Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Temat: Oberwane koło pasowe

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ultra Violence
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    U mnie rozwulkanizowane koło słychać było bardzo wyraźnie przy pracującym silniku na niskich obrotach. Dźwięk taki pomiędzy dźwiękiem silnika z obróconą panewką a dźwiękiem silnika ze stukającym tłokiem. Odgłosy znikały po przekroczeniu 3000 obrotów.
    Mialem identycznie, pojechalem do sklepu i samochod chodzil normalnie, odpalilem go po zakupach i zaczal klekotac bardzo mechanicznie, troche jak glosny traktor a troche jak wlasnie stukajacy tlok o metal albo glosny elktrozawor ktory sie szybko otwiera i zamyka, tak jak u jahu tylko na niskich obrotach, po dodaniu gazu dzwiek znikal. W moim przypadku, przez pol roku przed, wyskakiwal mi od czasu do czasu komunikat o braku ladowania, po wymianie kola juz sie nie pojawial - tez moze byc to jakas wskazowka

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Doleje trochę oliwy do ognia. Ja dwa koła pasowe zamienniki wywaliłem (nie pamiętam czy Dayco czy Febi, ale była to górna półka), jedno wytrzymało pół roku, drugie półtora. Teraz mam oryginał z ASO.
    .
    oryginał z aso to właśnie Dayco , które zresztą robi cały osprzęt napędzający rozrząd i urządzenia w jtd ;

zapewne miałeś febi , a febi to tak naprawdę pakowacz chińszczyzny obecnie , uciekać od tej firmy z daleka

- - - Updated - - -

Cytat Napisał jackblackxxx Zobacz post
    Panowie ja na eBay kupiłem Febi Bilstein za 52euro z przesyłką z Włoch , więc nie jest źle,ake są też po 20 euro,ake na takie nie patrzę tylko markowy zamiennik
    zmarnowałeś 52 eur , febi to chińszczyzna taka jak te po 20 eur
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9jtd 16v 2007

Domyślnie

Skąd te wiadomości ze to Chińczyk

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9jtd 16v 2007

Domyślnie

Wyczytalem ,ze Febi to Niemiecka marka,a znajac ich mentalnosc mieszkam i pracuje z Niemcami juz 4 lata to oni maja pierdolca na punkcie jakosci i zgodnosci wszystkiego z prawem i bardzo zalezy im na dobrej opini.Podam przyklad juz 3 razy kupowalem cos na Ebay i pare razy cos mi nie pasowalo lub bylo nie zgodne z opisem i zaraz wystawialem negatywa,a raz nawet folie za 1 euro kupilem i pisalem 3 razy,ze za duza i 3 razy to samo mi wysylali i oczywiscie negatywa wystawilem,a oni mi zebym zmienil opinie przeprosili i przelali na Paypal 15 euro,czajicie folia za 1 euro ,a oni mprzelali mi 15 i tak juz 3 razy u roznych sprzedawcow mialem.Wiec moim zdaniem Niemcom zalezy na opini i jakosci,dlatego wybralem Febi Bilstein choc ma rozne opinie,ale to zalezy czy na orginal sie trafi,dlatego wszystko kupuje do auta w Niemczech bo oni sa zesrani na punkcie prawa.Oleje ,filtry,paski itp wszystko tutaj kupuje.Troche odbieglem od tematu,ale wybaczcie .Pozdro

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ultra Violence
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

no ostatnio VV pokazal jakiego maja pier...ca na punkcie prawa i przepisow

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Cytat Napisał Ultra Violence Zobacz post
    no ostatnio VV pokazal jakiego maja pier...ca na punkcie prawa i przepisow
    Szanują prawo i się z nim zgadzają. Zrobią wszystko , żeby spełniać prawem przewidziane normy
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał jackblackxxx Zobacz post
    Wyczytalem ,ze Febi to Niemiecka marka
    tak jak volvo jest szwedzkie hehe ,

febi to pakowacz , poczytaj opinie o ich produktach , wszystko się sypie , płacisz za nazwę która nie ma od kilku lat nic wspólnego z dawnym porządnym febi , sam przerabiałem kilka razy febi w moich autach i zawsze lipa , ale o tym sam się musisz przekonać
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    tak jak volvo jest szwedzkie hehe
    Oczywiście, że szwedzka...chińczyk jest tylko właścicielem i w nic się nie miesza.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    chińczyk jest tylko właścicielem i w nic się nie miesza
    Wierzysz w to, że wykładają grubą kasę i nic ich nie interesuje? To byłoby zbyt piękne.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Oczywiście. Chińczycy trzymają kasę, są właścicielami tego co Szwedzi wymyślą... wyznaczają ogólny kierunek rozwoju i tyle. Co z tego mają? Rozwiązania techniczne w głównej mierze...
    Wiem to nie tak z czapki, ale od mojego przyjaciela, który pracował do niedawna w Volvo.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond