na starym przewodzie i było git. Moi mechanicy twierdzą że dwa razy zakładali zakuwane i szybko klient wracał więc nie interesowała mnie ta opcja.
Numer wg. sklepu 50506456
A nie lepiej dojechać do jakiegoś poważniejszego serwisu zajmującego się układami klimatyzacji (nie tylko nabijaniem), gdzie dorobią sami co trzeba?
Moje doświadczenia z zakuwaniem tego przewodu w 159 są takie, że zapłaciłem 400 zł i po ponad roku okazało się, że przewód dalej jest uszkodzony, a partacze tak to zrobili, że uszkodzili/zmodyfikowali też trochę podejście przewodu do chłodnicy i po kilkunastu miesiącach kupowałem chłodnicę (400), przewód (600) i płaciłem za wymianę. Oczywiście mógłbym walczyć z poprzednim warsztatem, pewnie straciłbym kilka dni pracy i jeździłbym całe wakacje bez klimy, ale bym się pewnie wykłucił. Może bym uzyskał te parę groszy zwrotu...
Generalnie wszystko zależy od uszkodzenia. Jeśli pęknięta jest ta stopka, którą się mocuje do chłodnicy to pozostaje tylko nowy przewód. Dzwoniłem po szrociarniach i albo nie mieli tego przewodu (czyli jest popyt i często się psują), albo był uszkodzony właśnie ten element co u mnie, moim zdaniem nie do naprawy. Jeśli uszkodzony jest gumowy element to pewnie można to naprawić, miałem tak w poprzednim aucie, po 9 latach od naprawy dalej klimatyzacja działa bez wycieków.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 15-07-2016 o 10:05