Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Ja mam max w gore bo inaczej niekomfortowo blisko kolan jest
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Jeździłem Giuliettą ze szklanym dachem i moja dziewczyna narzekała na miejsce nad głową z tyłu. Diler twierdził, że szklany dach obniża sufit o 4 cm. Zrezygnowałem ze szkła.
Potwierdzam przy wzroscie powyzej 180-185cm szkany dach przeszkadza , rownez z niego zrezygnowalem.
Kurka. Ale on przeszkadza bardziej z tylu czy z przodu? Bo z przodu i tak fotele mozna obnizyc.. U mnie w aucie wiecej niz 2 osoby jezdzi doslownie przez 2-3 tygodnie w roku na tripach/urlopie wiec tylna kanapa czesto i tak pusta u mnie..
No i najwazniejsze. Czy to koliduje z belkami na dach w jakis sposob?
Thule bedzie pasowac lub odpowiedniki? Czy tylko oryginalne na szklany dach pozostaja? No i csy wszystkie ich urozmaicenia pasuja? Przewozenie 2-3 rowerow glownie lub 'łódka' okolo 150cm
Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 22-07-2016 o 08:21
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Prowadzilo sie pięknie! Na prostej gaz w podloge i zaraz 180 xD ale to prawda, auto sie super trzyma drogi i w trybie D... ten dzwiek...! Ponadto tutaj nawet w trybie normal na 3 pasmowkach w warszawie spokojnie wystarcza. Super wrazenia z jazdy. Nawet dziury nie zauwazylem w tct ani w N ani w D. Pewnie jakas jest ale to nie tak wyrazne jak DSG oj nie... Tam odrazu to mnie wkurzalo podczas calej jazdy a bylo 210KM (po chipie).
Na testach mialem akurat veloce z dachem panoramicznym, podniesiony prawie na maxa bylem w gore, kierownica w dol, i dotykalem dachu tylko wlosami wiec jest ok. Fotele tez fajnie trzymaja, to jest to!
Zakochalem sie po raz kolejny bo 170 nie dawalo mi prawie zadnej frajdy z jazdy...
Z tylu 2m nie wejdzie, chyba ze glowe przechyle albo usiade po srodku i otworze rolete to spokojnie mam luz. Ale tak do wzrostu 180-185cm zostaje luzu ze 3-4cm po skrajnych siedzeniach. Z przodu i 210cm wejdzie
W automacie moge siedziec blizej wiec nawet za mna sie zmiesci ktos chudy, jest dobrze! A nawet bardzo bo nie bralem pod uwage tego plusu dla automatu wczesniej.
Belki oryginalne na dach wejda na 99% z tego co patrzylismy z dealerem, ale moze byc ewentualny problem z otwieraniem dachu z zamontowanymi belkami. Tego niestety nie jest w stanie sprawdzic.. Belki kosztuja 1380zl.. Bedzie trzeba kiedys zaryzykowac lub montaz z tylu + tablice dodatkowa..
Po niedzieli skladam zamowienie na szara veloce i na 99% z panorama. Wreszcie polfinal przygody za mna.. Final bedzie z nokianami na zime no i folia + ceramika na koniec. Odbior w pazdzierniku jednak w drugiej polowie. Ale dzis takie mam wrazenia mega i zaskoczenie pozytywne, ze moge poczekac i do listopada
Edit:
Super plusem panoramy jest to ze dach robi sie czarny co z kazdym lakierem poza czarnym bardzo fajny daje efekt. Szkoda ze nie mozna juz brac dachu w innym kolerze jak to bylo niedawno.. Chyba w exclusive wersji jesli mnie pamiec nie myli? Bardzo fajny to daje efekt a w szarej julce dodatkowo mozna podniesc walory estetyczne... Dach raczej na 102% ale moge cos doczytac przez weekend jeszcze o nim niemilego stad te wspomniane 99%![]()
Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 22-07-2016 o 19:40
Gratuluję wyboru.
170KM jest szybka, ale Veloce to jest dynamit! Takie powinny być Alfy. Uwielbiam dużo Niutków!