Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Temat: Wyjazd do Chorwacji, długa trasa, sprawdzenie auta

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Łódź/Sieradz
    Auto
    159 2.4 SW jtdm+ Q-Tronic 2007 HIGH

Domyślnie

Pierwszy raz jedziesz w tak "wyprawe" ? Człowieku 1300km to nie jest dla samochodu nie wiadomo jak duzo. Chyba ze rocznie robisz autem z 7 tysiecy. Jak ty pół samochodu wymieniles to napewno nic z wymienionych rzeczy Ci nie padnie.
    Zapraszam do oceny i komentowania mojego samochodu w tym wątku!

http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/142866-159_sw_2_4_20v_blu_oltmare_storczycki.html

Użytkownik Świeżak Avatar koniu
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Wystarczy złapać kapcia i już jest problem na autostradzie lub w tunelu

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Zapomnij o Link4 ! przez pół roku wysyłali mi wezwania i straszaki sądami o zapłacenie składki za auto , którego ubezpieczenie skutecznie im wypowiedziałem wcześniej (poprzednik ubezpieczył). Można się wkurzyć nieźle.

Assistance warto dla spokoju mieć na każde auto czy wkoło komina się kręci czy po Europie śmiga. Kosztuje niewiele (coś100-200zł na rok ) a spokojna głowa. Korzystałem kilkukrotnie, nie szukasz wtedy gorączkowo po internetach rozwiązanioa problemu tylko auto na lawetę, rodzina i rzeczy do zastępczego i hajda dalej. Ja polecam Gothaer (coś około 700km lawety a może teraz więcej bo się prześcigają ofertami TU, tydzień auto zastępcze). Może inne TU nawet większe dystanse mają czy sholowanie do PL, poszperaj . I w przypadku awarii i wypadku. Kosztów naprawy pewnie że nie zwraca ale naprawić awarię czy po wypadku czy w PL czy w Chorwacji czy gdziekolwiek i tak trzeba.

Użytkownik Świeżak Avatar MadSkillz
    Mieszka w
    Siedlce
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150KM

Domyślnie

I tak mam już ubezpieczenie OC i AC w link4 więc...zmieniac nie bede, tylko mam wykupić lepsze w link4, co do jazdy to wiem ze 1300km to nie jest duzo ale jednak jeste s za granicą, ja robię autem około 50 tys rocznie wiec..to sporo, martwi mnie jedynie ten alternator..nigdy nie zaglądane, a kolega ostatnio autem pojechał z siedlec do poznania audi i padły mu szczotki...ledwo dojechał ale tylko dlatego ze to diesel i prądu na iskre nie potrzebował.

- - - Updated - - -

A jeszcze mały OT..gdzie najlepiej kupić dodatek do oleju do skrzyni m32 archoil 9100?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał koniu Zobacz post
    Poza tym warto sprawdzić jakie jest wymagane wyposażenie samochodu w innych krajach. Np. w Czechach trzeba mieć jakiś komplet żarówek, a gdzieś dwa trójkąty itd.
    Zgodnie z konwencja wiedeńską auto ma być wyposażone tylko w to co wymagane jest w kraju rejestracji. Mało kto o niej wie i daje się naciągać zagranicznej policji.

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Cytat Napisał MadSkillz Zobacz post
    ja robię autem około 50 tys rocznie wiec..to sporo
    I za każdym wyjazdem z domu tak się stresujesz?

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Komplet żarówek mam w oryginalnej torbie. Linke do holowania mam w każdym aucie, rok temu kupilem tylko 3szt kamizelek odblaskowych bo na wegrzech wymagają. Alternator padl mi tydzień temu. Zjaral się calkiem po 150tys. Zregenerowalem za 350zl i się cieszę ze nie padl w drodze na chorwacje za 3 tygodnie. Assistance dokupilem rok temu dokupię i w tym, tak jak ubezpieczenie wakacyjne dla rodziny. Sprawdź czy masz napompowany zapas, klucz do kol, podnośnik i ucho do holowania. Reszta się nie martw. Rok temu obrocilem na chorwacje na jednym baku w sumie 1300 . Ja wyjeżdżam 7 sierpnia.
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Znawca Avatar Zenonzlasu
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Były: AR 156 JTD, AR 156 1.8 TS 144 KM | Zostało Reno, PT Cruiser i Lancia Thesis .

Domyślnie

Ja nie wiem, jak wy możecie tak straszliwie ryzykować. Ja zawsze wynajmuję sobie janusza z lawetą, jedzie zawsze za mną na wszelki wypadek; a wczoraj akurat musiałem jechać 40 km tam i z powrotem, to zamówiłem jeszcze jednego, gdyby ten pierwszy się popsuł. Trochę kosztuje, ale przynajmniej się nie stresuję. A do Chorwacji, to jeszcze zamówiłbym sobie trzeciego janusza w rezerwie i jeszcze żeby mi wiózł Passata B5 TDI w kombi, bo to są najlepsze auta na świecie.

Użytkownik Świeżak Avatar MadSkillz
    Mieszka w
    Siedlce
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150KM

Domyślnie

Dobra dobra...januszów mi tu nie przytaczajcie hyhy rozumiem aluzję...ironię.. w takim razie sprawdzę tylko szczotki altka i w drogę! pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.

Użytkownik Znawca Avatar Zenonzlasu
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Były: AR 156 JTD, AR 156 1.8 TS 144 KM | Zostało Reno, PT Cruiser i Lancia Thesis .

Domyślnie

;-)
    Ja się w tym roku ponownie wybieram do Świnoujścia, 900 km w jedną stronę, plus jeszcze jakiś wypad do Niemcowni. Bella da radę, bo co ma nie dać .